Pystyykö pääministeri Marin ensi vaalikaudella jatkamaan vallan keskittämistä itselleen?

Pääministeri Marin yllätti ilmoittamalla salaisella(?) vierailullaan Kiovassa, että hän on käynyt alustavia keskusteluja Suomen Hornet- hävittäjien luovuttamisesta Ukrainaan. Mutta kenen kanssa keskusteluja oli käyty, ei selvinnyt. Oliko vierailu sittenkään salainen? Mukana olivat ainakin Helsingin Sanomat!

Ukrainalla on tarve hävittäjille mahdollisimman pian, ellei jo eilen. Omaa puolustustamme vaarantamatta koneiden luovutus voisi alkaa yli 3 vuoden kuluttua. Eri asia on vielä, missä määrin koneet olisivat lentokunnossa ja löytyisikö osaavia ukrainalaisia lentäjiä näihin koneneisiin. Siinä muutama ongelma. Ukrainan tämänpäivän tilanteeseen ei Horneteista ole mitään apua. Miksi tietoisesti tällainen harhaanjohtava lausuma?

Suomesta ilmoittivat preisendentti, puolustusministeri, armeijan komentaja ja muutamat muut, etteivät he olleet kuulleet tällaisesta ehdotuksesta. Pääministeri Marin on siis kotimaassa jättänyt ehdotuksesta keskustelematta asiasta täällä päättävien kanssa. Onko pääministeri Marin herättänyt ukrainalaisissa virheellisiä toiveita? Tältä ainakin tänään näyttää, koska ukrainalaiset lehdet kirjoittavat jo, että pääministeri Marin on tehnyt täyskäännöksen, eikä ole luovuttamassa Hornetteja Ukrainalle. Asiasta keskusteleminen ei riitä ukrainalaisille. Onko pääministeri Marin saanut nopean kutsun Ukrainaan, kun on ilmoittanut puhuvansa Suomen hävittäjien luovuttamisesta Ukrainaan! Vierailu haisee vaalioperaatiolta. Tätä tukevat ”salaisella” vierailulla mukana olleet suomalaiset toimittajat. Entä ovatko he nielleet vaalikoukun sulle-mulle taktiikan seurauksena? Ukrainan auttaminen on hyvin tunteisiin vetoava asia. Sitä voidaan käyttää äänien ”ostamiseen” ja ja peittämään äänien ostamiseen tarviottavien veronkorortusten tekeminen ensi vaalikaudella. Se tietysti edellyttää, että poliitikko Marin olisi uudelleen Suomen pääministeri. Ukrainan kannalta pääministeri Marinin avaus saattaa käydä hankalaksi. Ukrainalaiset tuntevat itsensä petetyksi. Ukrainaa tukevat maat saattavat käydä avun ja puheiden suhteen varovaisemmiksi, jos poliitikot alkavat käyttää Ukrainan sotaa omien etujensa ajamiseen. Sellainen sataa suoraan Putinin laariin.

Suomen perustuslain mukaan ulkopolitiikkaamma johtaa Tasavallan Presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Perustuslain mukaan Tasavallan Presidenttiä ei voi ohittaa ulkopolitiikkaamme koskevissa kysymyksissä. Valtioneuvostossa Hornettin luovutus koskee ainakin puolustusministeriä ja ulkoministeriä. He eivät tienneet mitään asiasta. Pääministeri Marin on toiminut vastoin perustuslakia aloittaessaan keskustelun Suomen Hornettien luovutuksesta Ukrainaan. On myös todettu, että pääministeri Marinin ulostulo ja siitä seurannut keskustelu, antavat sekavan luvan Suomen ulkopolitiikan päätöksenteosta Suomen rajojen ulkopuolellakin. Vain harvat ja valitut tietävät, että Suomessa korkein poliittinen valta ei kaikissa tapauksissa ole pääministerillä. Suomen tasavallan Presidentti ei ole seremoniallinen instituutio, vaan sillä on myös päätäntävaltaa, etenkin ulkopolitiikassa. Tätä tietämättömyyttäö pääministeri Marin näyttää käyttävän hyväksi. Saksalainen televisiokanava ARD on tehnyt ohjelman Suomen NATO-jäsnyyden problematiikasta. Suomea edusti vain pääministeri Marin demariystäviensä Olof Scholtzin ja Ruotsin entisen pääministerin Magdaleena Anderssonin kanssa. Kyse oli lienee demariystävä Scholtzin järjestämästä demarien tukiohjelmasta. ARD ei julkaissut esitettyjä korjauksia faktoihin!

Suomella ei ole perustuslakituomioistuinta, niinkuin monessa muussa maassa. Tuomioistuimen tarkoitus on demokraattisissa valtiossa estää vallan väärinkäyttö ja sen laiton keskittyminen yksiin käsiin. Suomessa ei ole haluttu korvata perustuslakivaliokuntaa perustuslaki tuomioistuimella. Miksi ? Ainoa vastaus lienee se, että nyt pääsevät poliitikot päättämään, mikä on kulloinkin perustuslain mukaista ja mikä ei. Perustuslakivaliokunta on selkeästi poliittinen elin, ei riippumaton asiantuntija organisaatio. Meillä on joukko niin sanottu perustuslakiasiantuntijoita, joita perustuslakivaliokunta käyttää. Eräs heistä Martin Schein, professori ja tunnetusti vasemmistolaisen mailmankatsomuksen omaava henkilö, ilmoittautui lehdessä heti ja ilmaisi näkemyksenään, ettei valtioneuvoston jäsenen tarvitse keskustella ulkopoliittisista aloitteesta Tasavallan Presidentin kanssa. Tulkinta (ei siis fakta) on ihmeellinen ja täytyy epäillä , onko professori Scheinilla vaikeuksia suomenkielen abstarktien ilmausten ymmärtämisessä. En usko, vaan kyse on ennemminkin aatetoverin tukemisesta ei asiantuntijalausunnosta. Pääministerin ehdotuksen ajankohtakin on mietitty tarkasti, sillä perustuslakivaliokuntakaan ei voi enää keskustella toiminnan perustuslainmukaisuudesta.

Pääministeri Marin näyttää olevan vallanhimoinen. Päästäkseen kaikkiin saleihin, hän tarvitsisi ulkopoliittista valtaa lisää. Näyttää siltä, että hänellä on ohjelma tähän. Suomessahan demarit, vasemmistoliitto ja vihreät syövät hänen kädestä. Poliitikko Marin ei halua presidentiksi. Hän haluaa jatkaa pääministerinä ja lisätä pääministerin valtaa etenkin ulkopolitiikassa. Toisin sanoen hän haluaa keskittää valtaa. Samalla tavoin aloittivat vallan keskittämisen Orban ja Erdogan, jotka kaikki tunnemme. Brändin rakennusmenetelmät poliitikko Marin on oppinut entiseltä yhdysvaltain presidentiltä Trumpilta. Ulkoisesti tarvitaan nahkatakki, pride mekko, Vogue, bileet (eli NPVB). Kun siihe lisätään sitten tunnetta ja MT:tä (muunneultua totuutta) kuuluisuus lisääntyy asiaa ymmärtämättömien parissa. Uusi menetelmä on viime päivinä otettu käyttöön demari Marinin vaalikiertueella. Hän antaa lausuman jostain asiasta. Sitten sitä kommentoidaan ja demari Marin  ilmoittaa, että häntä on tulkittu väärin. Hänestä tulee uhri ja se herättää myötätuntoa. Tämä on yksi MT-menetelmän uusista versioista.

Äänestäjien on syytä olla tarkkana ja miettiä ja selvittää, mitä kaikkea kaunista (vappusatasia?) luvataan, jota ei aiota toteutta ja mitä halutaan pitää piilossa. Piilossa pidetyt asiat ovat kaikkein oleellisimmat Suomen tulevaisuuden kannalta.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu