Jeesus-kultti perustuu uhrimagiaan

Kirkkoväelle yhteys uskonto ja magia on ollut tabu. Nyt suomalaiset raamatuntutkijat ovat uskaltaneet raaputtaa tuota tabua kokoomateoksessa RAAMATTU JA MAGIA:

Kenelle Jeesus uhrattiin kristittyjen mukaansa?

Kristinuskon perusta on tyhjä. Kristittyjen mukaan Jeesus uhrattiin ”siksi että”, mutta kenelle? Eikö kannattaisi myöntää, että kristinuskon maaginen uhraamiseen liittyvä perusta on yhtä surkea kuin se hevonen, joka yritti nousta omaan satulaansa.

Sinänsä täysin loogista. Uskohan ei koskaan voi rakentua millekään järkevälle perustalle. Mitä sekavampi, sitä parempi, jotta uskossa voi olla täydellinen.

Uskonnon fraaseilla ihmiset ohjelmoidaan uskomaan ihan mihin tahansa. Samoin poliittisilla fraaseilla. Mihin tuo perustuu? Siihen, että ihmiset ovat laumaeläimiä. Tuohon ihmisten laumavaistoon perustuu myös rasismi.

Laumaeläinten jumalanpalvelukset ovat ylipäällikö(ide)n nuoleskelua. Sieltä se opitaan. Pomoa on nuoleskeltava, byrokraatteja on nuoleskeltava, politiikkoja on nuoleskeltava, julkkiksia on nuoleskeltava.

Jumalanpalvelusten nuoleskelussa on kyse maagisesta kosketuksesta. Rukous on yksi maagisen kosketuksen muoto ja perustuu vahvasti itsesuggestioon. Myös julkkisten palvonnan taustalla onmaagisen kosketuksen saaminen. Voisi jopa väittää, että julkkiksien palvonta perustuu uskonnon aiheuttamaan henkiseen rappeutumiseen.

Kristinusko perustuu kertakaikkiseen uhriin Jeesuksessa, ja siksi muita uhraustapoja on pyritty estämään. Nykyisin länsimaissa on kuitenkin jäljellä joitain vanhoja uhriperinteiden jäänteitä. Haudoille tuodut kynttilät ja kukat ovat jäänteitä uhritoimituksista ja hautalahjoista. Ne on annettu uskotulle yliluonnolliselle taholle, vainajan sielulle. Ortodoksit saattavat tuoda haudoille ruokaa.” (Wiki)

Kristinusko on primitiivisempi uskonto kuin monet muut ja luterilaisten uskontunnustus on puhdasta primitiivistä magiaa.

Että kannattaako niille antropologian raporttien ”primitiivisille” ihmisille naureskella?

Siis kenelle? Teatterista löytyy vain yksi rooli tuohon, Perkele. Kristittyjen  Jumala kävi kauppaa ”ikuisesta elämästä”. Islamista tämä puuttuu, jalostuneempi uskonto siis.

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu