Harari höpsi tekoälystä ym.

Hararin kirjamenestys on saanut hänet kirjoittamaan kolmannen kirjan. Näyttää siltä, että hän ei ehdi lukea edes omia tekstejään.

Mitähän ovat nuo ”yhteiskuntatieteissä tehdyt läpimurrot”?

Mitähän tämä tarkoittaa: ”ennustamaan ihmisten tekemiä päätöksiä”.

Ja tämähän on todella suurenmoista: ”korvaamaan ihmisiä autonkuljettajina, pankkiireina ja lakimiehinä”.

Tämä on puhdasta höpöä, neurotiede on paljolti neofrenologiaa:

”Neurotieteen ja behavioristisen taloustieteen kaltaisilla aloilla viime vuosikymmeninä tehty tutkimus on antanut tutkijoille mahdollisuuden hakkeroida ihminen ja erityisesti saavuttaa parempi ymmärrys siitä, miten ihminen tekee päätöksiä.”

Kiinnostava Hararin ajatus:

”Monoteismi ei tuonut minkäänlaista parannusta ihmisten moraalinormeihin – vai uskotko todella, että muslimit ovat luonnostaan eettisempiä kuin hindut vain siksi, että muslimit uskovat yhteen jumalaan ja hindut useisiin jumaliin? Olivatko kristityt konkistadorit eettisempiä kuin Amerikan pakanalliset alkuperäisheimot? Monoteismi teki kiistatta monista ihmisistä paljon aiempaa suvaitsemattomampia ja edisti siten uskonnollisten vainojen ja pyhien sotien leviämistä.”

Ja sitten Harari menee jälleen hömpän puolelle:

”Jotkut uskovat jopa, että tietoisuus saatetaan pystyä erottamaan kaikista orgaanisista rakenteista ja että se pystyisi luovimaan kyberavaruudessa vapaana kaikista biologisista ja fyysisistä rajoitteista. Toisaalta saatamme päätyä todistamaan älyn täydellistä erottamista tietoisuudesta, ja tekoälyn kehitys saattaa johtaa maailmaan, jota hallitsevat superälykkäät mutta täysin ei-tietoiset olennot.”

Harari toistaa uudessa kirjassaan obsessiotaan algoritmeihin:

”Demokratia olettaa, että inhimilliset tunteet heijastelevat salaperäistä ja syvältä kumpuavaa ”vapaata tahtoa”, ”

”… tunteet ovat biokemiallisia mekanismeja, joita kaikki nisäkkäät ja linnut käyttävät apunaan pystyäkseen laskemaan nopeasti henkiinjäämisen ja lisääntymisen todennäköisyyksiä. Tunteet eivät perustu intuitioon, inspiraatioon tai vapauteen – ne perustuvat laskutoimituksiin.”

”Kun bioteknologian vallankumous yhdistyy informaatioteknologian vallankumoukseen, tuloksena on massadata-algoritmeja, jotka pystyvät valvomaan ja ymmärtämään tunteitani paljon paremmin kuin minä, ja silloin auktoriteetti siirtyy todennäköisesti ihmisiltä tietokoneille. ”

”Kun hallitukset ja suuryritykset onnistuvat hakkeroimaan ihmisen käyttöjärjestelmän, meistä tulee täsmäohjatun manipulaation, mainonnan ja propagandan kohteita. ”

Jos, jos, jos …

 

 

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu