Uutta ilmastontutkimusta. Jopa alkoi niitä termostaattisia ominaisuuksia löytyä. Pois liikennettä häiritsemästä, takkutukat

Pitkään on ilmastotieteessä väitetty että ihminen aiheuttaa ilmastonmuutosta.  Ja että se on kaikin puolin varmaa ja todistettua.  ”Ilman epäilyksen häivää” (IPCC) asia on näin, vaikka suupielestä onkin jouduttu toteamaan ettei ole ollenkaan selvää.

Mutta kenties ilmastontutkijat ovat itsekin ovat alkaneet ajatella että tässä alkaa olla maine vaakalaudalla, ja aivan viime aikoina viulut ovat alkaneet soittaa toisenlaista sävelmää.

Takkutukkaiset hipit, elokapinalaiset, hourulan väki, ne jotka aikovat Mannerheimintien liikennettä häiritä, eivät tietenkään ole tietoisia ilmastotieteen nykykiemuroista.  Älämölö ja perusteettomat väitteet miellyttävät enemmän.

Kun hiilidioksidipitoisuuden nousun pitäisi aiheuttaa itseään suuremman kerrannaisvaikutuksen feed-back-ilmiöinä, ilmastoherkkyytenä, onkin alkanut löytyä viitteitä siitä että ilmastolla on kuin onkin termostaattisia ominaisuuksia ja feed-back saattaakin olla negatiivista laatua.

Itselleni on ollut selvää kaiken aikaa, että termostaattisia ominaisuuksia on enemmän kuin on haluttu myöntää. Esimerkiksi trooppinen hirmumyrsky on varaventtiilin tapainen järjestelmä, millä tropiikki vapautuu liikalämmöstä.

Trooppisen pyörremyrskyn jälkeen on mukavan viileää ja jos ei ole, seuraavan trooppisen pyörremyrskyn jälkeen jo on.  Tai viimeistään sitä seuraavan.  Liikalämpö poistuu pyörremyrskyissä huitsin nevadaan, on aina poistunut.

Toinen termostaattinen järjestelmä on pasaatituulijärjestelmä, Hadleyn solu.  Mitä kuumempaa, sitä nopeammin pasaati kuljettaa lämmintä ilmaa tyvenelle vyöhykkeelle.  Ja sitä korkeammalle kelluvat vesihöyryiset pilvet nousevat tyvenellä vyöhykkeellä laskeutuakseen viilentyneenä ja kuivana ilmana hevoslatitudeille.

Uusia havaintoja

Pienhiukkaset ilmakehässä

Jopa Ilmatieteen laitoksen tiedemiehet (vrt. jopa kapitalistiset tiedemiehet) nyt myöntävät että ilmussa on muutakin, sellaista mitä ei ole kerrottu yleisölle.  Tai ehkä eivät vaan laitoksella ole tienneet tästä.

Kuuluisa ilmutieteilijöiden keskittymä, Ilmatieteen laitos nyt itse julkaisee havaintoja, jossa todetaan että pienhiukkaset heijastavat auringon säteilyä pois maapallolta.  Ja että pienhiukkaset toimivat pilvien tiivistymisytiminä ja kun pilvisyys kasvaa trooppisen alueen ulkopuolella, se vähentää ilmun vaikutusta.

Luonnolleen uskollisena Ilmatieteen laitos tuskailee että pitäisi vielä tietää, aiheuttaako luonto itse tätä pienhiukkasten lisääntymistä vai johtuuko ne ihmisestä.  Yhtä kaikki, tässä on ilmiö, joka todistaa päinvastaista kuin väitetty ilmastoherkkyys.

Se kaikki paheksuttu tupruttaminen taitaakin säästää meitä niiltä väitetyiltä tuprutuksen haittavaikutuksilta, maapallon ilmaston menemisestä tärviölle.

Ilmun myötä lisääntynyt kasvillisuus saattaa myös olla aiheuttamassa tätä ilmua lieventävää ilmiötä.  Kumpaa voi pitää aiheuttajana, sitä Ilmatieteen laitos ei vielä tiedä.  Ihmisen syytä se kai silti on, aiheutuipa se kummasta syystä tahansa.

Veden syklin intensifioituminen hidastaa ilmua

Ilmu, ilmastonmuutos ei olekaan niin voimakasta kuin luultiin.  Sillä kun merivesi kuumenee se tulee suolaisemmaksi.  Viilentyessään se painuu syvemmälle meressä, tai se painuu suppeluksiin lämpimämpänä.  Näin entistä raskaampi vesi hautautuu entistä lämpimämpänä syvemmälle meriin.

Tällaista tutkimusta on nyt tehty Floridassa, Miami Rosenstiel School of Marine & Atmospheric Sciencessä.  Laitos on 40-luvulla perustettu ja on yksi johtavia tämän alan laitoksia.

Tutkimus on julkaistu 23.9. ja otsikossa luvataan että hydrologisen kierron intensifioituminen lisää meren ottaman lämmön määrää ja siten hidastaa ilmaston muuttumista.

La Ninan vaikutus

Syklin kylmä vaihe, La Nina voi tuottaa yllätyksiä ensi talvena ja ehkä seuraavinakin talvina.  Kannattaa varata ensi talveksi hattu ja lapaset.  Kenties kuumavesipullokin tulee vielä tarpeeseen.  Lumilapiotakaan ei kannata heittää pois.

Vihreä siirtymä, todellisuus

Samalla kun ilmastotieteen väitteet poksahtavat tyhjyyteen, alkaa myös ilmastohölmöilyn maksun aika.  Ne kaikki lupaavat vihreän energian siirtymät ovatkin vain vihreäselkäisten setelien siirtymää parempiin taskuihin.

Niin kauan kun veronmaksaja jaksaa maksaa tukiaisia, niin kauan pysytellään bisneksessä.  Sen jälkeen se on hasta la vista.  Näin on käynyt viimeksi GREENille, Green Supplier Limitedille Englannissa.  Ja jo monille vihreän siirtymän firmoille sitä ennen.

+19

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu