Tallinnan suomalaisvähemmistö voi estää suursodan puhkeamisen!

Venäjä tulee mahdollisesti jo vuoden 2024 aikana eskaloimaan konfliktin Viron kanssa.
Se voi olla aseellinen maahan tunkeutuminen tai sitten vuoden 2007 pronssiyön kaltainen tapahtuma, missä kuitenkin aseellisen konfliktin uhka on erittäin vakava.

Viroon kohdistetun aseellisen hyökkäyksen tai aseellisen konfliktin vakavan uhan avulla Venäjä pyrkii painostamaan Euroopan valtioita, jotta nämä painostaisivat Ukrainaa jotta se tyytyisi aselepoon Venäjän määräämillä ehdoilla.

Konfliktin tekosyynä käytetään, että venäläisiä sorretaan Virossa ja Venäjän pitää lähettää joukkonsa Viroon suojelemaan venäläisvähemmistöä. Venäjä voi muuttaa koko Tallinnan Lasnamäen kaupunginosan ja koko siitä itään jäävän alueen uudeksi Trans-Dnestriaksi, missä järjestyksestä vastaavat Venäjän rauhanturvaajat ja valta kuuluu paikallisille korruptanteille.

Kaikki konfliktin eskaloimiseksi tarvittavat ainekset ovat jo koossa. Venäjänkielisiä kouluja lakkautetaan (vuoden 2024 loppuun mennessä Viron koulutusjärjestelmän on määrä muuttua kokonaan vironkieliseksi), venäläiset poliitikot syrjäytetään Tallinnan kaupungin hallinnosta (Tallinnan kaupunginvaltuusto äänesti epäluottamusta Mihail Kõlvartille, kaupunginhallituksen koruptoituneet venäläispoliitikot korvataan). Venäjän kielen asemaa verrattuna viron kieleen heikennetään. Ainekset ovat samoja, joihin Venäjä vetosi hyökätessään Ukrainaan vuonna 2014.

Venäjän poliitikot on jo kauan vihjanneet, että jos Suomi liittyy NATOon, Venäjän on miehitettävä Viro, jotta strateginen tasapaino säilyisi.

Tallinnan venäjänkielisissä sosiaalisen median kanavissa kiihotetaan venäläisiä, että katsokaa miten venäläisiä sorretaan. Samaa väitettä tullaan kampanjoimaan Euroopan Unionin toimielimissä. Näin saadaan helposti luotua kuva, ikään kuin Virossa todella olisi käynnissä venäläisten kansanmurha, ja Venäjän on pakko hyökätä Viroon suojellakseen venäjän kielen asemaa Virossa.

Venäjä väittäisi, että kyse ei olisi Viron miehityksestä eikä mistään sodasta, vaan Venäjä ainoastaan lähettäisi rauhanturvaajansa Baltiaan puolustamaan vähemmistöjen ihmisoikeuksia. Venäjän mukaan tämä ei välttämättä laukaisi NATO:n kollektiivisen puolustautumisen 5. artiklaa. Viides artikla joutuisi kuitenkin koetukselle. Länsi joutuu valitsemaan: joko reagoidaan jyrkästi panemalla rautaa Viron itärajalle ja otetaan todellinen riski Kolmannen maailmansodan puhkeamisesta tai ei tehdä mitään ja annetaan Viidennen artiklan uskottavuuden romuttua. Tällaisen valinnan eteen ei halua kukaan joutua. Venäjä toivoo, että välttääkseen joutumasta vaikeiden valintojen eteen Virossa, länsi mieluummin antaisi Putinille tilaisuuden poistua Ukrainasta voittajana.

Avaimet tämän uhkakuvan ehkäisemiseksi on kuitenkin suomalaisilla.

Kuva venäläisten sortamisesta Virossa on nimittäin vääristetty. Siinä kuvassa unohdetaan muut vähemmistöt kokonaan.
Esimerkiksi suomalaiset, jotka ovat merkittävin työperäinen maahanmuuttajaryhmä Virossa.

Suomalaisiin verrattuna venäläiset ovat Virossa edelleen erittäin etuoikeutetussa asemassa.

Missä ovat Viron suomenkieliset koulut? Missä Tallinnan suomenkielinen teatteri? Missä Viron valtion kustantama suomenkielinen televisio ja radiokanava? Onko Virossa suomalaisia kaupunginjohtajina?

Muistuttamalla että venäläiset eivät ole suinkaan ainoa vähemmistö, vaan täällä on myös muita vähemmistökansallisuuksia kuten uomalaiset jotka myös pitää huomioida ja joita pitää kohdella yhdenvertaisesti mm venäläisten kanssa, palautetaan realistinen ja totuudenmukainen kuva Viron ja Tallinnan tilanteesta.

Huomauttamalla että suomalaisten asema on huonompi kuin venäläisten, voidaan ratkaisevasti hillitä väiteitä venäläisten sortamisesta.

Nyt tarvitaan suomalaisten apua. Suomalaisten tulisi tehdä itsensä nähtäväksi. Tulla kaapista ulos.

Onko se liikaa pyydetty. Te tätä kirjoitusta lukevat tuhannet Tallinnassa asustelevat suomalaiset, tehkää jotain.

Näyttäkää että olette olemassa.

Vaatikaa, että Tallinnan Prismoissa jatkuvasti kuuluvat venäjänkieliset mainokset korvataan suomenkielisillä.

Finnish Pride-kulkue.

Tai suomalaiset mämmi-juhlat tai jotain.

Vaatimalla suomalaisille samat oikeudet kuin Virossa on venäläisillä tai vaikkapa homoilla, voidaan ehkäistä Venäjän masinoiman konfliktin eskaloituminen jopa aseelliseksi konfliktiksi.

Tallinnan suomalaisvähemmistö voi estää Kolmannen maailmansodan ja pelastaa ihmiskunnan.

firaot
Sitoutumaton Tampere

Maahanmuuttaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu