Helsingin Sanomien päätoimittaja on tainnut käydä kelomökeillä Veikkauksen kestittävänä – vastine aamun pääkirjoitukseen

Helsingin Sanomat teki melkoisen rimanalituksen aamun pääkirjoituksessaan.

Euroopassa pelimonopoleita on jäljellä kaksi: Norja ja Suomi. Kuitenkin pääkirjoituksessa annetaan ymmärtää että Suomen pyrkimys blokkaamaan ulkomaiset rahapelit ilman lisenssijärjestelmään siirtymistä olisi jotenkin yleinen tai EU:lle hyväksyttävissä. Norjan monopoli eroaa Suomesta suuresti, ja maa ei kuulu Euroopan Unioniin.

Suomen rahapelijärjestelmässä on yksi valuvika ylitse muiden ja se on ollut jo vuosia rahapelimonopolin säilyttäminen. Peliongelmiin ei ole puututtu, ja lainsäädäntö nykyisellään estää kattavat pelikiellot ja estää sen pääosin myös pakollisen tunnistautumisen käyttöönoton jälkeen (vain 3kk – 12kk on mahdollista saada pelikieltoa Veikkaukselle).

Maltalaiset rahapelien tarjoajat ovat Euroopan vastuullisimpia toimijoita. Suomen häpeäpilkku on edelleen peliongelmaisia säälimättömästi hyväksikäyttävä pelimonopoli, jonka ainoa oikeutus on miljardin euron korvamerkityn rahan käyttäminen ”hyviin tarkoituksiin”.

Mikäli Suomi olisi ottanut mallia Maltan lisenssijärjestelmästä 2000-luvulla, meillä olisi nyt miljardien eurojen osuus rahapelimarkkinoista ja talous kunnossa. Sen sijaan meillä on pöhöttynyt ja korruptoitunut Veikkaus, joka ylläpitää korruptoitunutta hyvä veli-järjestelmää.

Ja nyt aiotaan ajaa vielä sadat pokeri- ja vedonlyöntiammattilaiset maanpakoon. Mitä tekee ”puolueeton” media? Toistaa Veikkauksen Edunsaajien propagandaa.

eskovirri
Sitoutumaton Espoo

35-vuotias pokerinpelaaja ja sijoittaja. Poliittisesti sitoutumaton.

Nykyään Espoosta, aiemmin Helsingistä. Valtiotieteiden maisteri (poliittinen historia, HY). Poliittisesti keskellä oleva pragmaattinen järkiliberaali. Arvostan suoraa ja rehellistä puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu