WTC-turmat 9-11-2001: Tekijät. Ketkä olivat kaiken takana?

Kyse on teorioista, ja niitä on kolme tai neljä erilaista, laskutavasta riippuen. Kaikki salaliittoteorioita.

Arabiterroristien salaliitto

Tunnetuin ja hyväksytyin on se teoria, missä arabiterroristit ovat tehneet salaliiton ja kaappaavat neljä konetta ja lentävät niillä kuolemaansa eri kohteissa.

Kysymys herää tämän teorian uskottavuudesta, kun yleensä itsemurhatehtäviin tarvitaan suostuttelua ja raskasta sosiaalista painetta.

Esimerkiksi japanilaisten kamikaze-lentäjien olisi ollut hyvin vaikeaa palata tukikohtaansa II maailmansodan aikaisilta itsemurhalennoiltaan.  Kamikazet eivät suinkaan ole olleet erityisen riemuissaan saamastaan tehtävästä, vaikka tekojen aikaan amerikkalaiset uskoivat heidän olevan murhanhimoisia hulluja.  Tosiasiassa kamikazeille ei ole jäänyt juuri muuta mahdollisuutta kuin lentää kohteeseen.  Tämä on käynyt ilmi sattuman kaupalla henkiin jääneiden kamikaze-lentäjien kirjoituksista ja haastatteluista.

9/11-terroriteoissa tilanne on ollut erilainen. Tekijöitä ei ole kukaan pystynyt painostamaan.  Tekijät eivät ole olleet tekemisissä juurikaan edes keskenään.

Siitä huolimatta he ovat lähteneet tehtävään kukin erikseen vakuuttuneina tehtävän järkevyydestä, tarkoituksenmukaisuudesta, onnistumisesta ja tehosta.  Onko se uskottavaa?

Mitä tulee palestiinalaisiin itsemurhapommittajiin, niin heille tyypillisesti sanotaan että pommivyötä sitten ei enää käykään irrottaminen ilman että se räjähtää.  Että menepäs nyt sinne torille.  Johonkin mittaan voidaan uskoa, että terroristin haaveena on paratiisin ilot, mutta riittävätkö sellaiset haavekuvat lopultakaan motivaatioksi?  Ainakaan ilman jatkuvaa muistuttamista ja painostusta.  Ja luulisin että tarvitaan vielä omaa rankkaa turhautumisen ja epäoikeudenmukaisuuden kokemusta.

Totean että kaappaajien motivaatiotaso on huonosti tunnettu. Itse asiassa on jäänyt hiukan avoimeksi keitä kaappaajat edes loppujen lopuksi olivat.  Mitään julistuksiakaan ei ole jätetty jälkimaailman ihmeteltäväksi.

Mielellään al Qaida on ottanut kunnian itselleen, mutta tosiasiassa Osama bin Ladenia ei koskaan edes etsintäkuulutettu näistä USA:ssa tapahtuneista terroriteoista.

Inside Job-teoria

Ian Henshall väittää, että paperijälki salaliitosta on nähtävissä hallinnossa. Uusi presidentti George W. Bush jo lähes ensimmäisessä kokouksessaan alkaa puhua syistä, joiden perusteella USA voisi hyökätä Irakiin. Tämä on hänen hallintonsa tavoite päivästä yksi alkaen. Bushin hallinto maalailee, miten tarvitaan uusi Pearl Harbor, hyökkäys kansakuntaa eli USA:a vastaan.

Jotta koneiden kaappaus voisi onnistua, Noradin, puolustusjärjestelmän pitää syvänukahtaa sopivalla hetkellä. Ilmeistä on että samaan aikaan kun koneet kaapataan, Noradilla on meneillään harjoitus, jossa koneita kaapataan (Henshallin mukaan).  Harjoitus ja todelliset tapahtumat sekaantuvat keskenään.  ”Onko tämä harjoitus”, kysyy lennonjohtaja.  Asiallinen kysymys, kun samaan aikaan todella on ollut meneillään myös harjoitus.

Noradin väitetään vartioivan vain ulkorajoja, kun toisaalta ilmavoimien New Yorkin lähistöllä sijaitsevan lentoaseman nettisivuilla on väitetty kahdessa hävittäjässä istuvan lentäjän joka hetki valmiina ohjaamaan eksyneitä koneita USA:n ilmatilassa (joita tapahtumia onkin ollut noin sata kertaa vuodessa).

USA:n ilmatilassa nimittäin lentelee koneita kaikkialta maailmasta, ja kaikilla lentäjillä ei ole kovin hyvää kykyä selvitä oikeaan osoitteeseen. On olemassa lentokieltoalueita, ydinvoimalaitoksia ja kaikenlaista suojattavaa. Ei tule kyseeseen, että kansallinen ilmatila olisi suojaamaton. Tai suojattu vain ulkopuolelta tulevaa uhkaa vastaan.

Inside Job-teoriasta ei tässä nyt enempää. Tämän heikkoutena on se, että siihen pitäisi sitouttaa suuri joukko ihmisiä. Samalla kun monet hyötyvät, ja useiden suita sitoo palvelussuhde ja ankarat vaitiolosäännöt (esim. armeijan) on tempun pitäminen laajan joukon sisäisessä tietoudessa, ilman että yksikään kielisi, vähintään haastavaa.

Toisaalta, mikäli puhutaan että tietyissä tärkeissä asemissa on ollut vaikutusvaltaisia henkilöitä valtionhallinnossa, jotka ovat valmistelleet, järjestäneet, luoneet olosuhteita, salailleet ja haitanneet tutkintaa, ollaan jo suuremmissa todennäköisyyksissä.

Kaapattu kansakunta-teoria

Tässä kolmannessa salaliittoteoriassa pienempi ydinjoukko hankkiutuu asemiin hallinnossa, jopa vuosikymmenien mittaisella aikavälillä.

Lopulta, kun kaikki ovat asemissaan, on mahdollista tehdä lähes täydellinen rikos.  Norad hakkeroidaan, lentoasemien turvallisuustarkastuksessa tekijät pääsevät läpi. Jne. Jne.

En mene tässä yksityiskohtiin, mutta tällainen teoria on olemassa. Sen on laatinut Christopher Bollyn kirjassaan Solving 9/11.

Bollynin mukaan ensimmäinen näkyvä merkki alkaneesta projektista on vuonna 1978 valmistunut elokuva Medusa Touch.  Projekti keskeytyy vuosiksi, mutta alkaa uudelleen.

Noin vuotta ennen WTC-turmaa lentokone jo lentää elokuvassa täysin samaa reittiä kuin varsinainen turmakonekin lensi (elokuvassa The Lone Gunmen, 2000).  Ei elokuvilla muuten olisi niin väliä, mutta ne indoktrinoivat ja totuttavat kansakuntaa terroritekoon ja sen tekotapaan ja mielikuvaan mikä tapahtumista halutaan antaa.

Aikaisempia kansakunnan kaappauksia

Noin yleisesti puhuen, onhan kansakunta ollut kaapattuna ennenkin.  Robert Kennedy yritti irrottaa kansakunnan kaappaajien käsistä, mutta työ jäi kesken.  Robert Kennedy murhattiin.

Robert Kennedy yritti pelastaa kaapatun kansakunnan mafian, järjestäytyneen rikollisuuden kynsistä.  Tuohon aikaan kansakunta nimittäin todella oli osittain kaapattuna.  Oli tavanomaista, että mafia maksoi rahaa poliitikoille ja poliisipäälliköille.  Eräiden väitteiden mukaan jopa FBI:n päällikölle jaettiin rahaa ja etuja.  Herbert Hooveria kenties myös kiristettiin hänen tuohon aikaan lainvastaisesta homosuhteestaan.

Mafian vaikutusvalta Yhdysvaltain hallintoon on tuon aikaisesta suuresti vähentynyt.  Vielä tuolloin noudatettiin omertáa, vaikenemisen lakia.  Vaikenemisen laki onnistuttiin murtamaan palkitsemalla kielijöitä tuntuvilla eduilla. RICO-lainsäädäntö suunnattiin nimenomaan järjestäytyneen rikollisuuden murtamista varten.

Yksinäinen pilliinpuhaltaja ei koskaan noussut kertomaan mafiavallan aikana, että rikollisilla on suurta vaikutusvaltaa yhteiskunnassa.  Ja vaikka olisi noussutkin niin olisiko se muuttanut mitään.

Kaappaus sotaseikkailuun

Toisekseen, kansakunta kaapattiin yhden katsantokannan mukaan Vietnamin sotaan.  Presidentti ja kenraali Eisenhower varoitti jäähyväispuheessaan sellaisesta mahdollisuudesta, että kansakunnan kaappaa sotilaallis-teollinen kompleksi joka vie maan sotaan ja joka kuluttaa kansakunnan voimavaroja haitallisen paljon sotaseikkailuihin muun hyvän ja hyvinvoinnin kustannuksella.

Tällaisen kaappauksen esteeksi uhkasi nousta John F. Kennedy, joka murhattiin.

Kaapattiinko kansakunta vielä uudelleen, uusiin sotiin?

Jossakin mielessä Afganistanin ja Irakin sodat ovat jatkoa tuontapaiselle kansakunnan kaappaamiselle.  Molemmat sodat ovat tulleet Yhdysvalloille erittäin kalliiksi, mutta samaan aikaan eräille tahoille Irakin tuhoaminen ja jälleenrakentaminen on ollut tavattoman tuottoisaa.

Kun Dick Cheney ja Donald Rumsfeld ovat olleet hyötyjien joukossa, jossain mielessä Inside Job ja Kaapattu kansakunta-teoriat yhdistyvät näiden henkilöiden persoonissa.  Ei kuitenkaan välttämättä niin että mainitut henkilöt olisivat osallistuneet tekoon, vaan siinä mielessä että tekijöiden kiinnisaaminen ei ole ollut heille kovin tavoiteltavaa.

Uskonsotateoria

Muslimien ja arabien keskuudessa esiintyy ajattelua, että kyseessä on ollut pyrkimys mustata muslimimaailmaa muun maailman silmissä.  Ja että se olisi ollutkin koko terroriteon keskeinen tarkoitus.

Kysymys olisikin siis varsinaisesti Lähi-Idässä käytävästä uskontojen välisestä sodasta, jossa käytetään tällaisiakin keinoja muslimeja vastaan.  Muslimi- ja arabimaailma ymmärrettävästi pitää erityisen paljon tällaisesta selitysmallista.

Tällaisen ajattelun kitkemiseksi, vaikka uskoisikin viralliseen salaliittoteoriaan, olisi ollut paikallaan asiallinen onnettomuustutkinta ja todellisten tapahtumien ja tekijöiden parempi selvittäminen.  Viime kädessä vaikkapa ulkopuolisten tutkijoiden avulla.

Loppulause

Jonkinlaista uskonnollista fanaattisuutta tai muuta normaalia suurempaa uskoa oman asian oikeutukseen nähdäkseni 3000:n ihmisen kylmäverinen surmaaminen vaatii.  Sikäli tapahtumaa on hiukan vaikeaa selittää pelkällä rahanhimolla.

Toisaalta, se että löytyisi 19 raavasta nuorta miestä jotka olisivat halukkaita uhraamaan oman elämänsä jonkin melko kuvitteellisen demonstraation vuoksi, tuntuu uskomattomalta.  Jänistäminen olisi enemmän kuin todennäköistä.  Suunitelmallisuuden ja kylmähermoisuuden on ollut oltava korkealla tasolla jokaisen itsensä uhraajan kohdalla, ja onko sellainen asenne kovin tavanomaista fanaatikoille.

Tekijät eivät ole tunteneet tarvetta jättää edes mitään viestiä, mikäli kyseessä olisi ollut virallisen version mukainen tapahtuma.  Monet merkit viittaavat siihen, ettei virallinen versio vastaa todellisia tapahtumia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu