Tästä syystä maahanmuuttajat ovat suurin riskiryhmä.

Tallinnan joissakin kaupunginosissa jopa 50% yli 70-vuotiaista kieltäytyy rokotuksista. Kieltäytyjät ovat lähinnä venäjänkielisiä maahanmuuttajia. Asiasta kertoo Viron yleisradio ERR nettisivuillaan.

Viron pääkaupungin asukkaista noin puolet on maahanmuuttajia. Tämä on seurausta Neuvostoliiton harjoittamasta väestönvaihtopolitiikasta.

ERR:n haastattelema lääkäri kertoo, että rokotettavaksi tulematta jättäneille perään soitettaessa nämä kertovat mieluummin odottavansa, kunnes saavat Sputnik V -rokotteen.

Virossa Sputnikin käyttöönottoa ei ole edes virallisesti harkittu eikä Venäjä ole sitä Virolle edes tarjonnut.
Sputnik-puheet kuitenkin paljastavat rokote- ja maskikielteisyyden lähteen. Kyse on selvästikin Venäjän propagandasta. Venäjä käyttää korona-pandemiaa hyväkseen lietsomalla hysteriaa rokotuksia ja muita länsimaiden hallituksien toimenpiteitä vastaan.

Nuorempien maahanmuuttajaryhmien parissa rokote- ja maskivastaisuus on yhtä levinnyt. Virossa sairastuneista suurin osa on maahanmuuttajia.

Myös Suomessa Covidiin sairastuneisuus on erityisen suuri maahanmuuttajien joukossa. Maahanmuuttajien suomalaisia korkeampia sairastuvuuslukuja on yritetty selittää sillä, että maahanmuuttajat asuvat ahtaammin, pitävät enemmän yhteyttä sukulaisiinsa tai että työskentelevät suomalaisia useammin sellaisissa ammateissa missä kontakteja asiakkaisiin ei voi välttää. Nämä ovat kuitenkin vain pelkkiä oletuksia.

Suomessa on yleistä, että mitä ylemmässä sosiaaliluokassa ollaan ja mitä kauempana siitä todellisuudesta missä tapahtuu horisontaalisia kohtaamisia maahanmuuttajien kanssa, sitä hienompia oletuksia tehdään.

Minä olen maahanmuuttaja, ja minulla on ensimmäisen käden tietoa siitä, miksi me maahanmuuttajat olemme suurin riskiryhmä. Kerron nämä syyt tässä.

Maahanmuuttajat elävät informatiivisessa kuplassa. He eivät ymmärrä asuinmaan poliittisten puolueiden keskinäistä kinastelua koronarajoituksien jokaisesta yksityiskohdasta. Tällainen kinastelu vie valtiolliselta tiedotukselta uskottavuuden.

Jos Perussuomalaiset vaativat viruksen tukahduttamista ja maskien käyttöä, pääministeri ilmoittaa että maskien hyödystä ei ole tieteellistä näyttöä ja niiden käyttöä ei pidä suositella. Jos pääministeri käskee käyttää maskia, Perussuomalaiset ilmoittavat että maskien käyttäminen loukkaa perusoikeuksia. Ulkopuoliselle – maahanmuuttaja katsoo asioita aina ulkopuolisen silmin – tämä suomalaisten keskinäinen kinastelu kertoo vain yhden asian: suomalaisia ei kannattaa uskoa, ainakaan missään maskeihin tai koronarajoituksiin liittävissä asioissa.

Yhtä lailla niin kuin Suomessa, myös Virossa parlamenttipuolueiden keskinäinen politikointi ja henkilöihin kohdistettu nokittelu kansalaisten terveyteen liittyviä asioita hyväksi käyttäen on vienyt viralliselta tiedolta uskottavuuden. Maahanmuuttajat eivät jaksa perehtyä paikalliseen politiikkaan niin syvällisesti, että he osaisivat erottaa, milloin joku poliitikko puhuu järkeä, ja milloin kyseessä on pelkkä demagoginen peli, jolla ei ole muuta tarkoitusta kuin vastapuolueen toiminnan hankaloittaminen.

Maahanmuuttajilla on muutakin tekemistä kuin tulkita suomalaisten poliitikoiden todellisia motiiveja, joista nämä poliitikot eivät ole välttämättä edes itse täysin selvillä. Maahanmuuttajat eivät ole suomalaisia. Maahanmuuttajien kannalta meidän omien kotimaiden elämän seuraaminen on tärkeämpää, Suomi on vain yksi pieni osa kaikista niistä asioista mitä maahanmuuttajien pitää ajatella.

On paljon helpompi uskoa sellaista tietoa, jota kertoo omaan kansallisuuteen kuuluva ihminen ja vieläpä omalla kielellä. Koska hänhän puhuu juuri minulle.

Maahanmuuttajien ensisijaisena tiedon lähteensä on omakielinen sosiaalinen media – Facebookja Telegram. Facebook-ryhmissä jaettava esoteerinen tieto kertoo, että poliitikot levittävät koronaa, maskit ovat orjuutta ja länsimaiset rokotteet ovat terveydelle vaarallisia, paitsi Sputnik ja Novitchok, joista ei ole raportoitu yhtäkään sivuvaikutusta missään luotettavassa mediassa.

Vaikkakin Telegramissa ja Facebook-ryhmissä jaettava vaihtoehtoinen totuus on typerää, se on totta
koska se ei ole ns virallista.

PS. Muistakaa jakaa sosiaalisessa mediassa.

+8
firaot
Sitoutumaton Helsinki
Ehdolla presidentinvaaleissa

Vapaa tutkija, virolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu