Onnellisuuden tulkinnasta!

Viime vuosina olemme saanet ylpeinä lukea ja kuulla olevamme maailman onnellisimpia ihmisiä rakkaassaa Suomessa, mitä mahdollisesti hämmästyttää monia kansalaisia.

Puhumatta siitä, että jokaisella on oma tulkinta onnellisuudesta, niin ainahan pitää tutkia tarkasti, millä perusteella kansainväliset tahot luokittelevat maiden onnellisuutta.

Ihmiset nimen omaan elävät kokemuksiensa kanssa, jotka jättävät jälkiensä mieleen ja muistiin jopa loppuelämään saakka, joten on helppoa ymmärtää, että, miksei meillä kaikilla ole samanlaista näkökulmaa onnellisuudesta ja elämämme laadusta.

Suomen kaltaisilla mailla on sen verran hyvä maine maailmalla juuri kehittyneen politiikkajärjestelmän ja demokratian vuoksi, ja, siksi näiden maiden virallisiin tilastoihin luotetaan, muutoin tiedämme itse, että totuus yhteiskunnassa on synkempi ja musertavampi.

Ennen koronakrisiiäkin Suomi oli jo tarpeeksi velkaantunut, työttömyysaste oli aika korkealla (opiskelijaa ei pidetä työttömänä, vaikka olisi yli 50-vuotias), alkoholi- ja huumeiden riippuvaisuus yhä ottaa ohreja, enenevästä köyhyydestä puhumatta!

Kova kilpailu työpaikoista ja markkinoilla ovat pistäneet monet työntekijät ja pienyrittäjät ahdinkoon niin, että suurin osa heistä kärsii stressistä ja mielialan ongelmista.

”Epävarmuus seuraavasta päivästä jäytää ihmisiä vaivihkaa ja tekee meistä tunteettomat ja ahneet robotit, mitä tarkoittaa, että ihmisen inhimillisyys häviää kun omat intressit ovat uhan alla!”

Valtio velkaantuu velkaantumistaan ja loppujen lopuksi töissäkäyvät kansalaiset joutuvat kantamaan velkojen taakkaa.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, ettei olisi tarvinnut perustaa niin monta laitosta ja hyvinvoinnin koneistoa, jos ongelmat olisi johdonmukaisesti hoidettu alkuvaiheessa.

Se, joka on joutunut asioimaan hyvinvoinnin laitoksissa kokee itse omalla ihollaan, kuinka usein typerät ja mutkikkaat säännöt ja lait vaikeuttavat asioiden etenemisen, mitä aiheuttaa vain pahaa oloa jokaiselle..

En oikein käsitä, miksi vain säädetään lait ja luullaan niiden toimivan noin vain automaattisesti ilman, että niiden toimivuutta ja tehokkuutta seurataan kunnolla?!

Lisäksi haluaisin ihan vilpittömästi todeta, että valitettavasti tässä kulttuurissa on tapana potkia kaatunutta ihan kylmäverisesti ja tunteettomasti, ikään kuin potkijat itse elävät ikuisesti, eivätkä koskaan ole tehneet virheitä.

Ps. Tämä kirjoitus on kirjoitettu vilpittömän ja kiitollisen Suomen kansalaisen näkökulmasta, joten pyydän lukijaa lukemaan ja miettimään syvästi mainittuja asioita ennen kuin kommentoi tai ärsyyntyy…Kiitos.

 

Farzad Moghaddam pour

Farzad

Olen Suomen kansalainen ja asunut vuodesta 1999 tässä maassa siivosti ja kunnioitettavasti. Päätavoitteeni on alusta lähtien ollut antaa mahdollisimman positiivisen, vastuuntuntoisen ja vaikuttavan kuvan maahanmuuttajista!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu