”Villin luonnon rippeet sinnittelevät homo sapiens-jättiläisen varpaanväleissä”, by HS

Petja Pellin kirjoituksella on otsikon mukainen nimi, ”Villin luonnon rippeet sinnittelevät homo sapiens-jättiläisen varpaanväleissä” (tänään 4.9. HS).

Mitäpä tähän voi muuta sanoa kuin että kaikki todistaa ihmisen suuruutta, aivan kuten kirjoitin jokunen aika sitten (linkki omaan kirjoitukseeni kommenttikentässä)

Tosin pieni epäilys grandiositeettiharhasta jää elämään (grandiositeettiharha ja ilmastonmuutos, linkki kommenttikentässä).

Mistä näitä pellejä oikein tulee, voisi kysyä.  Vaikka 97% metsistämme olisikin talousmetsiä, muistuttavat ne kovasti ihan tavallisia metsiä.

Ymmärtääkseni joitakin elikoitakin on jäänyt vielä oleskelemaan metsiin.  Ilmastonmuutosko tuhoaa hyönteiset, enpä oikein usko.

Voin ymmärtää että katastrofiuutisointi lisää lukijoita, mutta joku raja voisi sentään liioittelussakin olla.

HS mainostaa olevansa tiedonvälittäjä mutta lehteen kelpaa vain yhteen suuntaan nojaava kirjoittelu.  Tilaajat luulevat saavansa tietoa mutta saavatkin valmiiksi pureskeltua mielipidettä ja vinoutunutta ”tietoa”.

Ilmastokatastrofi, otsonikadon toisinto

Vihreä totuuden venyttäminen sai niin onnistuneen alun otsonikadon uutisoinnista, että sitä oli ihan pakko jatkaa vastaavanlaisella projektilla voimistuvan kasvihuoneilmiön kanssa.  Sitä hiomalla ollaan nyt päästy sulavampaan nimitykseen, ilmastonmuutokseen, jota ei kukaan tietenkään voi enää epäillä, sillä ilmastohan muuttuu joka päivä.

Linkki otsonikato-kirjoitukseeni kommenttikentässä.

Vihreän ristin ritarit

Tulipa tuossa kirjoitettua, ehkä hieman subtiilisti, salaliittoteoria.

Siitä miten äskettäin menehtynyt Gorbatshovkin oli kovin huolissaan ilmastonmuutoksesta.  Jopa niin että perusti Geneveen järjestön, Vihreän ristin. (Linkki kirjoitukseen Kahden konstin Gorba, on kommenttikentässä).

Kun pesäeroa KGB:hen ja sen seuraajaan ei Gorbatshov koskaan tehnyt, voidaan kysyä, miten hyvin tämä vihreä toiminta palvelee Venäjän etuja, heikentää länttä vihreällä hullutuksella.

Mistähän se Gorban rahoitus loppujen lopuksi tuli? Lahjoittajista monikin on ehkä valmis lahjoittamaan jos saa salaiselle pankkitilille vastaavan summan takaisin.

Voidaan kysyä mikä oli Gorbatshovin osaaminen ja painoarvo vihreässä toiminnassa.  Sulava käytös ja miellyttävä habitus on tietenkin avuksi, mutta harva sulavakäytöksinen ihninen pystyy perustamaan Geneveen, kalliiseen ympäristöön järjestön jonka toiminta on lähinnä Sitran toimintaa muistuttavaa tyhjäntoimittamista.

+12

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu