Kukaan Suomessa ei ole maksanut eläkkeitään

 

Omasta mielestäni eläketulon tulisi olla korkeintaan 850 euroa kuussa. Ei enempää, eikä vähempää. Ja joo, kukaan nykyisistä eläkeläisistä ei ole ansainnut työeläkkeitään.

1990-luvun alusta valtionvelka on kasvanut suunnilleen samaa tahtia ”eläkerahastojen” kanssa. Ainoa sukupolvien tasa-arvoisuuden korjaava tapa olisi ottaa nuo rahat haltuun ja rule by decree ottaa nuo rahat vahingonkorvauksina valtion käyttöön ja hallintaan. Toivottavasti niin, että Suomeen lopultakin saataisiin kattava ja perustulomalliin perustuva perusturva. Mutta joka tapauksessa – ns. eläkerahastot ovat vain nuoremmilta sukupolvilta varastettuja rahoja, joiden vastapainoksi on otettu lainaa kestämättömällä tavalla.

Oma mielipiteeni on, että yhteiskunnan tulee turvata jäsentensä perusturva – mutta ei kenenkään elintasoa! Eläkeläisten harhaluulot ja ahneus eivät mitenkään eroa tästä, koska he selviävät peruselinmenoistaan siinä missä kaikki muutkin täysvaltaiset ihmiset.
eskovirri
Sitoutumaton Espoo

35-vuotias pokerinpelaaja ja sijoittaja. Poliittisesti sitoutumaton.

Nykyään Espoosta, aiemmin Helsingistä. Valtiotieteiden maisteri (poliittinen historia, HY). Poliittisesti keskellä oleva pragmaattinen järkiliberaali. Arvostan suoraa ja rehellistä puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu