Pitääkö SDP :n kuntavaaliohjelma ihmisiä tyhminä ?

Demarit jukaisivat kuntavaaliohjelmansa äskettäin. Pääministeri Marinin toiveikkaan covid-19 tulevaisuuspuheen jälkeen julkaistiin toiveiden ja lentävien ajatusten tynnyri. Se on täynnä kauniita adjektiiveja, hienoja ympäripyöreitä tavoitteita ja vähän konkretiaa. Pienellä stilisoinnilla siitä voisi saada jonkun muunkin puolueen ohjelman. Ohjelman joka kuulostaa hienolta, mutta ei kerro mitään. Tarkkaan lukiessa sieltä löytyy, tosin piilotettuna, SDP :n ”ilosanomaa”. Sen sisältöön kuuluu julkisvallan otteen vahvistaminen ja siten poliittisen valvonnan lisääminen ja erilaiset veronkorotukset. Viimeksimainitut ovat asiallisessa ristiriidassa hyvinvointivaltioajatuksen ja ihmisten vapauden ja oman toimeliaisuuden kanssa. Ajatusmalli muistuttaa sitä, miten Kiinassa asioita hoidetaan. Ydintavoite on, miten SDP :n valtaa suomalaisten elämään kasvatetaan.

Ohjelmassa puhutaan monessa kohdin sote-palveluihin liittyvistä asioista. Miten ne liittyvät kuntavaaleihin? Sote-kysymyksethän pitäisi siirtää maakunnille! Tuliko puoluueelle puute ohjelmajulistuksen asioista. Sisällöllisesti sote-asioista puhutaan virheellisesti. Ohjelmassa väitetääm, että uudistus on ihmislähtöinen. Li Anderssonia lainaten se on ”paskapuhetta”. Sote-uudistus on lähinnä rakenneuudistus, hallinnollisen kehikon uudistus. Sitä, miten ihmiset pääsevät taatussa ajassa hoitoon, ei ole ratkaistu. Myöskää erilaisten sote-kysymysten henkilöstöpuutetta ei ole ratkaistu, esim. vanhusten hoitdossa.

Toinen yleinen piirre on komiteoiden/ryhmien/järjestöjen kytkeminen uudistuksiin. Asiallisesti kyse on uudesta väliportaasta päättäjien ja kansalaisten väliin. Mutta noita ryhmiä tarvitaan asioiden poliittiseen ohjaukseen. Niiden kautta halutaan saada oikeat ajatukset läpi eli SDP :n kannalta oikeat. Samalla tavallahan on esim. Kiinassa järjestetty yhteiskunnan valvonta. Nuo ohjelmajulistuksen ajatukset palvelevat vain vallan haalimista ei hyvivointikuntia.

Ohjelmassa vaaditaan kohtuuhintaista asumista. SDP ei halua muistaa, että asumisen kustannuksista 45% on veroja ja sen päälle kunta saa muhkeat kaavoituspalkkiot. Myöskin asumistuen jatkuva kasvu, etenkin pääkaupunkiseudulla, on ylläpitänyt vuokra-asumisen hinnannousua yllä. Siitä ovat hyötyneet etenkin ammattiliitot VVO/Kojamon kautta. Ollessaan osana julkista valtaa, pitäisi SDP :n katsoa peiliin ja kysyä mitä tuli tehtyä. Ei pidä hurskastella, jos on itse osa ongelmaa.

Pääkaupunkiseudun veronmaksajan on oltava huolissaan siitä, että joutuu entistä enemmän maksamaan muun Suomen elämisestä. Sote-uudistus siirtää rahaa muualle Suomeen ja sen lisäksi valtion avut ovat tulonsiirtoa pääkaupunkiseuden veronmaksajilta muun Suomen asukkaille. Miksi kannattaisi pääkaupunkiseudun asukkaan äänestää SDP :tä tai muuta hallituspuoluetta? Nehän vai käyvät kukkarollasi! SDP :ssä elää ajatus pääkaupunkiseudun kuntien kuntaveron nostosta!

Talouden osalta ristiriitaisuus kasvaa. Puhutaan kauniisti yrittämisen ja työn puolesta. Mutta muualle on kätketty tulontasauksen voimistaminen, valtiossa, jossa tuloerot ovat maailman pienimpiä. Se tappaa yrittäjyyden sekä yrityksinä että työntekijöinä. Siitä seuraa julkisvallan velkakierre, joka johtaa hyvinvointivaltion romahtamiseen. SDP :n ohjelman ja tavoitteiden suurin huijaus syntyy ihmiskäsityksen kautta. Ei ole olemassa sellaista ihmistä, mitä kuntaohjelmakin edellyttää! Jokainen ihminen on erilainen ja pyrkii edistämään omaa hyvinvointiaan. Se on tasa-arvon mukaista jo YK :n ihmisoikeusjulistuksenkin mukaan. SDP haluaa ihmisistä sellaisia, jotka uskovat puolueen liturgiaan ja ovat riippuvaisia annetuista etuisuuksista. Kyse on vallasta ei hyvinvoinnista. Ihmiset halutaan saada enenevässä määrin riippuvaisiksi valtaapitävistä, ei itsellisiksi itse elämästään vastuun ottaviksi ja elämästä nauttiviksi ihmisiksi. Valtaapitäville on parempi tyytymätön ja valittava ihminen. Uutta lupaamalla voi ostaa äänen.

Koulutusosassa juhlitaan toisen asteen uudistusta. Se tuo vain kustannuksia. Ongelma on ne tuhannet peruskoulusta valmistuneet opiskelijat, jotka eivät osaa riittävästi lukea, kirjoittaa tai laskea. Ei heitä uusi oppivelvollisuus hyödytä. Henkilöstöpulan takia jo nyt vaikeuksissa olevan toisenasteen opetuksen tason tullee edelleen heikkenemään. Oppimiskyvyttömät eivät poistu minnekään. Heistä on tullut yhteiskunnalle uusi ongelmaryhmä.

Äänestäjien kannattaa, etenkin pääkaupunkiseudulla miettiä kahteen kertaan, ketä tai mitä puoluetta he äänestävät. Mitä lupausten kauniit sanat, jotka usein syntyvät juuri vaalien edellä, konkreettisesti tarkoittavat. Mitä puolue tai ehdokas on todella tehnyt aikaisemmin ja mikä on se todellinen tavoite. Kaikki puolueet haluavat valtaa. Kyse on siitä, kenen vallassa äänestäjä voi parhaiten toteuttaa omaa elämän tavoitettaan. Kansakuntana kyse on siitä, että he ovat mahdollisimman suuri osa kansasta ja etenkin ne, joiden kyvyt vievät yhteiskuntaamme eteenpäin. SDP on unohtanut kaikkien hyvinvoinnin. Puoluelle on tärkeintä valta ja päästä sanomaan, miten ihmisten tulisi elää.

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu