Maailman talous on patti-tilanteessa?!

Hallitus nähtävästi päättää ravintoloiden ja eritoten baarien/yökerhojen aukioloaikojen rajoittamisesta, joka varmasti pistää monet yrittäjät ahdinkoon.

Samalla kuulemma päätetään tekohengityksestä mainituille yrittäjille ottamalla lisälainaa, jonka taakka on loppujen lopuksi kansan omille olille!

Eletään aikamoista tilannetta, johon ei mikään valtio ole varautunut, eikä mikään ase sille pärjää.

Korona varmasti jättää suuren jälkensä historiaan, sillä sen vaikutus ihmiskuntiin on niin monipuolinen ja arvaamaton.

Nimittäin valtiot, jotka pääosin pyörivät verorahoilla ovat joutunert niin pahaan sirkkeliin, että, mitä tahansa ratkaisua keksitään, niin se on vain tilapäinen ja ns. ajanosto.

Saa nähdä kuinka paljon velkaa loppujen lopuksi kertyy sillä optimistisella oletuksella, että jonain päivänä korona-pandemia on kukistettu ja vihdoin hallinoitu.

Sitten vasta pitää miettiä, miten kertynert velat maksetaan pois!

Täytyykö taas leikata hyvinvointivaltion siivet ja korottaa verot, vai, mitä muuta keinoa on otettava käyttöön?

Sehän on päivnselvä, ettei tämä ole vain Suomen ongelma, vaan jopa supervalta kuin USA myös tähän paholaisvirukseen on kuluttanut/lainannut 3000 miljardia, mitä nostaa maan velkamäärän lähes 30000 miljardiin!

Ei tarvitse olla kovin älykäs aavistaa, että pandemian jälkeen vasta kova kilpailu syttyy varsinkin teollistyneiden maiden väliin viennistä ja uusista markkinointipaikoista, joten Suomen kokoinen ja painoinen maa joutuu varmasti hikiseen kamppailuun.

Saa nähdä, miten käy, mutta ainahan saa yllättyä myös positiivisista tapahtumista.

Nimittäin, jos tämä korona ja sen aiheuttamat paineet johtaa maailman siihen suuntaan, että koko kapitalismi hajoaa ja sen tilalle syntyisi uudenlainen poliittinen talousjärjestelmä, niin varmasti pelastaa tilanteen ja piristää koko maapallon atmosfääriä.

Toistuvat lamat, velkaantumiset ja maiden taloudelliset sekasorrot ovat tuottaneet ihmisille epävarmuutta, stressiä ja ahneutta, mitä globalisaatio on vielä entistä enemmän lujittanut.

Kommunismin hajoamisen jälkeen päivä päivältä kapitalismin heikkoudet ja epäoikeudnmukaiset ominaisuudet selvisivät, koska enää ei tarvinnut sitä verrata kommunismiin, jonka katastrofaalisuus oli jo paljastunut maailmalle.

Kapitalismi vielä kesti nimenomaan sen takia, ettei sen tilalle keksitty muuta vaihtoehtoa, eivätkä suurvallat kyenneet tekemään mitään muutoksia, muutoin omat kassat olisivat kärsineet ensisijaisesti.

Uskon, että korona on paholainen, mutta olen myös valmis uskomaan siihen, että tästäkin paholaisesta voisi syntyä jotakin hyvää, josta kenties eniten seuraavat sukupolvet hyötyvät.

Me vanhempiemme ja isovanhempiemme kanssa ulostimme kunnolla tähän maapalloon, mutta olkoon hyvä kompasti tulevaisuuden kasveille ja elämän versoille!

 

Farzad Moghaddam pour

Farzad

Olen Suomen kansalainen ja asunut vuodesta 1999 tässä maassa siivosti ja kunnioitettavasti. Päätavoitteeni on alusta lähtien ollut antaa mahdollisimman positiivisen, vastuuntuntoisen ja vaikuttavan kuvan maahanmuuttajista!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu