Ihmisoikeus, tasa-arvon olkinukke!

MahsaOn hyvin häpeällistä,  että maassa kuin Suomi,  joka on läheds historiansa varrella ollut ylpeänä tasa-arvostaan,  ihmisoikeudestaan,  naisten oikeudestaan ja sananvapaudestaan on jäänyt joko tahallaan tai holtittomasti huomaamatta,  mitä tänä päivänä tapahtuu Iranissa.

Kyse on maasta ja kansasta,  jonka tärkeydestään ja strategisesta tilanteestaan harvat tohtivat väitellä vastaan.

Nimittäin noin viikko sitten islamilaisen valtion poliisi on pidäytänyt nuoren naisen Teheranissa sen takia,  että muka heidän mielestä tämän huivi/hijabi ei ole hyväksyttävä.

Muutaman päivän jälkeen 22-vuotias tyttö ”Mahsa Amini” kuolee päähänsä osunneiden iskujen vuoksi.

Tapahtuman jälkiseuraukset ovat yllättäneet koko maata ja maailmaa,  mutta Suomi ilmeisesti on syvässä unessa tai tahallaan on jättänyt huomaamatta outojen syiden vuoksi…!

Mielenosoittajien kärjessä ovat naisia ja tyttöjä,  jotka rohkeasti riisuvat huivinsa ja heiluttavat ne ilmassa tai polttavat ne kaduilla…

Näillä teoilla on valtava viesti Iranin yhteiskunnassa,  jota islamilainen diktatuuri on yrittänyt yli 40 vuoden aikana kontrolloida ja ohjata tiettyyn suuntaan,  vaikka valtaosa väestöstä on hyvin koulutettu ja ajatuksiltaan nykyaikainen…

Toiset naiset taas leikkaavat hiustensa julkisuudessa ihan poliisin nähden,  jonka viesti on maan kulttuurin mukaan todella väkevä ja haikea!

(Some ja erityisesti  youtube” on täynnä videoita tapahtumista)

Lähes viiteen päivään iranilaiset Pohjoisesta Etelään ja Idästä Länteen ovat protestoineet kovasti tragista tapahtumaa,  mutta islamilainen diktatuuri on vastannut siihen kuten aina vain aseella,  pampulla ja pidätystoimenpiteillä.

Toivoin,  että edes kerrankin tulisi Suomen uuttisista jotakin pientä tiedotus asiasta,  mutta sain vain pettyä kovasti…

Jälleen kerran tuli selväksi,  että länsimaalaisille ihon väri,  rotu ja uskonto ovat seikkoja,  jotka määräävät,  mistä asioista ja kansoista pitää välittää tai ei..

Ihmisoikeus,  tasa-arvo ja demokratia ovat hyviä ja arvostettavia käsitteitä,  mutta edelleen tärkeimpiä ovat talous ja  poliittiset intressit…

Verrataan Iranin tilannetta, vaikka Ukrainaan…

Jokainen oikeudenmukainen ja vapaamielinen suomalainen varmaan ymmärtänee,  mitä tarkoitan..?!!

Farzad Moghaddam pour

+5
Farzad
Sitoutumaton Vaasa

Olen Suomen kansalainen ja asunut vuodesta 1999 tässä maassa siivosti ja kunnioitettavasti. Päätavoitteeni on alusta lähtien ollut antaa mahdollisimman positiivisen, vastuuntuntoisen ja vaikuttavan kuvan maahanmuuttajista!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu