Petteri Orpo teki arvovalinnan – valitsi kestämättömät veronkorotukset

Hallituksen kehysriihi on käyty, ja yllättävän paljon tuli kyllä veronnostoja. En ole Kokoomuksen kannattaja, mutta pettynyt olen siihen puolueena. Purra kuitenkin selkeästi ilmoitti Perussuomalaisten valmiuteen leikata hyvätuloisilta eläkeläisiltä jonka Orpo yhtä selkeästi torppasi.

Olisin pitkin hampain itse hyväksynyt ”väliaikaisen” (me kaikki tiedämme miten väliaikaisia väliaikaiset verot kyllä ovat) 1%-yksikön nostoon yleiseen ALV-kantaan perusteena velkaantumisen taittaminen alle 3%-yksikön tahdin budjetista, mutta nyt käytännössä nostettiin veroja enemmän kuin leikattiin mikä on minusta käsittämätöntä.

Jos jotain pientä positiivista hakee, niin ennemmin tosin nosto yleisestä ALV:sta kuin ruoan ja lääkkeiden ALV:sta. Mutta paljon parempiakin vaihtoehtoja olisi ollut.

Tällä hetkellä näyttää jälleen siltä että Orpon Kokoomus on torpedoimassa hallituksen kyvyn leikata kestämättömäksi paisunutta julkista sektoria. Sama uhkaa toistua kuin mitä Petteri Orpo teki Sipilän hallituksessa 2015-2019 vesittäen tarvittavat uudistukset.

Toivottavasti muut hallituspuolueet ovat nyt hereillä ja Kokoomuksen sisällä vastuullisen talouspolitiikan kannattajat saavat Demari-Petterin kuriin tai kipattua yli laidan.
eskovirri
Sitoutumaton Espoo

35-vuotias pokerinpelaaja ja sijoittaja. Poliittisesti sitoutumaton.

Nykyään Espoosta, aiemmin Helsingistä. Valtiotieteiden maisteri (poliittinen historia, HY). Poliittisesti keskellä oleva pragmaattinen järkiliberaali. Arvostan suoraa ja rehellistä puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu