Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Bloggaaja, oletko ehdolla kuntavaaleissa? Voit nyt päivittää ehdokkuutesi näkyviin profiilisi tiedoista.

Golf ja jalkapallo ovat epäterveellisiä

Nivelrikkoa 40 prosentilla entisistä urheilijoista. Vertailuryhmällä 24 prosenttia.

Puolella entisistä urheilijoista jokin krooninen vamma, ei-urheilijoilla vain vain 26 prosentilla.

THE AMERICAN JOURNAL OF SPORTS MEDICINE 2014

Tieteen kuvalehti:

”Englannin jalkapallon ammattilaisten pelaajayhdistys PFA harkitsee esittävänsä kieltoa, jonka mukaan kaikista pienimmät juniorit eivät saisi enää pukata palloa. Taho on sikäli yllättävä, että juuri Englantia on pidetty ns. pääpelin kehtona.

Englantilaislehti Telegraph kertoi asiasta perustaen juttunsa Stirlingin yliopiston tutkimuksiin. Näiden mukaan pallon pukkaaminen monta kertaa pelkästään yksissä harjoituksissa voi aiheuttaa pelaajan aivotoimintaan häiriöitä 24 tunniksi. Pysyviä vaurioita ei vielä yksistä harjoituksista tule, mutta asian toistuminen päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen voi tehdä tuhoja.” IS

grohn
Sitoutumaton Turku

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Koulu Keravalla. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (8)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. IonMittler
  Ion Mittler #3346490

  Liika rehkiminen on epäterveellistä. Golf olisi terveellisempää, jos kenttä olisi alle 150-metrinen, eikä pelaajalla olisi tarvetta lyödä palloa kaikin mahdollisin voimin.

  Ilmoita asiaton viesti

 2. ollivaisala
  Olli Väisälä #3346557

  Otsikko on harhaanjohtava. Jalkapallo on ihan eri peli kuin amerikkalainen jalkapallo.

  Ilmoita asiaton viesti

 3. Kommentti piilotettu
 4. Juha Hytönen
  Juha Hytönen #3346675

  Epäilemättä jo ainoa urheilulaji aiheuttaa jonkinlaisia vammoja joillekin. Osalle harrastajista kuin myös kilpaurheilijoista. Kaikille kuitenkaan ei.

  Riittääkö tämä siihen, että urheilu ja liikunta voidaan todeta epäterveellisiksi? Pitäisikö ihmisiä kehottaa välttämään liikuntaa?

  Ilmoita asiaton viesti

   • tapani-lahnakoski
    Vastaus kommenttiin: #3346702

    Näin se on, mutta esim. golfin harrastus ilman tavoitetta maailman parhaaksi todellakin lisää ikääntyvän väestön hyvinvointia ja saa ihmisiä liikkumaan pitkään yhteen menoon, mikä lisää rasvan palamista.

    Toki voi tulla nivelongelmia, kuten itsellänikin polven kierukka repesi, mutta perussyynä oli iskias, mikä puudutti jalkalihakset ja aiheutti isärasitusta polveen.

    Ilmoita asiaton viesti

     • Juha Hytönen
      Juha Hytönen #3346777
      Vastaus kommenttiin: #3346727

      Voi kyllä. Minut kyllä saa ampua, jos kentällä näkee palloa lyömässä…

      Mutta itselleni kilpaurheilu on antanut valtavan paljon, ei siis mitää erityistä menestystä, vaan hyvää mieltä, itsetuntoa, kavereita ja hienoja kokemuksia, joita en ilman urheilua olisi saanut. Ja toki venähdyksiä, revähdyksiä, jopa murtuman sekä nyt huru-ukkona nivelrikkoa. Kuten useimmille ikäisilleni kilpaurheilua harrastaneille.

      Mutta olen taatusti yhä kovakuntoinen ukko, joka on urheilua harrastamattomia nuorempia sohvaperunoita terveempi ja joka kuluttaa vähän yhteiskunnan palveluita.

      Ajattelen, että ei tuo urheilu nyt ihan hukkaan ole mennyt niin itseltä kuin monelta muultakaan ikätoverilta.

      Ilmoita asiaton viesti