WTC-turmat: Vastuullinen sananvapaus puraisi. Vai onko se uussuomettumista?

Olisin jatkanut WTC-kirjoitusteni sarjaa viimeisellä havainnoista kertovalla kirjoituksella, mutta US:n moderaattori oli toista mieltä.

Olisin sen jälkeen siirtynyt erilaisten skenaarioiden käsittelyyn, ja siinä ei ymmärtääkseni ole ongelmaa. Republikaanipresidenteistä on ainakin tähän asti saanut vapaasti esittää salaliittoteorioita.

Demokraattipresidenteistä en ole ihan varma. Barack Obamaa ei ole juurikaan sanottu tyhmäksi eikä Joe Bideniä ainakaan vielä ole todettu kiinalaisten juoksupojaksi.

Pidätyksistä kiikastaa

Ongelma sananvapauden vastuullisuudesta syntyi ilmeisesti siitä, voiko havaintoa julkaista eli voiko sanoa, keitä epäilyksenalaisia henkilöitä New Yorkin poliisi pidätti vielä turmapäivän aikana, iltapäivällä 11.9.2001.

Olisin kuvitellut että tällainen havainto olisi ollut julkaisukelpoinen, mutta ei se ole. Kuvittelin että vastuulliselta lehdistöltä on jäänyt nämä tapahtumat huomaamatta, mutta ei ole. Julkaisemattomuuteen on parempia syitä, juurikin tämä vastuullisuus. Onhan tämä hiukan outoa kun Suomessa nimet pitää salata vaikka ne on kenen tahansa luettavissa kunhan nettiä hiukan kaivelee.

Mutta ei jatketa muutenkaan enää havaintojen pohjalta. Seuraavaksi käsittelen erilaisia skenaarioita, jos US suo.
Näissäkin joudun joistakin skenaarioista puhumaan kiertäen ja kaarrellen. Ja mahdollisesti en mainitse jotakin niistä ollenkaan.

Mikäli kirjoitustani ei näy, US katsoo skenaariotkin kielletyiksi. Tarkoitus on ensin kertoa, millaisia skenaarioita on keksitty lentokoneisiin liittyen. WTC-turmien alkuperäisissä uutisfilmeissä kun on joitakin outoja elementtejä, jotka eivät ole sopusoinnussa fysiikan lakien kanssa.

Mikäli tämä onnistuu, seuraa kuvaus erilaisista skenaarioista tekijöiden suhteen.

Vaihtoehtona pysyy tietenkin aina se salaliittoteoria, jossa Afganistanin luolissa syntyneen idean toteuttaa melko runsas joukko miehiä, jotka pitävät toisiinsa yhteyttä harvinaisen vähän. Voisi sanoa, että suorastaan robottimaisella tarkkuudella nämä sitten suorittavat yhtäaikaisen teon useilla eri lentokoneilla. Vieläpä lähes täysin onnistuen. Tai itse asiassa onnistuen yli odotusten.

Harva olisi odottanut 400 metriä korkeiden teräsrakenteisten tornitalojen sortuvan littanaksi, varsinkin kun ne oli mitoitettu kestämään tuollainen törmäys sekä erinäisiä tulipaloja. Näiden kahden tornitalon lisäksi 47-kerroksinen teräsrakenteinen toimistotalo sortui ilmeisesti pelkästä myötätunnosta.

Asiallista onnettomuustutkintaa ei voitu tehdä, kun a) maa joutui sotaan, ja b) koska päättäjille tuli niin paha mieli ettei tutkintaa voitu aloittaa ajoissa.

Poikkeuksellisesti tätä kirjoitustani ei voi kommentoida. Kommentoinnista voisi paljastua jotakin mitä US:n lukijoiden ei tarvitse tietää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu