Uusi uljas koronakriisin muuntama ihminen

Ihminen kehittyy lajina.  Uusi uljas ihminen, joka on kehittynyt nopeaan viime vuosina, koronakriisin ja ilmastokriisin siivittämänä, on lajityypiltään seuraavanlainen:

Tuntomerkit

Hörökorvat, korvat ovat kääntyneet pysyvästi eteenpäin maskin kireän kuminauhan vuoksi.

Kasvoissa ilmenee näppyjä maskin alueella.  Huohottava hengitys maskin aiheuttaman hengitysvajeen vuoksi. Tajunnan taso hämärtynyt johtuen happivajauksesta.

Käytös

Välttelevä.   Välttelee ihmisjoukkoja ja tuttavia  Saattaa siirtyä kadun toiselle puolelle huutelemaan kuulumisia. Enenevästi antaa toisten pitää tunkkinsa eikä edes huutele.

Tartuntapelkoinen, välttelee läheisyyttä.  Pakonomaista käsien pyyhintää, mieluimmin desinfioivalla nesteellä. Jatkuvaa alkoholin väärinkäyttöä (käyttää sitä käsien desinfiointiin).

Laumakäyttäytyminen

Pelkää poikkeavia mielipiteitä.  Ne ”pilaavat keskustelun” tms.

On jokseenkin yksimielinen lauman jäsenenä kosmeettisista ratkaisuista, joista näkyvin on suun ja nenän peittäminen.

Suhtautuu vieroksuvasti laumakäyttäytymisestä poikkeavia kohtaan.

Liberaali suhtautuminen ilmenee siten että ”vääriä” mielipiteitä ei saisi esittää.

Lisääntyminen

Pariutuu pysyvästi.  Puuttuvien kontaktien johdosta muu ei olisi mahdollistakaan.  Toisaalta eräs muunnos välttää pysyviä parisuhteita ja pariutuu satunnaisesti kohtaamiensa lajitovereidensa kanssa.

Parittelee myös tavoilla jotka eivät johda lisääntymiseen.

Pelot

Sata vuotta sitten ihmiset uskoivat henkiin, peikkoihin, maahisiin, menninkäisiin, keijuihin, jättiläisiin ja tonttuihin ja pelkäsivät niitä ja pimeää ja varsinkin hautausmaita ja aaveita pimeällä.  Loitsuamista ja kirkottamista käytettiin torjumaan pahaa.

Tontut ovat korvautuneet asiantuntijoilla, ja nykyään pelätään ilmastonmuutosta, lajikatoa, punaista lihaa, kovaa rasvaa ja auringonpaistetta.

Usko rankaisevaan käteen on pysynyt samana kuin ennenkin.  Syntien tähden tulee kamalaa tapahtumaan. Ennenvanhaan jumala rankaisi vaikkapa aiheuttamalla nälänhädän, nykyään rankaisu on taas näköpiirissä ja se on oleva totaalinen ja lopullinen jollei parannusta tehdä.

Ruokavalinnoilla yritetään siirtää maapallon ilmakehän keikahduspistettä.  Eksistentiaalinen uhka ei kohdistu enää yksilöön tai heimoon vaan koko ihmiskuntaan.

Teknologinen kehitys

Teknologinen kehitys pysähtyy ja pyörä alkaa vieriä takaisinpäin.  Enenevästi palataan edellisten vuosisatojen ratkaisuihin, kuten tuulimyllyihin.  Jätteitä ja lehmänlantaa kerätään ja käytetään moniin tarkoituksiin, kuten raaka- tai polttoaineena.

Yhteiskunnallinen kehitys

Poliittiseksi järjestelmäksi vakiintuu demokratuuri, hyveistön ja manageri-eliitin diktatuuri joka verhoutuu demokratian muotoihin.

Manageri-eliitti asuu kaupungeissa ja imee yhteiskunnan voimavarat itselleen.  Tästä johtuu kaupunkien hyvä taloudellinen menestys.  Varsinainen tuotanto tapahtuu pääasiassa muualla kuin kaupungeissa.

Hyveistö koostuu henkilöistä joilla on oikea mielipide.

Kukaan ei halua olla tekemisissä hyveistöön kuulumattomien kanssa, se ei olisi liberaalia.

Suomalainen erikoispiirre on demokratuuria täydentävä korporatuuri, jossa korporaatiot kuten ammattiliitot käyttävät lainsäädäntövaltaa.

+14

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu