Proteiinia elimistöön

Aiheen teki mielenkiintoiseksi näkemäni paikallislehden juttu tänne Kirkkonummelle perustettavasta start-up yrityksestä, joka valmistaa teollisesti sienirihmastoa, jossa sitä proteiinia on. Hieno juttu.

Ihminen tarvitsee päivittäin 1,1 – 1,3 grammaa painokiloaan kohti proteiinia. Iäkkäämpi ihminen 1,2 – 1,4 grammaa. Ja sitten nämä urheilevat tai treenaavat henkilöt 1,5 – 2 grammaa painokiloa kohden. Miksi sitä proteiinia tarvitaan, on että luustomme ja lihaksistomme pysyy kunnossa.

Pääsääntöisesti me saamme päivittäisen proteiini annoksemme, ruokailumme yhteydessä ja jopa liikaakin. Se liiallinen saanti aiheutuu liiallisesta eläinproteiinin syönnistä ja tämä aiheuttaa lihomista ja voi johtaa tyypin 2 diabetes riskiin. Eli mistä sitä proteiinia saa, on myös tärkeää. Hyviä proteiinin lähteitähän on useita ja lähes kaikkien saatavilla.

Tämä Kirkkonummelle tuleva sienirihmastosta proteiinia tuottava tuotantolaitos kertoo tuotantonsa vastaavan 40000 ihmisen proteiinin tarpeen. Ja hyvää tässä ravinnon tuotannossa on, että se on ympäristöystävällistä, eli valmistukseen on kotimaista ja sivuvirtoja hyödyntävä proteiinituotantoa, mikä vähentää ruuan tuotannon päästöjä.

Vuoden 2025 loppuun mennessä tällä yrityksellä on tarkoitus saada mekaaninen valmius tuotannon aloittamiseen. Kuinka nämä proteiinit tulevat jatkossa päätymään käytettäväksi käyttämissämme elintarvikkeissa onkin sitten se ruuan jatkojalostuksen loppu tulema

Vielä hieman näistä proteiinituotteista, joita kaupoissa myydään. Omasta mielestä monet niistä ovat hinnoiteltu pilviin. Mistä moinen johtuu, on raaka-aineista, joita niissä käytetään, ja jotka ovat jo hinnoiteltu pilviin.

Löysin kerran ohjeen, jossa kerrottiin kuinka helposti itse voi valmistaa proteiinipatukoita. Niiden valmistukseen ohjeessa mainittiin hera-jauhe. Kävinpä sitten katsomassa, missä hinnoissa hera-jauheet ovat, ja korkeissa hinnoissa olivat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu