Turpeen poltto loppuu 10 vuodessa käytännössä

Vapon Ahti Martikaisen blogi 23.1.2020: ”Viime vuonna turpeen käyttö energiana väheni yli kymmenen prosenttia. Laskelmiemme mukaan turpeen käyttö vähenee samaa tahtia lähivuosien ajan ja sen käyttö on aivan marginaalissa kymmenessä vuodessa ilman erityisiä tappokeinoja.”

Blogi 31.1.2020:

”Vuoden 2019 lopulla Vapo tarkensi omaa käsitystään turpeen käytöstä. Vapo julkisti joulukuussa tiedotteen, jonka mukaan se ennakoi, että energiaturpeenkäyttö puolittuu nykyisestä vuoteen 2025 mennessä. Eli turpeen käytön vähentyminen on kiihtynyt todella paljon.”

Kommenttini:

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni ymmärtääkseni viittasi näihin Vapolta tulleisiin tietoihin eilen maanantaina 3.2.2020 klo 17 alkaen pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Olisiko niin, että nämä Vapon blogit olisivat jääneet huomaamatta Ylen uutisilta (Jussi-Pekka Rantanen tiukkasi ympäristöministeri Krista Mikkoselta turpeesta ja puhui päälle) ja joiltakin blogisteiltakin näillä sivuilla? Yle

 

eskotnurminen

Varatuomari. Ollut pankkialalla 30 vuotta (1987 - 2016). Olen 56-vuotias. Vuonna 2016 alkaneen nousukauden huippu saavutettiin jo 2018. Sinä aikanakin käytännössä joka vuosi otettiin uutta velkaa. Realismia on, että nykymenon jatkuessa Suomi ei lyhennä velkaansa ollenkaan, vaan tulee ylittämään EU:n 60 %:n rajan. Ekonomistit ovat useamman kerran nytkin ennen syksyn 2018 budjettiriihtä sanoneet, että nyt on aika kerätä puskureita. Se tarkoittaa velan lyhentämistä. Mutta puuttuu poliittinen rohkeus tehdä tarvittavat päätökset. Valtionvelkaa tulisi lyhentää neljä miljardia vuodessa. Suomi ei tullut eikä tule kuntoon kuin solidaarisuudella, jossa kaikki laitetaan maksamaan. Se tarkoittaa ennen kaikkea niitä, joilla on maksukykyä. Osingot kattavammin verolle ym. Solidaarisuus tarkoittaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Se ei toteudu, jos jokainen ajaa puolueensa etua. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus on paras lääke torjumaan syrjäytymistä ja eriarvoistumista. Ajatuksiani voit lukea näistä Puheenvuoro-kirjoituksista, aiheina: valtion velka, sijoittamisen verotus, sisäilmaongelmat, sote, hävittäjähankinta, opiskelurauha kouluihin, työkyvyttömyyseläkeratkaisut, sokerivero, maahanmuuttajien sosiaaliturva voisi olla alempi alkuun; keinoista estää nettisaalistusta (Oulun ja Helsingin tapaukset). Vain solidaarisuudella voidaan ratkaista Suomen haasteet: sairaiden hoito, vanhusten huolto, nuorten syrjäytyminen, työttömyys, koulutus, energian saatavuus ja hinta, ilmastonmuutos, köyhyys, valtion velka, sekä alueiden kehityserot. Sisäilmaongelmiin olen ehdottanut uutta virkaa: sisäilmavaltuutettu. Nämä ongelmat koskettavat jopa 800.000:ta ihmistä. Tasoristeykset: puomit 200.000 euroa per risteys. Vaarallisimpien 140 risteyksen puomittaminen maksaisi 28 miljoonaa eli ei liian paljon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu