🌸 Ohjaamo Vantaa ja nuorten palvelut 🌸

Työttömien työnhakijoiden osuus Vantaalla on pääkaupunkiseudun suurin. Joukkoon mahtuu myös paljon nuoria. Työttömyys nuorilla voi ilmetä esim. valmistumisen jälkeen, välivuodella tai toisen ja kolmannen asteen nivelvaiheissa. Onneksi palveluita nuorten tueksi löytyy Vantaalla.

Kävin työni puolesta yhdessä nuorisovaltuuston jäsenten kanssa tutustumassa uudistettuun Ohjaamoon nuoriso- ja kuntapäättäjille tarkoitetussa tilaisuudessa.
Ohjaamo tekee Vantaalla todella tärkeää työtä työllisyyden parantamiseksi ja ennen kaikkea parasta nuorten tulevaisuuden eteen. Lisäksi apua ja ohjausta oikeaan palveluun löytyy myös Kelaan ja terveydenhuoltoon liittyvissä asioissa. Saman katon alta, Lummetien monitoimitalosta Liidosta, löytyy nuorille suunnattuja palveluita kuten Ohjaamo, nuorten työpajat, nuorisotila sekä pelitalo.

Nämä palvelut ovat todella tärkeitä nuorille ja niiden kehittäminen (ja rahoituksen varmistaminen) tulisi olla kuntapäättäjien tärkeimpien prioriteettien joukossa, jotta nykyinen työllisyystilanne saadaan parannettua.
Gurmann Saini

Olen 23-vuotias yhdenvertaisuuden edistäjä ja kulttuurituottaja Vantaalta. | Taiteen ja kulttuurin puolutustamista Taku ry:n hallituksessa. | Eurooppa-keskustelua Eurooppalaisen Suomen varapuheenjohtana. Ehdolla Vantaan kuntavaaleissa 2021!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu