Demarien veronkorostusten pohjustus on alkanut

Demaritovat aloittaneet kamppanjan veronkorotusten pohjustamiseksi. Sixten Korkman ehdotti kolumnissaan, että hyvinvoivat osallistuisivat talkoisiin valtiontalouden tervehdyttämisessä. Professori Anu Kantola taas tuo esille, että suomalaiset rakastavat veroja. Myös vähemmän tunnetut demarivakuttajat, kuten Mikko Rönnholm ovat kantaneet kortensa kekoon. Sixten Korkman ja Anu Kantolat  ovat tiedeihmisiä ja oletusarvo on, että he kommentoivat tieteen näkökulmasta. Alat, joita edellämainitu henkilöt edustavat, ovat tieteenaloja, jotka perustuvat ihmisen tekemiin olettamuksiin. Eli ne toimivat vain, kun oletukset osuvat kohdalleen. Tämän epätarkuuden lisäksi on syytä tarkastella tieteenalan edustajien tulkintoja, koska niissä näkyy mailmankatsomus. Sixten Korkman on itsekin tunnustautunut sosiaalidemokraatiksi, joten lukijan on pidettävä tuo mielessä. Nyt aloitetussa pohjustuskamppanjassa mainitut henkilöt edustavat sosiaalidemokraattista mailmankuvaa sellaisena, kun se Sanna Marinin  johtamana on tänä päivänä. Kustannusten sopeutusta tulojen mukaisiksi demarit eivät pidä vaihtoehtona.

Sixten Korkman kritisoi voimakkaasti Helsingin Sanomien kolumnissaan UPM-Kymmenen Kaipolan tehtaan sulkemista. On muistettava, että hän on kansantaloustieteen edustaja. Hänen tietämyksensä yritystaloudesta ja sen kriteereistä on puutteellinen ja se näkyy. Hän näkemyksensä, että yksityisten yritysten tulisi olla alisteisia demarien poliittisille tavoitteille, ei noudattaa yritystalouden tavoitteita. Menestyvä yritys sopetuu aina ympäristöönsä. Mutta toimii sen reunaehtojen puitteissa yritystoiminnan perustein ja tavoitteiden mukaisesti. Tässä yhteydessä on hyvä virkistää muistia demarien yritysosaamisesta. Joskus viime vuosituhannella pääministeri Kalevi Sorsa ajoi valtion perustamaan kuvaputkitehtaan Imatralle. Miten siinä kävi. Valco pysyi pystyssä lyhyen ajan ja aiheutti veronmaksajille satojen miljoonien tappiot. Ennen 1990-luvun puoliväliä nähtiin myös, mitä poliittinen ohjaus merkitsee yritykselle. EKA-konserni tuhoutui ja aikaisemmin hankittu omaisuus tuhottiin. Prosessia kuvaa eräs EKA:n edustajien kokous. EKA oli tilanteessa, jossa se tarvitsi lisää pääomaa, osuuspääomaa, selvitäkseen laman vaikutuksista. Kokous ei kannattanut johdon pääomanlisäysesitystä, vaan halusi lisää osuuskuntaetuuksia. Nythän olemme valtiona samassa tilanteessa. Demarit ajavat Kepun ja muiden hallituskumppaneiden kanssa kalliita uudistuksia läpi, jotka aiheuttavat vain kustannuksia eivätkä tuota mitään. Tämä siitä huolimatta, että hallitus tuntee taloustilanteen vaikeuden.

Sixten Korkamanin toivomus, että hyväosaiset osallistuu talkoisiin yhteiskunnan pelastamiseksi, on toteutunut. Itse asiassa se on ollut päällä pitkän aikaa. Mutta on syytä kysyä, miten demarien tai Kepun kannattajat osallistuvat talkoisiin, ei mitenkään. Heille pyritään ohjaamaan veronalennuksia ja etuuksia. Taakan kantavat ns. hyvätuloiset alkaen n. 30 tuhannen euron vuosituloista. Suomen veroaste on jo nyt euroopan korkeimpia. Tuloverojen progressio on jyrkimpiä alkaen mainitusta ns. hyvätuloisten rajasta. Nyt halutaan edelleen lisätä tuon ryhmän verorasitusta, osallistumalla talkoisiin, joihin vain he osallistuvat. Nyt kiristyksen muotona on arvokiinteistövero. Sixten Korkmannilta on näköjään jo unohtunut paremmin ansaitsevien raippavero, joka eläkeläisillä on käsittämätön 6%. Kyllä korkean veroasteen Suomessa ns. hyvätuloiset ovat koko ajan olleet talkoissa mukana, hyvinä ja huonoina aikana. Vähemmän ansaitsevat ovat saaneet verohelpotuksia ja linja jatkuu. Ihmisoikeuksien julistuksen mukaan myös ns. hyvätuloisten tulisi saada viettää omanlaistaan elämää. Tätä ei sosiaalidemokraatit muiden hallituspuolueiden kannustamana salli. Siinä ohella he haluavat passivoida osaa kansasta, saattamalla heidät riippuvaiseksi yhteiskunnan tuesta. Siten toteutuu demarien politiikan ydin; osta ääniä ns. hyvätuloisten rahoilla ja luo poliittiselle eliitille hyviä työpaikkoja. Eikö tämä ole eriarvoisuutta?!

Suomen asumiskustannuksista on tutkimuksen mukaan n. 45% veroja. Hallituspuolueet vaativat koko ajan halvempaa asumista. Miksi ei kosketa suurimpaan kustannustekijään? Se halutaan unohtaa. Nyt Sixten Korkman ehdottaa arvokiinteistöjen panemista verolle. Mikä on ensinnäkin arvokiinteistö? Sananvalinta ihmetyttää, koska hän puhuu vanhuksen asunnosta, jonka vero voidaan siirtää vainajan pesälle. Tässäkin näkyy demarien henki, perinnöt pitää sosiaalisoida valtiolle ja poliittisen eliitin käyttöön. Talousasiantuntijana Sixten Korkman tietää, ettei julkinen valta ole markkinoita tehokkaampi toimija.

Sixten Korkman ihmettelee vaatimusta jäykkyyksien poistamisesta työmarkkinoilla. Suomi on ulkolaisten yritysten kannalta houkutteleva maa. Mutta yritysten tavoite on tehdä pitkällä ajalla riittäväää tulosta. Vaikka ulkoiset olosuhteet olisivat hyvät, mutta jos suuri kustannustekijä henkilöstö, ei sopudu markkinoiden muutoksiin, mennään muualle. Myös Suomen korkea henkilöverotus on este saada ulkomaalaisia, pimeyden lisäksi, töihin Suomeen. Nyt on ratkaisu , että noita verotaan 35 %:n kokonaisverolla (10-20% yksikköä vähemmän kuin suomalaisia). Eli ei haittaa, jos ulkomaalaiset voi hyvin, kunhan ei suomalaiset. Sama asia on myös pääomankertymäpuolella. Yrittäjän pitää yrittää ja luoda työpaikkoja. Mutta hän ei saa keryttää pääomaa. Näin on ollut ja näyttää olevan. Suomesta tulee vähitellen tytäryhtiötalous, jossa toimii harvoja merkittäviä suomalaisia yrityksiä. Lopputulos on saavutettu. Suomalaiset ovat yhtä köyhiä. Ei tarvitse tuntea kateutta. Voitot valuvat ulkomaille ja me jäämme jälkeen verokkimaistamme koko ajan. Olemme tuhonneet hyvinvointi Suomen. Sääli niitä kohtaan, jotka tuolloin elävät Suomessa.

Mikko Rönnholm on 17.11.2020 kommentoinut Sixten Korkmannin kolumnia. Hän lisää vauhtia, demari kun on. Hänen mukaansa verotuksen aukkoja tulisi tukkia. Olen samaa mieltä, sillä AY-liike ei ole mikään yleishyödyllinen yhdistys todellisuudessa. Se on pystynyt kartuttamaan valtavaa omaisuuttaan ilman veroja. Toisin sanoen veronmaksajien kustannuksella. Mikko Rönnholm esittää myös uuden teorian pääoman laiskistumisesta, jos sitä kertyy suomalaiselle yrittäjille. Onkohan Rönnholmin mielestä niin, että yritykset ovat laiskoja ja eivät luo tarpeeksi työpaikkoja? Hänen mielestään varmaan olisi kansantaloudellisesti parempi antaa yrittäjien omaisuus poliittisen eliitin käyttöön ja antaa lisää osuuskuntaetuuksia. Olisi mielenkiintoista nähdä tutkimus, joka todistaa Mikko Rönnholmin väitteen oikeaksi. No todellisuudessa Mikko Rönnholmin lausumat ovat tarkoitushakuisia poliittisia väitteitä. Se arvo niille kuuluu. Mainitussa kirjoituksessa näkyy demarien vahvin poliittinen ase Suomessa, kateus. Miksi ei Suomea voisi kehittää kokonaisuutena eikä palvelemaan jonkun puolueen valtapyrkimyksiä? Odotellaan seuraavaa ulostulijaa.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu