Miksi, entäs jos

 

Tietysti maskeista kannattaa keskustella. Niiden tarpeellisuudesta ja hyödyllisyydestä, miksei myös niiden laadusta ja siitä mistä niitä saa tai valmistetaan. Kun seuraa tilannetta esimerkiksi Iso-Britanniasta, jossa maski on pakollinen, herää kyllä monenlaisia ajatuksia. Miksi siellä siitä huolimatta tartunta käyrät sojottavat ylöspäin, kuolleiden määrän myös kasvaessa.

Sitten siihen oleelliseen entäs jos kysymykseen tai kysymyksiä herättävään aiheeseen eli itse maskit. Esimerkiksi täällä Suomessa taitaa olla suurin osa myytävistä maskeista Kiinassa valmistettuja. Miksi Kiinassa tartunta tilanne pysyy maltillisena ja he käyttävät maskeja, tosin eräässä Ylen haastattelussa sitä maskia ei näkynyt, mutta esimerkiksi Euroopan maissa, joissa maski on jopa pakollinen, tartunnat kohoavat. Käytetäänkö samanlaisia Kiinassa valmistettuja maskeja, vai erilaisia. Entä jos … kiinalaiset ovat keksineet keinon tuottamissaan maskeissa levittää tätä virusta. Testataanko maskit ennen myyntiin laittoa?

Mitä hyötyä Kiinalle tästä olisi, paitsi jos heillä on myös valmiina rokote, jolla virusta pystyy suitsimaan. Ainakin heillä on yksi rokote, jota he jopa omien kansalaisten sallivat käyttävän hätäkäyttöohjelman myötä.

” Kiinalaiset rokotevalmistajat ovat kehittäneet neljä noin kymmenestä johtavasta ehdokasrokotteesta, jotka ovat loppusuoralla maailmanlaajuisesti. Yksikään rokote ei ole vielä saanut päätökseen ratkaisevia vaiheen III tutkimuksia, joita tarvitaan turvallisuuden ja vaikutuskyvyn määrittämiseksi. Mutta se ei ole estänyt satojatuhansia ihmisiä Kiinassa ja ulkomailla ruiskuttamasta yhtä neljästä kiinalaisesta rokote-ehdokkaasta hätäkäyttölupana tunnetun politiikan nojalla. Rokotteisiin kuuluvat Sinopharmin kehittämät rokotteet sekä pekingiläisen rokotevalmistaja Sinovacin kehittämä ja toinen CanSino Biologicsin Tianjinissa kehittämä pistos.”

https://www.nature.com/articles/d41586-020-02807-2

 

Asetetaanko valmistuvan rokotteen (tai mahdollisesti valmiin) myötä mahdollisimman monet valtiot riippuvuuteen Kiinasta, mitä Kiina sitten hyödyntää mahdollisuuksiensa mukaan. Mutta tämähän on vain kiusallinen ajatelma ilman minkäänlaista todellista todistetta tai tietoon perustavaa asiantuntijan lausuntoa.

Olen itse käyttänyt muutaman kerran näitä Kiinassa valmistettuja maskeja ja toistaiseksi välttynyt tältä pirulaiselta. En uskalla sanoa samaa kuin Trump ”olen immuuni”, mutta eihän sitäkään mikään pois sulje olivathan suomalaiset tutkijat löytäneet viruksen vasta-aineita henkilöistä, joilla ei ole ollut COVID-19 virusta.

FreeThinking

Asioita, aiheita tarkkaileva ja niiden ongelmallisuutta pähkäilevä, sanoisinpa jopa enemmän introvertti kuin ekstrovertti henkilö.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu