Vaalirauha kunniaan!

Näissä kunnallisvaaleissa on tullut aiempaa enemmän ilmi ilkivaltaa. Puolueiden ja ehdokkaiden vaalimainoksia on tuhottu ja samaan aikaan keskustelu ehdokkaiden turvallisuudesta on käynyt kiivaana.

Kaikkien tulisi kunnioittaa demokratiaa ja antaa ehdokkaille vaalirauha. Jos havaitsette jossain ilkivaltaa tai joku tuttunne kehuskelee ”urotöillään” vaalimainosten repimisestä tai ehdokkaiden uhkailemisesta, niin ottakaa selkeä kanta että tuollainen toiminta ei ole hyväksyttävää. Ääritapauksissa tehkää rikosilmoitus.

Kuvankaappaus avauksesta facebook-ryhmästä. Tämä ei ole ok!

Vaikka se ei ehkä tunnu isolta, niin vaalimainoksen repiessä kyseessä on yleensä myös vahingonteko – eli rikos! Laiton uhkaus, puhumattakaan fyysisestä väkivallasta on toki erityisen tuomittavaa.

Demokratia tarvitsee vaaleja, ja vapaat vaalit tarvitsevat ehdokkaita ja kampanjointia vailla pelkoa ja uhkailua. Vaikka jokin puolue, ryhmittymä tai ehdokas ei miellytä, niin se ei oikeuta sabotoimaan tai uhkailemaan. Lähtekää sen sijaan tekemään vaalityötä oman ehdokkaan tai puolueen puolesta!

Hyvää kesänalkua ja kampanjoinnin iloa kaikille! Ja hyvät ehdokkaat: muistakaa kerätä vaalimainokset pois vaalien jälkeen.

+1
eskovirri
Sitoutumaton Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

34-vuotias pokerinpelaaja ja harrastelijasijoittaja.

Ehdolla Espoossa kunnallisvaaleissa 2021 Perussuomalaisten listalla (sitoutumaton). Vaalinumero 107.

Nykyään Espoosta, aiemmin Helsingistä. Valtiotieteiden kandidaatti, gradu työn alla poliittisesta historiasta (HY). Poliittisesti keskellä oleva pragmaattinen järkiliberaali. Arvostan suoraa ja rehellistä puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu