”Joka puolelta on nipistettävä” – tehdäänkö myös käytännössä niin?

Listaamattomien yhtiöiden osinkoverohuojennus

Yritysverotuksen asiantuntijatyöryhmän vuonna 2017 esittelemä malli, jossa mm. leikattaisiin osingon ylärajan suhteessa yhtiön nettovarallisuuteen määrittävää tuottoprosenttia 8 %:sta 4 %:iin. VM arvioi hiljattain, että tämän muutosesityksen verovaikutus olisi nykypäivään tuotuna n. 430 miljoonaa euroa, ja siitä 400 miljoonaa euroa kohdistuisi ylimpään tulokymmenykseen.

___________

Nekin, joilla on sijoitusyhtiö, saavat listaamattoman yhtiön veroedun.

Sillä ei ole mitään tekemistä yrittäjäriskin palkitsemisen kanssa.

_____________

Ei se jää kansalta huomaamatta, jos hyvätuloisten veroetuun ei puututa.

____________

Osinkoverohuojennus on kansainvälinen kummajainen, jota ei ole missään muualla. Ruotsissa vastaava osinkoveroprosentti on 25, Tanskassa 27.

HS 2.11.2019

___________

 

 

eskotnurminen
Sitoutumaton

Varatuomari. Ollut pankkialalla 30 vuotta (1987 - 2016).
Olen 60-vuotias.
Vuonna 2016 alkaneen nousukauden huippu saavutettiin jo 2018. Sinä aikanakin käytännössä joka vuosi otettiin uutta velkaa.
Realismia on, että nykymenon jatkuessa Suomi ei lyhennä velkaansa ollenkaan, vaan tulee ylittämään EU:n 60 %:n rajan.
Ekonomistit ovat useamman kerran nytkin ennen syksyn 2018 budjettiriihtä sanoneet, että nyt on aika kerätä puskureita. Se tarkoittaa velan lyhentämistä. Mutta puuttuu poliittinen rohkeus tehdä tarvittavat päätökset.
Valtionvelkaa tulisi lyhentää neljä miljardia vuodessa.
Suomi ei tullut eikä tule kuntoon kuin solidaarisuudella, jossa kaikki laitetaan maksamaan. Se tarkoittaa ennen kaikkea niitä, joilla on maksukykyä. Osingot kattavammin verolle ym. Solidaarisuus tarkoittaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Se ei toteudu, jos jokainen ajaa puolueensa etua. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus on paras lääke torjumaan syrjäytymistä ja eriarvoistumista.
Ajatuksiani voit lukea näistä Puheenvuoro-kirjoituksista, aiheina: valtion velka, sijoittamisen verotus, sisäilmaongelmat, sote, hävittäjähankinta, opiskelurauha kouluihin, työkyvyttömyyseläkeratkaisut, sokerivero, maahanmuuttajien sosiaaliturva voisi olla alempi alkuun; keinoista estää nettisaalistusta (Oulun ja Helsingin tapaukset).
Vain solidaarisuudella voidaan ratkaista Suomen haasteet: sairaiden hoito, vanhusten huolto, nuorten syrjäytyminen, työttömyys, koulutus, energian saatavuus ja hinta, ilmastonmuutos, köyhyys, valtion velka, sekä alueiden kehityserot.
Sisäilmaongelmiin olen ehdottanut uutta virkaa: sisäilmavaltuutettu. Sisäilmaongelmat koskettavat jopa 800.000 ihmistä.
Tasoristeykset: puomit 200.000 euroa per risteys. Vaarallisimpien 140 risteyksen puomittaminen maksaisi 28 miljoonaa eli ei liian paljon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu