Yksi vaalikampanja numeroina

Saatu äänimäärä: 65

Kampanjaan kulutettu rahamäärä: 636,39€

Kampanjan aikana kävellyt askeleet: 350 373

Kampanjan aikana luukutetut / kiinnitetyt esitteet: 4950 + 19

(Paperi)lehdessä julkaistut mielipidekirjoitukset: 1

Olipas melkoinen urakka. Aloittelin aktiivisempaa vaalikampanjaa toukokuun lopulla ja sitä tuli tehtyä tämän viikon alkuun asti, kunnes tiistaina sain kaikki loput vaalimainokset poistettua. 60 kilometrin matkaa ei parissa päivässä hellekeleillä kävele.

Mitä tulisi tehtyä toisin: no ainakin tilaisin kampanjamateriaalit heti vaalinumeron tultua julki. Ennakkoäänestys alkoi tällä kertaa todella pian vaalinumeroiden antamisen jälkeen, joten siinä välissä tuhlattu viikko olisi tällaiselle jalkatyön tekijälle ollut tarpeen. Tosin tuskin olisin lisäviikkoa jaksanut kävellä samaa tahtia – mutta esitteiden vaikutus olisi ollut tehokkaampaa jos ne olisi jakanut kokonaan ennakkoäänestyksen aikana. Lisäksi olisin panostanut mielipidekirjoituksiin – toista ei ehditty julkaisemaan kun paikallislehti ei enää julkistanut ehdokkaiden kirjoituksia viimeisessä lehdessä ennen vaaleja.

Vaalihäirintää ei tullut kasvokkain koettua, mutta toisaalta kampanjoin hyvin vähän toreilla osin koronatilanteesta johtuen. Omia ja myös muiden vaalimainoksia on kyllä kampanjan aikana tuhottu jonkin verran ja muutenkin lokakampanjointi oli valitettavasti tavallista yleisempää. Toivottavasti kyseessä on koronasta johtuva väliaikainen muutos, mutta tärkeätä olisi terottaa kansalaisille että demokratian kulmakivi on vapaa kampanjointi vaaleissa.

Vaalien tulos omalta kannalta: pettymys koska valtuustopaikkaa ei tullut ja tuskin tulee (hyvää) lautakuntapaikkaakaan. Laitoin toki toiveet lautakuntapaikoista kunnallisjärjestölle ja koen että liikunta- ja nuorisolautakunnassa saisin parhaiten asioita aikaiseksi. Toisaalta äänimäärä oli uudelle ja tuntemattomalle espoolaiselle varsin hyvä, kun kampanjaan panostin rahallisesti suhteellisen vähän eikä kavereista ja sukulaisista monet asu Espoossa. Yleisesti vaalien tulos ja sen erot suhteessa kannatuskyselyihin selittyy pitkälle heikolla äänestysprosentilla ja etenkin vaalipäivän äärimmäisen heikkona äänestysaktiivisuutena.

Nyt suuntaan juhannuksenviettoon ja sitten kesälaitumille – elokuun lopulla takaisin hommiin ja gradu pakettiin.

Hyvää juhannusta kaikille!

eskovirri
Sitoutumaton Espoo

35-vuotias pokerinpelaaja ja sijoittaja. Poliittisesti sitoutumaton.

Nykyään Espoosta, aiemmin Helsingistä. Valtiotieteiden maisteri (poliittinen historia, HY). Poliittisesti keskellä oleva pragmaattinen järkiliberaali. Arvostan suoraa ja rehellistä puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu