Ne ufot

Hanasaaren ufo–seminaarin (10.11.96) anti-antia

 John Mackin abduktio-kirja on popularisoitua pseudotiedettä. Kirja on toisaalta tuottanut päänvaivaa Mackin oppilaitoksen hallinnolle. Se asetti tutkimuskomitean arvioimaan, täyttääkö Mackin työ laitoksen laatukriteerit. Myös piti varmistaa, ettei Mack työssään käytä potilaita hyväkseen tai vahingoita heitä. Tutkimuksen vapauden nimissä Mack sai komitean päätöksen perusteella kuitenkin jatkaa työtään. Hän sai kuitenkin laitoksen dekaanilta julkisen varoituksen ja kehotuksen välttää ufoharrastuksen ja ammatinharjoituksen sekoittamista keskenään.

Mack kritisoi kirjassaan new agen parhaiden perinteiden mukaisesti ”newtonilais-karteesista tiedeparadigmaa”. Hän puhuu rouva Luukasen tapaan muista ulottuvuuksista ja viittaa kymmenissä kohdissa telepatiaan, ilman epäilyksen häivääkään. Mackin mukaan enemmistö humanoideista tulee ”muista ulottuvuuksista” ja luonnollisesti humanoiden kanssa ”kommunikoidaan telepaattisesti”.

Mack oli juuri sellainen, kuin hänen kirjansa luettuaan saattoi odottaa. Pienenä pikanttina yksityiskohtana kävi ilmi, että uskoo taikavarvun käyttöön viljaympyrätutkimuksessa ja oli jopa ollut taikavarpu/viljaympyrämies Andrewsin kanssa taikavarpumiesten konferenssissa. Mackin kirja on tulossa suomeksi. Asialla on tällä kertaa Otava, eikä huuhaa-palkittu WSOY.

Montako tieteellistä artikkelia Mackilla on viimeisen kymmenen vuoden ajalta?

MEDLINE-haulla (psychiatry) löytyy Mackilta vuoden 1989 jälkeen kaksi artikkelia:

Mack JE. Power, powerlessness, and empowerment in psychotherapy. (Psychiatary, 1994 May) ja

Khantzian EJ & Mack JE. How AA works and why it’s important for clinicians to understand [see comments] (J Subst Abuse Treat, 1994 Mar-Apr)

Vuoden 1974 jälkeen yhteensä 4 artikkelia! That’s all folks… Mack taitaa olla entinen tiedemies?

Kirjassaan Mack huitaisee pois valemuistot ja johdattelut osaselityksenä abduktiokertomuksille, mutta mitä Mack rupatteleekaan esitetyssä videossa unihäiriöistä kärsivälle pikkutytölle, joka kertoo kaverinsa kanssa tavanneensa muukalaisen? Mack: ”Mitä muuta voit sanoa tuosta katseesta? Kerronpa sinulle, olen tuntenut monia lapsia, joilta olen kuullut, tiedäthän, ihmiset lamaantuvat kun he näkevät nuo silmät. Se on erittäin… miten tuon nyt voisi ilmaita sanoilla? Se on…” Esimerkki kardinaalimunauksesta (johdattelu) haastattelutekniikassa.

Mack piti kertomusten yhdenmukaisuutta todisteena abduktioista, mutta mitä pikkutyttö sanoikaan: ”Ensin luulin, että sen täytyy olla musta mies, mutta sitten kaverini sanoi, että sillä on isot silmät, sen täytyy olla ufo.” Olikohan tytön kaveri kuullut aikaisemmin jostakin jotakin noista silmistä? Mack todistelee myös, että lasten kertomukset on otettava vakavammin, koska eiväthän lapset voi tietää. Ja Mackin stoorikokoelmaan kuuluu jopa alle kolmevuotiaita… Ja mitä Mack vastasikaan paneelissa asiaan liittyvään kysymykseen: ”En usko, että tyttö oli kuullut isoista silmistä tai isosilmäisistä olennoista.” Videon mukaan tytön kaveri luokitteli silmät isoiksi ja päätteli tästä, että hahmo oli humanoidi (ufo). Kumpihan mahtoi todeta tyttöjen luultavasti näkemät pilvet avaruusaluksiksi ja linnut pikkualuksiksi? Outoa oli myös, että videossa oli aikajärjestystä muutettu. Ensin oli avaruusalus ja sitten muukalainen, vaikka haastattelussa kamerakellon mukaan toisin päin.

Toisen päivän avaa Aulikki Nissinen, LKT, dosentti, ennen lääkäriksi opiskeluaan oli kätilö ja sairaanhoidon opettaja. Nykyisin hän on kansanterveystieteen prosessori Kuopion yliopiston kansanterveys- ja yleislääketieteen laitoksella. Rauni-Leena Luukanen-Kilden ystävä ja ihailija. Kerrotaan, että hän ottaa vakavasti Luukanen-Kilden kuvaukset astraalimatkoista ja humanoiditapaamisista toisilla dimensioilla.

 

 

Surkea ufoharrastajia kosiskeleva esitys.

Ei esitelmää. Olisiko syynä se, että Luukasen rajapipotus herättää närää eräissä muissa jengin jäsenissä. Greer vaikutti närkästyneeltä, kun aulassa kysäisin, mitä mieltä hän on Luukasen totuuden kriteeristä, joka siis on: ”Juttu on tosi jos se minusta tuntuu todelta”.
Insinööri Colin Andrews on käyttänyt ”tutkimuksissaan” mm. taikavarpua. Ollut Flying Saucer Review lehden konsulenttina.

Kuvia riitti. Käyttää edelleen joukkoa taikavarpumiehiä ”tutkimuksissaan”. Ja tokihan pelloita löytyy kaikenlaista linjaa ja ruudukkoa, eikö totta!

Robert Dean on sotaveteraani, joka väittää työskennelleensä NATOssa ja nähneensä huippusalaisen raportin, jota oli vain 15 kappaletta. Luukasen mukaan raportissa sanottiin, että ”luonnonlait eivät päde avaruudessa.”

Vaimonsa oli vain läsnä. Videossa ei kerrottu, että NATO/Shapen tutkimuksessa 61-64 kerrotaanluonnonlakien pätemättömyydestä. Stoori jäi stooriksi.

Mohammad Ramadan näyttäisi olevan YK:ssa toimivan rajapipokerhon (Society for Enlightenment and Transformation) puheenjohtaja.

Aito rajapipo ja muslimi. Muisti onneksi muistuttaa Luukasen kiusaksi, että esiintyy yksityishenkilönä, eikä YK:n edustajana.

Dr. Steven Greer edustaa CSETIä:

CSETI Presents
the Autumn 1996
Ambassadors to the Universe
Training and Retreat
We invite you to join us November 15 – 20, 1996 in Desert Hot
Springs, California, for an in-depth consciousness and training
retreat.
In an intimate workshop setting, we will explore techniques for
enhanced awareness during our five-day retreat. We will
participate in remote viewing exercises and Coherent Thought
Sequencing, a CSETI protocol developed by CSETI’s founder and
director, Steven M. Greer, M.D., who will guide the training
retreat. Each night we will do field research around the area,
using CSETI’s proven protocols and the tools we learn during the
workshop sessions.
Markkinoi ufobongausmatkoja Meksikoon, instituuttiaan ja kauhisteli salailua. Lupasi lähettää allekirjoitttaneelle kirjalliset ufotodisteiden hyväksymiskriteerit. CIA:n salaisia papereita kenkälaatikossa Pysykää kuulolla!
Leo Sprinkle on abduktiohypnoosimiehiä.

Ei esiintynyt sunnuntaina kuin paneelissa.

Michael Hesemann on hömppälehden päätoimittaja ja viljapeltomiehiä.

Vidoiden kauppamies. Tarjolla myös venäläisiä stooreja. Yhdessä kuvassa valkoisena loistava ufo pysäköinyt puistikon laitaan. Hehku ei jostain syystä valaissut maanpintaa…

 Luukasen opiskelutoverin ja ystävän ministeri Sinikka Mönkäreen piti avata lauantain tilaisuus. Mänkäre säikähti julkisuutta, mm. Hesarin pääkirjoitusta – ja luopui kunniasta. Sääli. Nyt ei suljettu kokous saa tietää, että maailmassa on ollut monia asioita, joista ei tiedetty ennen niiden keksimistä. Ministeri Mönkäre on tosi naivi, jos ei ole ymmärtänyt, mitä varten hänet oli kutsuttu seminaariin.Luukasen esityksissä vilahtelee YK, EU, Englannin parlamentti, NATO… joilla hän pyrkii saamaan julistukselleen uskottavuutta. Ufoharrastajien kannalta kaikki nuo esimerkit ovat kuitenkin masentavia, YK ja UFOT, mutta Luukanen unohtaa mainita tämän. Katso myös: Clintonit eivät noudattaneet ufoharrastajien kutsua.

Sunnuntaina: ei ministeriä, ei lehtimiehiä, ei…

Mönkäre kertoi televisiossa”paranormaaleista”kokemuksistaan. Läheisen kuoleman hetkellä koettu ahdistus tai yöllä herääminen voidaan helposti selittää ilman paraoletusta. Ahdistunut, neuroottinen… ihminen kohtaa toistuvasti läheisiinsä kohdistuneita aavistuksia. Jos sitten sattumalta joku aavistus käy toteen, on kyse sattumasta, eikä kausaliteetista.

Samoin Mönkäre kertoi ”puhelintelepatiasta”. Mutta joka päivä miljoonat ihmiset ajattelevat tuttujaan satoja kertoja ja joka päivä miljoonat ihmiset soittelevat toisille. Todennäköisyys sille, että JOKU ajattelee ja hänelle soitetaan on lähes YKSI. Telepatiaoletusta ei tarvita. Katso Skeptikon kysymyspakki

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu