Uuden ajan betoniporsaat. Käsittelyohje

Ensin sananen vanhoista betoniporsaista.  Ne todella olivat kuin porsaita, pyöreäselkäisiä, porsaan kokoisia ja neljä porsaanjalkaa nurkissa.

En olisi sitä muistanutkaan, mutta tuli nähtyä yksi 60-luvun installaatiotaideteos jota on säilytetty taidemuseon varastossa sellaisenaan alkuperäisine, teokseen kuuluvine betoniporsaineen.

Betoniporsaiden tullessa ne herättivät hämmennystä ja vihaakin.  Voisiko olla niin että jakamatonta ihmisoikeutta, oikeutta ajaa suoraan rappujen eteen, rajoitettaisiin näin oikeudettomalla tavalla.

Porsaat maalattiin alussa raidallisiksi punaisella ja keltaisella, eihän niitä muutoin olisi voinut nähdäkään naarmuisen ja tuhruisen tuulilasin takaa.  Siihen aikaan kuului myös rajoittamattomat nopeudet, turvavöiden käyttöpakottomuus ja 1000 kuolonuhria liikenteessä vuodessa (nykyään 170).

Uuden ajan betoniporsaat

Nykyisin muotiin on tulleet ihmisporsaat.  Mitä painavampi, sitä parempi.  Elokapinan pitää yrittää rekrytoida yhä painavampia mielenosoittajia.

Käsittelyohje

Kun nämä nykyajan porsaat eivät myöskään osaa kävellä, on ne nostettava ajoradalta ihan kuin entisetkin porsaat jos mieli saada väylä avattua.

Tulipa tässä mieleen kun lueskelin kiinalaisista koronasuluista että Kiinassa liikkumiskiellon rikkojia on rangaistu kahlitsemalla heitä kettingeillä katulamppuihin.

Tämähän olisi toimiva menettely porsaidenkin suhteen.

Uskoakseni tolppaan kahlitulta betoniporsaan sijaiselta voisi jossain kohtaa kysyä, käveleekö jo itse poliisiautoon vai pitääkö vielä odottaa että järki ja halu noudattaa viranomaisen määräyksiä palaisi.

Tolpan puutteessa porsaita voisi kahlita toisiinsa siten että yhden ranne kahlitaan toisen nilkkaan käsiraudoilla. Arvelisin ettei sellaisella ketjutuksella enää olisi kiinnostusta ryömiä takaisin ajoradalle.

Totalitarismin synty

Mitä Hannah Arendtiin tulee, niin hän on kirjoittanut Totalitarismin synty-kirjassaan seuraavaa:

”Ihmismassat eivät suostu tunnustamaan todellisuuden satunnaisuutta.  Ne mieltyvät herkästi kaikkiin ideologioihin, koska ne selittävät tosiasiat pelkiksi esimerkeiksi laeista ja eliminoivat sattumat tekaisemalla rajattoman kaikkivaltiuden joka oletetaan jokaisen tapauksen perimmäiseksi syyksi.”

Näin siis rotuteorioiden suhteen jotka olivat aikansa parasta tiedettä, samaten kuin tieteellisen materialismin suhteen joka myös selitti kaiken yhdestä syystä, tuotantovälineiden omistuksesta johtuvaksi.

Ja näin myös ilmastonmuutoksen suhteen jossa vähäinen ihmisvaikutus nyt onkin aivan ratkaisevassa merkityksessä ilmaston muuttumisessa.

Minä olisin taipuvainen näkemään kaikissa näissä kolmessa tiedetapauksessa samankaltaisuuksia. Olisin taipuvainen näkemään Elokapinan toimissa demokratian halveksuntaa ja kaipuuta totalitaristiseen järjestelmään jossa mielestään ”asiasta parhaiten tietävät” määräävät mitä pitää tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu