Nuo ilmastodenialistit

Mikään ei muutu…

Ilmastoskeptikoiden 5 tapaa vääristellä totuutta 2

Ilmastoskeptikot käyttävät tiededenialistien ”hyväksi havaitsemia” kikkoja valheiden ja vääristelyjen edistämiseen. Viisi yleisintä kikkaa ovat (+esimerkit):

1. Salaliitoteoriat: Väitetään esimerkiksi, että lämpömittausdataa on vääristelty.

2. Valeasiantuntijat: Käytetään tiedemiehiä, joilla ei ole asiantuntemusta ilmastotieteestä.

3. Kirsikanpoiminta: Keskitytään yhteen tieteelliseen artikkeliin tai osa-alueeseen ja unohdetaan muut.

4. Tieteen luonteen väärinkäsittäminen: Tieteeseen kuuluva epävarmuus ja sen esilletuonti nähdään tieteen heikkoutena, ”ei ole sitovasti todistettu”.

5. Loogiset harhat: Todetaan esimekiksi, että  ilmasto on  muuttunut ennenkin ja siksi nykyinen muutos johtuu luonnollisista syistä.

Lisätään tuohon vielä yksi:

6. Faktat vs. politiikka: Ei pystytä erottamaan ilmastoon liittyviä faktoja ja sitä mitä pitäisi tehdä. Tutkijat tutkivat, politiikot päättävät mitä mahdollisesti tehdään katastrofin välttämiseksi. IPCC toimii tutkijoiden ja poliitikkojen välimaastossa.

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu