Matti Virtasen höpökirja: Ilmastopaniikki

Matti  Virtasen MOT-haastateltavat olivat aikoinaan mitä sattuu.

Samoin uudessa kirjassa:

Maantieteilijä Matti Virtanen on useaan otteeseen todennut, että hän kirjassaan ilmastopaniikki VAIN toistaa mitä asiantuntijat ovat sanoneet.

Montako virhettä:

Vesihöyry on ylivoimaisesti tärkein kasvihuonekaasu, ja teorian mukaan sen takaisinsäteily lämmittää alailmakehää. Winterhalter epäilee: ”Eihän yläilmakehän kylmempi ilma voi lämmittää alempana olevaa ilmaa, joka on jo lämpimämpää. Tässä rikotaan termodynamiikan toista pääsääntöä.”

”Winterhalterin mukaan konvektiovirtaus eli lämpimän ilman nousu ylöspäin on ylivoimaisesti hallitseva mekanismi, jolla ilmakehä säätelee lämpöä. Hän kuitenkin myöntää, että hiilidioksidi hidastaa ilman jäähtymistä.”

Boris “Boba” Winterhalter, fil tri. eläkkeellä Geologian tutkimuskeskuksen erikoistutkijan virasta sekä Helsingin Yliopiston merigeologian dosentuurista.

***

 

Maantieteilijä Matti Virtanen on useaan otteeseen todennut, että hän kirjassaan VAIN toistaa mitä asiantuntijat ovat sanoneet.

Eläintieteilijä Järvisen aatoksia:

Tiedeyhteisö on Järvisen mielestä taipunut tapahtuneen edessä. ”Ympäristötutkimuksessa mikään ei saa rikkoa poliittisesti lähes yksimielisesti hyväksyttyä kertomusta, vaan kaikki käännetään siten, että havainnot ’ovat linjassa’ ilmastonmuutoksen kanssa.”
Oli kylmää tai lämmintä, tyyntä tai myrskyä tai mitä tahansa, niin aina sanotaan, että ne ovat linjassa tämän ilmastonmuutosteorian kanssa. Mutta jos kaikki havainnot ovat linjassa teorian kanssa, niin eihän se enää ole tiedettä. Kyseessä on epätieteellinen teoria, koska sitä ei voi ilmeisesti mitenkään osoittaa vääräksi, falsifioida.”  

Mistähän ”teoriasta” onkaan kyse?

 

***

 

Maantieteilijä Matti Virtanen tietää, että fysiikan emeritusprofessori (spektroskopia)) Jyrki Kauppinen kyllä tietää:

Kauppinen pitää selvänä, että hiilidioksidin pitoisuus seuraa ilman lämpötilaa eikä toisin päin, kuten IPCC väittää. ”Minä pystyin lämpötilasta laskemaan havaitun hiilidioksidipitoisuuden.”
Selvä. Maallikkona on paha väittää vastaan, kun kiistattomasti ansioitunut fysiikan professori on näin pahasti eri mieltä IPCC:n kanssa. ”En tiedä, mistä ne tietonsa ammentaa”, Kauppinen kuittaa

 

***

Kyllä maantieteilijä Matti Virtanen tietää, että tekniikan tohtori, dosentti, ilmastotutkimuksen harrastaja Antero Ollila tietää paremmin kuin tuhannet oikeat ilmastotutkijat.

”Jostain syystä lämpeneminen kuitenkin pysähtyi 1950–1970-luvuilla, ja kääntyi jopa laskuun. Ollilan mielestä tämäkin osoittaa, että IPCC on ymmärtänyt hiilidioksidin ja lämpötilan välisen suhteen väärin. Oletus hiilidioksidin hallitsevasta vaikutuksesta on hänen mielestään ”keksitty juttu”.
”Minun laskelmieni mukaan hiilidioksidin lämmitysvaikutus on toistaiseksi luokkaa 0,25 astetta, eli suurin piirtein kolmasosa siitä, mitä IPCC laskee.”​

”Joku voisi väittää, ettei Ollila ole mikään varsinainen ilmastotutkija. Mutta jos nyt aletaan saivartelemaan, niin asiantuntijoiden joukko käy todella pieneksi.
”Joskus sanotaan, että en ole ilmastotutkija, mutta minulla on hyvä tausta tähän. Olen erikoistunut prosessidynamiikkaan. Olen automaatiomies, mutta opiskeluohjelmaani Oulun yliopistossa kuului lämmönsiirto, ja siinä käytiin läpi juuri näitä laskelmia, miten lämpöä siirretään säteilyn avulla”, Ollila kuittaa epäilyt.

+2
grohn
Sitoutumaton Turku

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. 3 lasta, 4 lastenlasta. Koulu Keravalla. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, organisoi 60 softayrityksen ryhmän, EU-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, EU-komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsiksen siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 2001- softan, joka muuttaa kuvat musiikiksi: www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu