Äärioikeiston politiikka ei ole isänmaallista
Media on täynnä uutisia Trumpin kannattajien hyökkäyksestä Capitoliksi kutsuttuun Yhdysvaltojen kongressitaloon. Äärioikeiston politiikka ei ole isänmaallista. Päinvastoin: Trumpin kannattajien terrori-isku on hyökkäys demokratiaa kohtaan.
Asioista pitää puhua oikeilla termeillä. Kyseessä on terrori-isku, jossa on häpäisty Yhdysvaltojen demokratian pyhäkkö. Tätä tekstiä kirjoittaessa toivon jatkuvasti, että tilanne rauhoittuisi Yhdysvalloissa.
En voi kuitenkaan olla miettimättä juurisyitä. Niistä pitää puhua myös suoraan.
Trump ja äärioikeistopuolueet ovat flirtailleet väkivaltaisten ryhmien kanssa jo pitkään. He ovat ruokkineet vihapuhetta ja koittaneet brändätä sitä sananvapaudeksi. Tästä näkökulmasta katsottuna, Capitol-tapaus ei yllätä. Sitä saa mitä tilaa. Tälle tilaukselle ei valitettavasti ole palautusoikeutta. Äänestäjiä on jo pitkään vedätetty. On luvattu asioita, joiden lumoissa äänestäjät ovat tukeneet äärioikeistoa. Poliittista valtaa on haalittu luomalla kahtiajakoa ja viholliskuvia. On luotu vääristyneitä kauhukuvia ja rinnakkaistodellisuuksia. Näitä keinoja äärioikeisto käyttää. Sama kaava näkyy Euroopassakin, valitettavasti myös Suomessa.
Lopputulos on ikävä.
Yhdysvaltojen tapaus osoittaa sen, että äärioikeisto itseasiassa on epäisänmaallisin joukko kaikista. He haluavat itsekkäästi valtaa, ilman vastuuta ja jakavat vain maan palasiksi. Minä en halua tätä ”Make America Great Again” ja ”America back” -tyyppistä ajattelua Suomeen. Moni voi ihmetellä, miten tämä Capitol-tapaus vaikuttaa Suomeen. Puhumattakaan siitä kuinka talousmahti on kriisissä. Suurin uhka on viharetoriikka, jota seuraten Suomessakin halutaan nousta valtaan. Myös Suomessa on väläytetty vastaavanlaisia ajatuksia, että Suomi pitäisi saada takaisin jostakin. Minusta tämä kuulostaa huolestuttavalta populismilta.
Tälläkin hetkellä näkee julkaistavan kommentteja, joissa vähätellään tapahtunutta terroristi-iskua tai sanotaan sen olevan tekaistu, Trumpia vastustavien toimesta. Kaava on edelleen sama. Vastakkainasettelua, vihaa ja maan kahtiajakoa.
Nyt on aika jokaisen suomalaisen poliitikon tuomita tämä tapaus. Pelastetaan Suomi vihapuheelta ja väkivaltaiselta ääriliikehdinnältä. En halua lukea yhdenkään suomalaisen poliitikon tukevan vaivihkaa Trumpin politiikkaa, sillä se ruokkii samanlaista väkivaltaista liikehdintää myös Suomessa.
Minä en halua nähdä meidän demokratian pyhäkköjä, Eduskuntaa tai kaupungintaloja, häpäistävän.
Jos luet tätä blogia ja sinun tekee mieli kommentoida äärioikeistoa tukevaa settiä, niin mieti toivotko sinä tämän tapahtuvan Suomessa. Yhteiskunnan järjestyksen rikkominen ei ole ikinä hyväksi isänmaalle. On erittäin epäisänmaallista aiheuttaa rauhattomuutta. On erittäin epäisänmaallista tukea terrorismia. On erittäin epäisänmaallista toivoa pahaa yhdellekään maan kansalaiselle taustasta, kulttuurista tai ihonväristä riippumatta.
Oletko sen sijaan valmis rakentamaan politiikkaa kanssani, joka edistää yhdenvertaisuutta ja rauhaa?
”Yhteiskunnan järjestyksen rikkominen ei ole ikinä hyväksi isänmaalle. On erittäin epäisänmaallista aiheuttaa rauhattomuutta. On erittäin epäisänmaallista tukea terrorismia. On erittäin epäisänmaallista toivoa pahaa yhdellekään maan kansalaiselle taustasta, kulttuurista tai ihonväristä riippumatta.”
Minun on helppo olla näiden toteamusten kanssa samaa mieltä, ja minusta nämä säännöt koskevat ihan jokaista yhtä lailla riippumatta siitä, minkä asian puolesta niitä tekee. Ihmettelen suuresti, miksei Washingtonin roskajoukkoa niputettu jo heti alkuunsa.
Mitenkäs, kun en muista niin kirjoittelitko itse samanlaisia silloin kun BLM-porukat ryöstivät paikkoja, polttivat autoja ja hakkasivat ihmisiä? Vai olitko laulamassa ”pääasiassa rauhallisia” -veisua? Entäs kun anarkistimarkot, elokapinat ja muut pöllöilevät Suomessa? Vai onko tässä sittenkin vähän valikoivaa suhtautumista ”meidän” ja ”niiden” välillä?
Ilmoita asiaton viesti
Kiva kuulla, että olet toteamusten kanssa samaa mieltä. Arvostan, että olet ymmärtänyt tilanteen vakavuuden ja osaltasi haluat rakentaa parempaa demokraattista maailmaa.
Minä uskon siihen, että säännöt koskevat kaikkia eikä ole valikoimista ”meidän” ja ”niiden” välillä.
Toivon sulle rauhallista uutta vuotta.
Ilmoita asiaton viesti
Täällä usarissa onkin tänään kirjo, suorastaan paisumus, pääosin vihervasemmistolaista vihapuhetta.
Olisiko sitä milloinkaan tarvis karsia, vai onko kysymyksessä se ”parempi vihapuhe”, joka saa oikeutuksen niiltä, jotka ”osaavat ajatella asioista oikein”?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä nyt on isänmaallisuuden suosio kohonnut, kun vihreätkin alkavat pitää sitä itselleen kelvokkaana poliittisena tunnuslauseena. Mihinkäpä tässä kohta meidä perussuomalaisia enää tarvitaankaan, jos maltillinen maahanmuuttopolittiikka yhdessä suomalaistamisen kanssa tulee vielä vihreiden termeiksi?
Ilmoita asiaton viesti
Täytyy myöntään, että kirjoittaja on hyvässä koulussa ollut mitä tulee kirjoituksen suuriin linjoihin.Varsinkin tyypillistä (opittua politiikkaa) eli älä vastaa suoriin kysymyksiin. Kommentoija Solakivi esitti kysymyksen ja vastaus oli kuin Haavistolla kysyttäessä rikkoiko hän hallintolakia.
Toinen asia minua hämää eli terroristi-isku sanan käyttö.En ainakaan vielä ole nähnyt missään lehdistössä tämän tapauksen yhteydessä terrori-iskusta mitään mainittu.Voi olla, että ulkomaalaisissa lehdissä näin lukee.
Muistan kun Turun puukotuksesta tuli oikeuden tuomio,että se oli terrori-isku niin valtalehdistö ei silloinkaan käyttänyt tapauksesta sanaa terrori-
isku.
Hyvää menestystä kevään kuntavaaleissa. Sinussa on ihan selvää potentiaalia yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Hieno kirjoitus!
Ilmoita asiaton viesti