Lämpeneminen voi aiheuttaa alueellisia systeemisiä muutoksia

Ilmastomallit eivät kerro emergensseistä

Ilmastomallit eivät pysty ennustamaan  alueellisia emergenttejä ilmiötä, siis systeemien muutoksia. Siksi missäpäin maailmaa tahansa keskimääräiset säät voivat ajanmittaan joko parantua tai huonontua. Se tiedetään, että maapallo sitoo yhä enemmän lämpöenergiaa ja sen vuoksi vesien haihtuminen lisääntyy ja tuon vuoksi taas sateet. Siksipä Ilmatieteen laitos sekoilee pahasti julkistaessa tällaista tietoa: …

Tänään saamme lukea tällaista Iltalehdestä:

”Forecan päämeteorologi Petri Takala ei hätkähdä ajatusta pakkaskelin uusista piirteistä. Takala sanoo, että edessämme on ”kaikenlaisia yllätyksiä”, jos ennusteet ilmastonmuutoksesta pitävät paikkansa.

– Tässä on paljon sellaista, mitä emme vielä ymmärrä tai tiedä. Voisi sanoa, että me olemme kaikki mukana ilmaston tieteellisessä kokeessa. Pikkuhiljaa meille alkaa selvitä, miten kokeessa käy.”

Ilmatieteen laitoksen arvio lähtee pelkästä lämpötilan noususta ja arvioi mitä se merkitsisi pohtimatta lainkaan emergenttisiä ilmiöitä.

0
grohn
Sitoutumaton Turku

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. 3 lasta, 4 lastenlasta. Koulu Keravalla. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, organisoi 60 softayrityksen ryhmän, EU-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, EU-komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsiksen siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 2001- softan, joka muuttaa kuvat musiikiksi: www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu