Vedon lyönti häviäjästä hevosesta…!

Kuukauden päästä on USA: n presidenttivaalit, mitä jännittää koko maailmaa, sillä sen lopputulos joka tapauksessa vaikuttaa suoraan tai epäsuorasti jokaisen ihmisen elämään!

Se on kyllä totta, että ylipäänsä kaikki maat huolimatta niiden politiikkajärjestelmästään, asemastaan, koostaan ja painostaan yrittävät pysyä hyvissä väleissä moiseen supervaltaan, mutta tietenkään aina se ei olekaan niin helppoa.

Itsenäisyys vanhalla tulkinnalla enää ei ole sinänsä olemassa, koska tänä päivänä maat ovat Idästä Länteen ja Etelästä Pohjoiseen riippuvsisia toisistaan ainakin talouden kannalta.

Amerikkalaisten valitsema presidentti voisi jopa sotkea kokonaan joidenkin valtioiden talous- ja politiikkasunnittelut, sillä USA: n kokoinen ja painoinen maa lähes joka tärkeään kansainväliseen päätökseen vaikuttaa.

Länsi ja eritoten EU on vuosikymmenien varrella korostanut arvoja, jotka ovat osa lännen identiteettiä, joten niitä halveksiminen voisi itse pilata näiden maiden imagoa!

Oikeistolaiset kaiketi eivät välitäkään siitä, että, millainen maine heidän maalla on maailmalla, koska heidän mielestä juuri maan hyvä maine houkuttelee turvapaikan hakijoita tännepäin.

Mutta tämä on vasta puolet totuudesta. Kolikon toinen kääntöpuoli on se, että juuri hyvällä maineella voi myydä tuotteita, palveluja ja olla vaikutusvaltainen maailmalla!

On valitettava todeta, että talouskriisit ja maahanmuuttovirrat länsimaissa ovat jo kovasti koetelleet arvoja, joiden takia tuhannet ihmiset ovat kaatuneet puhumatta aineellisista kustannuksista.

Se, että, miten nyt voisi pitää tasapainoa ristiriitaisten asioiden välillä, on todella haastava pulma.

Trump hallituksensa kanssa kuitenkin lähes neljän vuoden aikana todisti olevansa täysin ennakkoarvaamaton, joustamaton, välinpitämätön ja diktaattorimainen, joka yrittää vain tyrkyttämällä omat mielipiteet hallita maailman.

Tästä miehestä selvästi kaukokateisuus ja johdonmukaisuus puuttuvat!

USA: n vaikutusvalta Trumpin aikana nöyryyttävästi heikkeni ja sen maine myös entistä enemmän pilaantui.

On se totta, ettei Trump sytyttänyt mitään uutta sotaa, muttei se johdu hänen johdonmukaisuudestaan ja inhimillisyydestään, vaan päinvastoin heikkoudestaan, sillä maa hänen pinnallisten päätösten johdosta eristäytyi ja jäi monessa asiassa yksin.

Obama taas terävällä politiikalla yhdisti melkein koko maailman ympäriinsä ja monta kriisiä sillä keinolla hallinoi.

Pian tämä jännittävä aika on ohi, mutta mikäli Trump uudestaan voittaa vaalit, niin siinä ei ole demokraattisten valtioiden kansoille mitään ilahduttavaa, koska tämä mies kuitenkin on tähän asti tallannut kaikki arvot, joista mainitut maat ovat olleet vuosikymmenien myötä ylpeitä ja, joiden vuoksi ovat maksaneet kovaa hintaa!

En itse henkilökohtaisesti ole edes Bidenin fani, sillä USA: n vaalit on mielestäni epäoikeunmukainen, korruptoitu ja säälittävä sirkus, mutta Trumpin kaltainen prisidentti irvistelee rumalla tavalla koko maailman omatunnolle, inhimillisyydelle ja tasa-arvolle…!

Farzad moghaddam pour

Farzad

Olen Suomen kansalainen ja asunut vuodesta 1999 tässä maassa siivosti ja kunnioitettavasti. Päätavoitteeni on alusta lähtien ollut antaa mahdollisimman positiivisen, vastuuntuntoisen ja vaikuttavan kuvan maahanmuuttajista!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu