Suurvaltojen demokratia kriisissä, johtajien itse aiheuttamassa

Suurvaltojen demokratia kriisissä, johtajien itse aiheuttamassa myrskyssä

 

Mitä muuta voi sanoa viimeviikkojen tai päivien aikana uutisoidusta aiheista.

He, jotka ovat kriisien päähenkilöitä tai niiden aiheuttajia, pitävät tietysti kaikkea tällaista uutisointia vain noitavainona.

En tiennytkään, että he uskovat vielä noitiin. Voisihan se olla aikamoinen nähtävyys (ja vielä siinä kuun valossa), Trump tai Johnson lentämässä yksityisluudallaan ympäri maapalloa, eihän se edes saastuttaisi.

 

Eniten tässä mitä itse pidän näitä tapahtumissa demokratian irvikuvana, ihmettelen sitä mitä nämä ihmiset, jotka ovat heidät vallan syrjään onnistuneet saattamaan, ajattelevat saannoksistaan. Uskovatko he edelleen, että he ovat onnistuneet. Niin totta kai he uskovat, jos he ovat henkilökohtaisesti pystyneet hyödyntämään näiden höyrypäiden aikaansaannoksia, he ovat hyötyneet taloudellisesti, mikä heille on riittävää, muista tai muusta ei väliä.

 

Minkälaisia ovat sellaiset johtajat, jotka eivät kunnioita edes oman kansankunnan oikeudellisia periaatteita tai edes pysty käyttäytymään kuten valtion päämiehen kuuluu käyttäytyä.

 

Uskovatko he todella olevansa kaiken laillisuuden yläpuolella, koskemattomia. Tosin tämä näyttää olevan leviävä trendi myös hieman alemmilla asteikossa oleville, pienemmissä demokratioissa. Ei sen pitäisi olla automaatio, että kun pääsee mielestään johonkin asemaan, niin jotakin virtaa ylöspäin eikä alaspäin, kuten ahkeralla ja työtätekevällä keskiluokalla, tai ei sillä luokalla ole väliä, kunhan on ahkera, jos sallitaan. Missään tapauksessa se ei pitäisi olla hyväksyttävää, sellaisia selityksiä ei voi olla, jotta se voitaisiin hyväksyä.

 

Näiden kriisissä olevien demokratioiden hallinnoissa on tapahtunut toisenlaista pyöröovi tapahtumaa, mikä niissä ilmeisesti muutoin on yleistä sillä tunnetulla tavalla. Nyt on vain kysymyksessä erottamiset tai eroamiset eli pyöröovi ei käy tavanomaisella tavalla kiihkeästi, aiheuttaen tuntemuksen, ettei hallinto voi toimia noin.

 

Kaiken lisäksi kaikki tämä aiheuttaa sellaista kielenkäyttöä ja ylikuumenemista, jossa demokratian toimivuutta voi vain ihmetellä.

 

Sattumalta tuli katsottua Yleltä dokumenttiprojekti diplomaatista anarkistiksi, joka uusitaan tulevana sunnuntaina klo 11:15 – 12:15, mikä sai todellakin miettimään, voisiko se olla todellinen vaihtoehto tänään vallassa oleville demokratioille. Demokraattinen anarkia. Anarkia kuulostaa hirvittävältä, ellei perehdy mitä se voisi myös olla. Se toimii pienessä mittakaavassa, sitä on kokeiltu pienessä mittakaavassa historian saatossa, kunnes joku huomasi, ettei tuo ole hyväksi hänen ajamalleen asialle ja tuhosi sen.

FreeThinking

Asioita, aiheita tarkkaileva ja niiden ongelmallisuutta pähkäilevä, sanoisinpa jopa enemmän introvertti kuin ekstrovertti henkilö.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu