Suomi ja EU reagoivat välineellistettyyn maahantuloon, professorit elävät omassa maailmassaan

HE 53/2024 (hallituksen esitys käännytyslaiksi):

Sivu 47: Suomen toimet itärajalla tapahtuneeseen välineellistettyyn maahantuloon vastaamiseksi ovat saaneet laajasti tukea ja ymmärrystä paitsi EU-instituutioilta, myös muilta EU:n jäsenvaltioilta. Euroopan komission puheenjohtaja Von der Leyen on mm. joulukuun Eurooppa-neuvoston alla Euroopan päämiehille toimittamassaan nk. muuttoliikekirjeessään (13.12.2023) todennut itärajan tilanteen hybridihyökkäykseksi ja vahvistanut EU:n tuen Suomelle. Myös sisäasioiden komissaari Johansson on tukenut Suomea ulostuloissaan. Lisäksi Euroopan parlamentti keskusteli 21.11.2023 Suomen itärajan tilanteesta poikkeuksellisen yksimieliseen sävyyn Suomen toimet hyväksyen ja EU:n yhtenäisyyttä korostaen. Tämän keskustelun yhteydessä komissaari Johansson painotti kyseessä olevan Venäjän toteuttama välineellistämistilanne, joka liittyy mm. Suomen Nato-jäsenyyteen ja Ukrainan tukemiseen. Eurooppa-neuvosto on lisäksi joulukuun päätelmissään (14.–15.12.2023, kohta 30) tuominnut jyrkästi kaikki hybridihyökkäykset ja todennut, että Euroopan unioni aikoo päättäväisesti torjua sen ulkorajoille parhaillaan kohdistuvat Venäjän federaation ja Valko-Venäjän käynnistämät hybridihyökkäykset.

_____

Muita huomioita

”Näistä ehdottomista ihmisoikeuksista ei saa poiketa edes sodan aikana.”

Varmaan ihan hyvä sääntö.

– Mutta entä jos hybridisotaa Suomea vastaan käyvä maa käyttää ihmisiä hybridisodan välineenä? Silloin täytyy käyttää järkeä.

Ja ketä loukattaisiin, ketä vastaan rikottaisiin? Sopimusosapuolena olevaa valtiotako vai rajalle haalittua ihmistä? Eikö tällä ihmisellä ole kaiken lisäksi vastuu olla perillä asioista eikä olla hyväuskoinen.

Vai pitäisikö vain noudattaa sokeasti.

eskotnurminen
Sitoutumaton

Varatuomari. Ollut pankkialalla 30 vuotta (1987 - 2016).
Olen 61-vuotias.
Vuonna 2016 alkaneen nousukauden huippu saavutettiin jo 2018. Sinä aikanakin käytännössä joka vuosi otettiin uutta velkaa.
Realismia on, että nykymenon jatkuessa Suomi ei lyhennä velkaansa ollenkaan, vaan tulee ylittämään EU:n 60 %:n rajan.
Ekonomistit ovat useamman kerran nytkin ennen syksyn 2018 budjettiriihtä sanoneet, että nyt on aika kerätä puskureita. Se tarkoittaa velan lyhentämistä. Mutta puuttuu poliittinen rohkeus tehdä tarvittavat päätökset.
Valtionvelkaa tulisi lyhentää neljä miljardia vuodessa.
Suomi ei tullut eikä tule kuntoon kuin solidaarisuudella, jossa kaikki laitetaan maksamaan. Se tarkoittaa ennen kaikkea niitä, joilla on maksukykyä. Osingot kattavammin verolle ym. Solidaarisuus tarkoittaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Se ei toteudu, jos jokainen ajaa puolueensa etua. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus on paras lääke torjumaan syrjäytymistä ja eriarvoistumista.
Ajatuksiani voit lukea näistä Puheenvuoro-kirjoituksista, aiheina: valtion velka, sijoittamisen verotus, sisäilmaongelmat, sote, hävittäjähankinta, opiskelurauha kouluihin, työkyvyttömyyseläkeratkaisut, sokerivero, maahanmuuttajien sosiaaliturva voisi olla alempi alkuun; keinoista estää nettisaalistusta (Oulun ja Helsingin tapaukset).
Vain solidaarisuudella voidaan ratkaista Suomen haasteet: sairaiden hoito, vanhusten huolto, nuorten syrjäytyminen, työttömyys, koulutus, energian saatavuus ja hinta, ilmastonmuutos, köyhyys, valtion velka, sekä alueiden kehityserot.
Sisäilmaongelmiin olen ehdottanut uutta virkaa: sisäilmavaltuutettu. Sisäilmaongelmat koskettavat jopa 800.000 ihmistä.
Tasoristeykset: puomit 200.000 euroa per risteys. Vaarallisimpien 140 risteyksen puomittaminen maksaisi 28 miljoonaa eli ei liian paljon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu