Kaaosta kaaoksesta

Onneksi tuo kirja löytyy enää vain antikvaareista.

Pirjo Ståhle, Mauri Grönroos: Knowledge management; konsulttien kaaoshömppää 1/7

Konsultti on henkilö, joka neuvoa pyydettäessä asettaa eteesi peilin ja kellonaikaa kysytäessä pyytää näyttämään kelloasi ja ottaa kellon maksuksi. Konsulttien kirjoittamat kirjat taas ovat lukijan vastuulla, etenkin jos ne ovat amerikkalaisia käännöksiä. Pirjo Ståhle-Mauri Grönroosin Knowledge management osui oikeaan aikaan markkinoille ja on hämmästyttävää, kuinka vähän kirjan perustana olevaa kaaoshömppää on kritisoitu. Moitiskelin aikoinaan tuota hömppää ja professori Pirjo Ståhle vastasi, että ”kaikki perustuu tieteeseen”.

Ajattelin kirjoittaa joukon blogeja poimien kuhunkin jonkun kohdan tuon kolmanteen painokseen ehtineen kirjan kaaoshömpästä. Ehkäpä poimin mukaan myös kohtia professorin kasvatustieteen väikkärin fysiikan sekoiluista. Teos sai erittäin huonon arvosanan, mutta mitäpä entiseltä Steiner-koulun opettajalta muuta olisi voinut odottaakaan.

 

Olkoon tämä alkupalana professorimme älyllisen sekoilun maailmaan:

PS.

Työskentelin aikoinaan komissiossa ja olimme panemassa pystyyn seuraavan puiteohjelman knowledge management tutkimuksen puitteista. Ilahduin kun näin että tuo Ståhle – Grönroos: Knowledge Management oli ilmestynyt. Mailasin Ståhlelle josko hän voisi osallistua Brysselissä asiantuntijapalaveriin. Onneksi sain kirjan nopeasti käsiini ja totesin, että kirja on puhdasta hömppää ja Ståhle jäi kutsumatta.

 

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu