Yhdet kassaa, vasta kuolo tassaa

Ensimmäistä kertaa minun pitkän elämäni aikana olen törmännyt uskomattoman suureen finanssikapitalismissa liikkeelle lasketun virtuaalisen rahan määrään.

Virtuaalista on raha, joka on syntynyt tyhjästä. Se on kuin laillista väärää rahaa, joka ei itse asiassa ole rahaa lainkaan.

Miten voi joku sellainen olla rahaa, jolla ei ole mitään yhteyttä rahan ulkoiseen olomuotoon, joka on täydellisesti riippumaton reaalitalouden eli työn ja toimeentulon talouden toiminnasta ja jonka hallinnon ei tarvitse antaa täysiarvoisia vakuuksia keskuspankkien lainarahan takaisinmaksusta.

Nämä rahat eivät kerro, mihin niitä käytetään.

Jos ne puhuisivat, ne sanoisivat, ettei niiden maissa kerätä enää koskaan vanhan ajan setelirahoitusta varten painettuja uusia seteleitä. Ne eivät kuitenkaan kieltäisi sitä, että samasta asiasta tässä on kyse: seteliselkärankaiset vastaan rahan tyhjästä tuottajat.

Kirjoitukseni suloiseksi lopuksi kerron, kuinka isoista rahoista tässä on kysymys, vaikka ei sen rahan määrää ihmismieli tajua.

Eivät riitä miljoonien eivätkä miljardien nollat kuvaamaan sitä, kuinka paljon tyhjästä nyhjästyä rahaa tähän ”elvytyksen” nimellä käytävään valtioiden ja suuryritysten rahoittamiseen aiotaan käyttää.

Tähän mennessä on jo ohjatun vaikenemisen hiljaisuudessa Euroopan keskuspankki (EKP) ”elvyttänyt” lähes kolmella biljoonalla eli kolmella miljoonalla miljoonalla eli 3 000 000 000 000 eurolla. Voi olla, että rahamäärä on vielä vain runsaat 2,5 biljoonaa, mutta EKP:n keskuspankkien keskuspankissa (EKP) rahan määrä aiotaan väitellen nostaa kohti seitsemää (7) biljoonaa, se kaikki tyhjästä tehdyllä rahalla.

Kysymys kuuluu: kuka tämän kaiken oikein maksaa?

Sitä ei ole missään vielä päätetty!

Rahaa on jo jaettu biljoonia euroja, ja se näkyy selvästi pörssikurssien nousuna; kuuluuhan pörssikaupankäynti olennaisena osana mammonan kasvattamiseen.

Pyhä Paavali, sinä siellä ylhäällä, joka olet entisessä elämässäsi sanonut, että raha on kaiken pahan alku ja juuri, panepa nyt tyttösi ja poikasi kohtuullistamaan aiheuttamansa vahingot ja kertomaan, kuka maksaa rahattoman Euroopan keskuspankin hölmöilyt.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu