Onko tämä naurun asia

Tätä mietin, kun Ben Zyskowicz, totesi omassa puheenvuorossa Nato keskustelussa, että nyt meneillään oleva Naton liittymisprosessia, ei olisi saatu suoritettua ilman nyt hallitusvastuuta kantavia. Hän viittasi, siihen että oikeistopohjaisella hallituksella, ei tätä olisi saatu aikaiseksi. Ihmettelin mitä Päivi Räsänen tätä naureskeli, sillä Zyskowicz oli puheessaan harvinaisen oikeassa, sillä epäileviä epeleitä olisi enemmän mikäli nykyiset hallitusvastuuta kantavat eivät olisi pystyneet omalla työllään, keskusteluilla ja selvityksillä saamaan lähes kaikki epäilevät epelit samaan rintamaan. Totta toki, Venäjä oli tässä se liikkeelle paneva voima.

Naurun asia ei ole myöskään, se että sota Ukrainassa jatkuu jatkumistaan. Tehdään arvailuja siitä voiko kenties Ukraina saavuttaa jonkinlaisen voiton tässä sodassa. Sen edellytys olisi vain silloin, kun kaikki mahdollinen mikä tukee vielä Venäjän käymää kauppaa, eli öljyn ja kaasun ostaminen lopetetaan sieltä. Kaikille läntisille valtioille tämä ei ole helppoa, koska hekin tarvitsevat energiaa, jolle ei pikaisella aikataululla löydy korvaavaa.

Toinen edellytys olisi, että Ukrainaa tuetaan aseellisella avulla entistä enemmän. Eikä tämä varmuudella saisi ketään näistä osapuolista etsimään ratkaisua, joka olisi mahdollista ilman ihmisuhreja ja valtavia taloudellisia menetyksiä. Kuinka kauan tätä tukemista voidaan jatkaa, ilman että se tulisi aiheuttamaan levottomuuksia Ukrainaa tukevissa maissa, kun huomataan, että valtion oma talous kärsii sietorajoilla. Tämä ei olisi naurun asia myöskään Ukrainassa, kun siellä huomataan, että kaikki ei ole ikuista ei välttämättä edes se tuki, jota he ny saavat.

Ilman naurua tai itkua, tälle sodalle täytyy löytyä muitakin ratkaisuja, kuin jatkuvaa kärsimystä aiheuttava tuhoamista. Siihen ei ole ratkaisu jäädyttää tilanne samanlaiseksi, jota se oli Donbasissa kahdeksan vuotta.

+2
FreeThinking
Vihreät Kirkkonummi

Asioita, aiheita tarkkaileva ja niiden ongelmallisuutta pähkäilevä, sanoisinpa jopa enemmän introvertti kuin ekstrovertti henkilö.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu