Synt. 45 Hki. Asuu Nauvossa, Bryssel 97-04. 3 lasta, 4 lastenlasta. Vaimo kuoli 2006 syöpään kotona saattohoidossa. Koulut Keravalla, paras pääsykokeessa. Sai hymypojan. Kävi viulutunneilla, yhtyeen jäsen. Alaluokilla tanhuryhmässä. Lukiossa shakkikerho. Luontokerhon sihteeri, toimitti yhden lehden. Tutkinto: teor. fysiikka. 1970 liftailin 4 viikkoa Euroopassa. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (koordinaattori/Finprit ja Finsoft, konsultti, perusti 60 softayrityksen ryhmän SEPIIRI, EU-infon päällikkö), virallinen virallinen kielenkääntäjä englanti - suomi 1995. Perhe-Interrail. Yittäjä Bryssel, EU-komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensi kotona tietokoneen 76. Skepsiksen siht. 91-92, pj. 93. TV 7 kertaa. Kehitti softan, joka muuttaa kuvat musiikiksi: www.synestesia.com/cd05/2005.html Lanseerasi termit sulautetut järjestelmät (embedded systems) ja ohjelmistotuotteen hallinta (software configuration management). Keksi termin TIETOISTETTU YHTEISKUNTA. INNOVAATIO on käsitteellisesti uusi menestyksellisesti lanseerattu tuote, prosessi tai palvelu. Alikersantti. Oli komppanianmestari suunnistuksessa ja rynnäriammunnoissa …5 kertaa islannissa. Chicago, Los Angeles, San Francisco, Tokio, Peking, Shanghai, Singapore ...
Joo, kyllä, mutta entäs sitten ?
Ilmoita asiaton viesti
Niin. Haittaakse
Ilmoita asiaton viesti
Kuunnelkaa video.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä sitten? Niin perustuu. Milloinka pääset siitä yli?
Kun matemaatikko, tähtitieteilijä tai skepsiksen sihteeri alkaa ilman koulutusta ja tutkimuksellista taustaa esitelmöimään neurobiologisista ilmiöistä, heidät on syytä dissata samalla varmuudella kuin he itse korottavat itsensä kaiken paremmin tietäväksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kristinusko on arrogantti uskonto, joka ylemmyydentuntoisesti korvaa lähetystyössä asemamaiden maagiset opit ”korkeammilla” maagisilla opeilla. Tuossa ei rasistinen ajattelu ole kaukana. Ainakin voisi väittää, että kristinusko luo Suomessa hedelmällistä maaperää rasismille: me olemme parempia kuin nuo pakanat.
Kuitenkin kristinusko itse perustuu maagiseen ajatteluun, uhriin …
Ilmoita asiaton viesti
Aatteet ja uskonnot ovat keskinäisessä kilpailutilanteessa ja niillä on usein toististaan poikkeavia menestysreseptejä. Mikäänhän ei estäne blogistia lähtemästä käännyttämään minne päin vain maailmaa kristittyjä ”alkuperäisemmän” magian kannattajiksi. Ehkä jopa esittelemään sen alkuperäisen jumalan?
Ilmoita asiaton viesti
Käydessään sotaa omaa Jumalaansa ja kristinuskoa vastaan, Gröhn kiihkossaan kadottaa tieteellisen vakaumuksensa. Uskontojen tarkoitushan on vain luoda ja vahvistaa kahden erillisen persoonallisen mielen välistä yhteyttä. Uskonnolliset tarinat mahdollistavat sen, kun tarjoavat kuviteltavan persoonallisen osapuolen, johon nojautuen sen yhteyden voi rakentaa. Samalla uskonnot tarjoavat monia hyviä ohjeita ja ajattomia moraalisääntöjä kuinka elää paremmin, kuin kyseisenä aikana on ollut tapana.
Voin kyllä olla väärässä, mutta Jumalani antaa sen joka kerta anteeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tutkimus korvaa uskonnon – ja toivomus uskon.
KIRKON JA KAUPUNGIN päätoimittaja Jaakko Heinimäki kirjoittaa, että tuoreiden tutkimusten perusteella USKO JUMALLA ON HIIPUMASSA.
– Kirkon nelivuotiskertomuksen mukaan: VAIN 16 PROSENTTIA suomalaisista sanoo enää USKOVANSA kristinuskon opettamaan JUMALAAN (!?!).
– Siis vähemmän kuin KAKSI kymmenestä (!?!).
( Harva uskoo-ehkä useampi ”toivoo?” – Pian väistyvä presidentti vielä ”siunailee” jumalaan uskovaa vähemmistöä, mutta ”siunaileeko” enää seuraava…?)
Ilmoita asiaton viesti
” Tutkimus korvaa uskonnon – ”
Uskonnot (uskonnollinen uskomusjärjestelmä) voivat kadota, jos saadaan tieteeseen perustuva selitys, miten uskovaisten uskonnolliset aidot tuntemukset, kokemukset ja havainnot on selitettävissä.
” – ja toivomus uskon. ”
Ja mitä tuo tarkoittaa?
On olemassa tutkittuun tieteelliseen tietoon nojaava teoria, mutta sitä ei voida todistaa oikeaksi, koska ihmisestä ei ole olemassa aivokarttaa. Hedelmäkärpäsestä sellainen on saatu tehtyä, mutta valmistuminen kesti 12 vuotta.
Itse uskon neurobiologisen teorian tarjoamaan selitykseen Jumalan olemuksesta. Se toimii yhtä hyvin ja vaikutus on sama, kuin minkä tarjoaa usko uskonnollisen kertomuksen mukaiseen Jumalaan. Kumman sitten valitseekin, lopputulos lienee sama eli aivoissa hermoverkkojen välisten yhteyksien lisääntyminen ja vahvistuminen, tiedollinen kehittyminen ja muuttuminen ihmisenä.
Voin kyllä olla väärässä, mutta Jumala on antanut sen minulle anteeksi. Ainakin tähän asti.
Ilmoita asiaton viesti
”Ei tarvitse edes uskoa jumalan olemassaoloon, riittää että toivoo sitä.”
– Jaakko Heinimäki / HS
Ilmoita asiaton viesti
Nyt ymmärrän. Voi tehdä ensin itse päätöksen, että on valmis ottamaan selvää. Samalla tarjoaa hänelle mahdollisuuden. Niin se selviää.
Ilmoita asiaton viesti
Maailmassa on eri uskontoja todella suuri määrä, joten jokainen uskoo mihin haluaa, jos se helpottaa olotilaa.
Voi olla uskomattakin.
Kaappikelloakin voi rukoilla.
Mikähän näistä on se oikea?
Viite:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_religions_and_spiritual_traditions
Ilmoita asiaton viesti
Ei voi rukoilla, jos ei usko kaappikellon olevan Jumala. Kaappikello voi kyllä toimia vaihtoehtona ristille, rukousnauhalla tai muulle esineelle, joka on pyhitetty Jumalalle. Kaappikello voi siis olla uskonnollinen instrumentti, jos henkilö on sopinut niin Jumalansa kanssa. Itse käytän seitsemää eri biisiä kaappikellon sijaan. Olen tehnyt niistä soittolistan.
Ilmoita asiaton viesti
Minä rukoilin seinäkelloa, kun minulla ei kaappikelloa ole. En usko seinäkelloni olevan jumala, mutta silti seinäkellon rukoileminen toimi täsmälleen yhtä hyvin kuin jumalan rukoileminenkin.
Ilmoita asiaton viesti
” seinäkellon rukoileminen toimi täsmälleen yhtä hyvin kuin jumalan rukoileminenkin ”
Pitää paikkansa. Paino sanalla ”hyvin”.
Ilmoita asiaton viesti
Heikki, kiinnostaisi sinun biisilistasi. Itsellänikin on sellainen. Esim Ian Janis, I am the one…sanat on tehnyt katolilainen nunna, joka olisi vielä joku aika sitten vähintään julistettu pannaan ellei jopa poltettu kerettiläisenä.
Ilmoita asiaton viesti
Kristinusko on arrogantti uskonto, joka ylemmyydentuntoisesti korvaa lähetystyössä asemamaiden maagiset opit ”korkeammilla” maagisilla opeilla. Tuossa ei rasistinen ajattelu ole kaukana. Ainakin voisi väittää, että kristinusko luo Suomessa hedelmällistä maaperää rasismille: me olemme parempia kuin nuo pakanat.
Ilmoita asiaton viesti
Ja sekö on rasismia jos kokee oman jengin paremmaksi kuin toinen porukka?
No me ollaan rasisteja kaikki, kun oikein silmin katsotaan..
Ilmoita asiaton viesti
Väistän tätä kysymystä.
Ilmoita asiaton viesti
Se onkin aika viisasta. Jos katsoit tuon Esko Valtaojan luennon, niin hän siinä totesi mm. että on hyvin todennäköistä että emme tiedä vielä kaikkea.
Toinen ajatus on minkä poimin sieltä oli, että usko johonkin korkeampaan voimaan on meihin ”sisäänrakennettu” ikäänkuin sekin miksi pidämme taiteesta. Ei siinäkään ole mitään järkeä, että joku haluaa katsella ”taistelevia metsoja”.
Mitenkä skeptikot selittävät taiteen?
Ilmoita asiaton viesti
Ei huonosti ajateltu.
Mitä tulee agnostiseen suhtautumiseen, siinä voi alustavasti ajatellen olla tosiaan paljon tolkukasta, mikä on tieteen kattavuutta ja todellisuuden kieltämättömyyspyrkimystä ajatellen tärkeää.
Ilmiöitä kun on, ja havaittavana, melkein uskottava ne. Näin siitä huolimatta, mitä ilmiöiden taustalle on liittää, koska usein ei mitään kovin vankkaa, etenkin jos mennään vaikeammin arvioitaviin ilmiöihin.
Agnostismi on tosiaan jotain. Mitä lähtee sulkemaan pois, ja tosiaan millä perusteilla, jos nyt objektiivuusuus on se pointti…
Poissulkemisen merkitys on yhtä vaikuttava kuin se, mitä voidaan todellisuudesta varteenotettavin perustein väittää.
Kun konteksti näissä käsittelyissä, ja suhtautumisen valinnoissa (=naksahtamisissa) on kuitenkin ihmismassakeskipisteistä… mukaan tulee todellisuuden tietyt voimat, jotka ihmisen tapauksessa korostuvat.
Jonkin verran näissä käydään todellisuuden eri puolia, ts myös ei-ihmis-sentrisyyttä.
Ympäristöään suoremmin ottavat eliöt ovat samassa suhteessa objektiivisia, tosin lähinnä vaikutuksia kohtaavina. Ihminen löytää ajoittain itsensäkin, tästä vaikutuspiiristä.
Olla suorassa suhteessa,… mutta johonkin ihmisen tasoiseen nostatukseen, jolle on laitettavissa tietyissä tilanteissa kannatusta.
Näissä eivät sekaannukset voisi enää pahemmaksi mennä (NES-VEPM).
Ilmoita asiaton viesti
Ilmoita asiaton viesti
Taidehan on elämä, uskonto – kaikki
– Akseli Gallen-Kallela
ELÄMÄ ON KORKEIN TAIDE,
ÄLÄ RUHJO SITÄ TAIDETEOKSEN NIMEEN
Mitä se on?
Taiteet ovat keinoja, eivät päämääriä.
– Harri Larjosto, Vähätaidekatekismus, ensimmäinen käsky.
1985
Ilmoita asiaton viesti
Täytyy sanoa, että Valtaojan pohjustus tuntui tolkulliselta. (Vain se ehditty katsoa)
Liekkö syynä omien näkemysten muokkautuminen vai mikä, mutta en löytänyt kyseenalaisia kohtia, päinvastoin.
Ilmoita asiaton viesti
Harmi Juha, ettet katsonut Miikka Niirasen kommentteja, ne olivat parasta antia, tosin Valtaojallakin joitakin ihan hyviä.
Ilmoita asiaton viesti
Oli tarkoitus katsoa myöhemmin. Aika paljon jää noita välilehtiin, joihin palaan myöhemmin.
Katsoin Miikka Ruokasen osuuden, mutta en vielä jatkoja.
Kun tällaisia tilaisuuksia järjestetään, olisi osallistujana melkein pakollista koota aineksista jotain järkevää.
Ei voi olla ja jäädä niin, ettei jotain sanottavaa löytyisi, enkä tarkoita tässä jotain epäoleellisuuksia. Kova väite, joka tosin oikeasti ihan arvelu, mutta mikä ettei.
Kuuntelin Dan Brownin Infernon. Tuli mieleen samanlainen tematiikka.
Joskus tieteilijät töksäyttävät sen verran kevyitä, että jää kyseenalaisvaikutelma päällimmäiseksi. Monta kertaa löytänyt itseni näissä kriitikkona, ja että nyt en… tämä oli vähän poikkeus.
Ilmoita asiaton viesti
Kuunnelkaa Juha Tapion biisi yksi tie, kaikki muu on turhaa höpinää 🙏🙏💞
Ilmoita asiaton viesti
Mestarilaulaja Erkki Rankaviidan Ekumeeninen jenkka
ja virsi 440 ovat todella hienoja ja upeasti tulkittuja ”biisejä!”
– Ko virsi sopii erityisesti Wapun viettoon-ja sanomaan.
Wapun sanomaan sopii myös Jaakko Ryhäsen esittämänä,
Balladi Vesman Viikistä, Sallisen oopperasta PUNAINEN viiva.
– Siitä ei balladi parane-pakanallekaan…
Jännittynyttä Wapun odotusta kaikille!
Ilmoita asiaton viesti
Eivät voi unohtaa, jos eivät ole sitä koskaan myöntäneetkään. Haluaisin yhtyä kuoroon ja kysyä: entäs sitten, mutta valitettavasti uskovaiset ovat uskontojensa nimiin ajaneet isoja poliittisia päätöksiä läpi koko historian. Tappaneet toisinajattelijoita, polttaneet kirjastoja ja esim tässä meidän tapauksessamme hidastaneet Euroopassa tieteen kehitystä noin tuhannella vuodella.
Ilmoita asiaton viesti
Taidat tarkoittaa Aleksandrian kirjaston poltto-myyttiä.
The story of Alexandria is a myth—in fact a collection of myths and legends, sometimes competing with each other—to which the popular imagination continues to cling
Mutta tähän myyttiin harvemmin Suomessa törmää, joten olet tainnut opiskella ulkomailla, tai sitten opiskellut aineita, joihin liittyy tämän alueen historia.
Kuinkas kr.usko olisi voinut viivästyttää 1000v kun sen keskuudesta alkoi tieteellinen vallankumous. ….. jaa tämä on sitten se toinen myytti, joka myös on meillä harvinaisempi. Että pimeä keskiaika oli kirkon syy. Jne. No uusi meriarkeologia ja laivojen taloushistoria on todistanut syyksi tosiasiallisesti islamin invaasiot.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjastojen poltto oli enemmänkin kuvainnollista, mielenkiintoista että kysyt siitä…koska toisinajattelijoiden tappaminen on ollut ihan konkreettista ja sitä ovat harrastaneet kaikkien uskontojen edustajat. Otetaan omasta kristiuskostamme esimerkiksi vaikka Kataarien systemaattinen tuhoaminen. Pelkästään Bezierin kaupungissa tapettiin kristittyjä kataareja vastaan suunnatun ristiretken aikana lähes 20 000 vääräuskoista iästä ja sukupuolesta välittämättä.
Ilmoita asiaton viesti
Täällä e ole koskaan aiemmin tullut Aleksandian väite esiin, ei oikeastaan se väitteen kakkososakaan keskiasjasta, siksi ajattelin, että ihime!
Ei tule heti kataarit mieleen, vaikka olen kyllä lukenut joskus, mutta ristiretkien kohdalta tulee mieleen se, että niin kuin ns.nimi-kristityt saattoivat olla julmia, niin ihan tuossa 1200-luvulla paradoksaalisesti dominikaanioppinut ja syvästi kristitty, Tuomas Akvinolainen alkoi soveltaa Raamatun ihmisoikeuksia noiden retkien tapahtuma-aikana, ja siitä lasketaan ihmisoikeuksien historian alkaneen.
Ilmoita asiaton viesti
Tuomas Akvinolainen oli viisas mies, muttei hänen ”usko, toivo, rakkautensa” kummunnut raamatusta vaan pakanallisesta Aristoteleestä. Akvinolainen käänsi Aristoteleen ajatukset ”kristityksi”. Kaikki kunnia siitä hänelle.
Mitä tulee nimi-kristittyihin, niin kyllä paavi ja vatikaani olivat täysin kataarien tuhoamisen takana. Kataareillahan naiset olivat uskonnollisissa asioissa täysin tasa-arvoisia miesten kanssa. Pyhäksi, eli papiksi saattoi ryhtyä niin miehet kuin naisetkin. Tämä lienee ollut perimmäinen syy heidän tuhoamiseensa.
Kopernikuksen, joka toki oli saanut papin koulutuksen, opit julistetiin pannaan, Galileo tapettiin, tässä vain pari esimerkkiä. Miten voit sanoa, että tieteellinen vallankumous alkoi kristinuskon keskuudesta? Se alkoi vastoin kirkon tahtoa.
Kristinusko on yksi kultti kulttien joukossa. Enkä sillä tarkoita, että se olisi välttämättä paha asia. Kristinisko, niinkuin moni muukin kultti, on tuonut mukanaan paljon hyvääkin.
Ilmoita asiaton viesti
Jos jotakuta kiinnostaa, niin tästä linkistä löytyy eräs Valtaojaakin pidemmälle viety käsitys ihmisen tarpeesta uskontoihin ja siitä miten se tarve syntyy…johdettuna Aristoteleen ja Tuomas Akvinolaisen teorioista…https://www.youtube.com/watch?v=roOkjREi74A
Puhuja Joscha Bach, sattumoisin J.S.Bachin jälkeläinen.
Ilmoita asiaton viesti