Uskokaa Herraan, Jumalaanne, niin te olette hyvässä turvassa, ja uskokaa hänen profeettojansa

Mutta varhain seuraavana aamuna he menivät Tekoan erämaahan. Ja heidän lähtiessänsä Joosafat astui esiin ja sanoi: ”Kuulkaa minua, te Juudan ja Jerusalemin asukkaat. Uskokaa Herraan, Jumalaanne, niin te olette hyvässä turvassa, ja uskokaa hänen profeettojansa, niin te menestytte.” (2 Aikakirja 20:20)

– Ei tarvitse etsiä profeettoja, mitä he sanovat, mutta on hyvä lukea Raamattua ja kuunnella saarnoja TV7:stä, Ylen kanavilta TV:stä ja radiosta sekä striimauksia netistä, mitä uskovat opettavat ja julistavat. Nyt on kyse uskosta, ei koronasta. Koronastakin on kyllä Pekka Reinikainen puhunut asiantuntevasti. Kesäkuusta alkaen max 50 hengen kokoontumiset ovat taas sallittuja (= ei suositusten vastaisia).

Uskossa kasvaaksemme tarvitsemme toisia uskovia. Mitä Raamatun Sana on puhunut heille. Mitä Jumala on puhunut heille armolahjojen kautta.

Kun luet Raamattua, rukoile: Herra, anna Pyhä Henkesi opettamaan minua, jotta ymmärrän Raamattua (Johannes 14:26). Raamattua ei tule lukea kuin sanomalehteä eikä arvostelevalla mielellä, vaan anna päinvastoin Raamatun arvioida itseäsi, ja lue kunnioittavalla mielellä. Hengelliset tulee tulkita hengellisesti.

______________________

Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua. (Psalmi 50:15)

  • Herran apuun liittyy yllä olevassa ehto: Jumalan kunnioittaminen.

Katso siis Jumalan hyvyyttä ja ankaruutta: Jumalan ankaruutta langenneita kohtaan, mutta hänen hyvyyttänsä sinua kohtaan, jos hänen hyvyydessänsä pysyt (Room 11:22)

  • Tässä Raamatunkohdassa langenneilla tarkoitetaan omavanhurskauteen jääneitä, Jeesuksen torjuneita juutalaisia. Miten voimme pysyä Jumalan hyvyydessä: Tärkeää on pysyä Jumalan Sanassa, sen lukemisessa, (Johannes 8:31,32).
eskotnurminen

Varatuomari. Ollut pankkialalla 30 vuotta (1987 - 2016). Olen 57-vuotias. Vuonna 2016 alkaneen nousukauden huippu saavutettiin jo 2018. Sinä aikanakin käytännössä joka vuosi otettiin uutta velkaa. Realismia on, että nykymenon jatkuessa Suomi ei lyhennä velkaansa ollenkaan, vaan tulee ylittämään EU:n 60 %:n rajan. Ekonomistit ovat useamman kerran nytkin ennen syksyn 2018 budjettiriihtä sanoneet, että nyt on aika kerätä puskureita. Se tarkoittaa velan lyhentämistä. Mutta puuttuu poliittinen rohkeus tehdä tarvittavat päätökset. Valtionvelkaa tulisi lyhentää neljä miljardia vuodessa. Suomi ei tullut eikä tule kuntoon kuin solidaarisuudella, jossa kaikki laitetaan maksamaan. Se tarkoittaa ennen kaikkea niitä, joilla on maksukykyä. Osingot kattavammin verolle ym. Solidaarisuus tarkoittaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Se ei toteudu, jos jokainen ajaa puolueensa etua. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus on paras lääke torjumaan syrjäytymistä ja eriarvoistumista. Ajatuksiani voit lukea näistä Puheenvuoro-kirjoituksista, aiheina: valtion velka, sijoittamisen verotus, sisäilmaongelmat, sote, hävittäjähankinta, opiskelurauha kouluihin, työkyvyttömyyseläkeratkaisut, sokerivero, maahanmuuttajien sosiaaliturva voisi olla alempi alkuun; keinoista estää nettisaalistusta (Oulun ja Helsingin tapaukset). Vain solidaarisuudella voidaan ratkaista Suomen haasteet: sairaiden hoito, vanhusten huolto, nuorten syrjäytyminen, työttömyys, koulutus, energian saatavuus ja hinta, ilmastonmuutos, köyhyys, valtion velka, sekä alueiden kehityserot. Sisäilmaongelmiin olen ehdottanut uutta virkaa: sisäilmavaltuutettu. Nämä ongelmat koskettavat jopa 800.000:ta ihmistä. Tasoristeykset: puomit 200.000 euroa per risteys. Vaarallisimpien 140 risteyksen puomittaminen maksaisi 28 miljoonaa eli ei liian paljon. esko.t.nurminen at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu