Koulurauhaa Vantaalle – ja sen puolustaja valtuustoon

 

Koulu on paikka, jossa lapsille ja nuorille rakentuu elämän peruspilareita. Meille opetetaan luku- ja kirjoitustaito, eri oppiaineita ja muita elämälle hyödyllisiä taitoja. Oppimisen aika on myös sensitiivinen ja sitä tulee suojella täysin. Jokaisella lapsella ja nuorella tulisi olla mahdollisuus lähikouluun ja koulurauhaan – ja sen puolesta minä seison.

Olen edistänyt opiskelijoiden ja nuorten edunvalvontaa sekä lukiossa ja ammattikorkeakoulussa, että opiskelija- ja nuorisojärjestöissä 17-vuotiaasta lähtien. Minulla on laajasti kokemusta nuorten ja opiskelijoiden asioista. Vastuutehtävieni keskiössä olivat opiskelijoiden mielipiteiden tuominen koulun henkilökunnan ja päättäjien tietoon, osallistuminen koulun viihtyvyyden lisäämiseen sekä turvallisen oppimisympäristön rakentaminen. Tällä hetkellä työskentelen vantaalaisten nuorten vaikuttamismahdollisuuksien eteen nuorisovaltuuston koordinaattorina. 

 

Mitä on koulurauha?
Kun lapsia ja nuoria ei kiusata kouluissa ja kouluympäristöissä, kun apua kaipaava nuori saa avun nopeasti, kun oppilailla on lähikoulu ilman sisäilmaongelmia ja kun nuorella on mahdollisuus toteuttaa itseään – olemme saavuttaneet koulurauhan. Tämän eteen tulee tehdä kovasti töitä. Minulle koulurauha on tärkeä tavoite. Vantaalaisissa kouluissa kasvaneena, koulukiusaamista kokeneena ja epäkohtia nähneenä – en malta olla nostamatta kissaa pöydälle. 

Koulussa oppilaiden yksilöllisestä oppimisesta tulisi huolehtia. Kaikki eivät ole samalla viivalla, ei koulussa eikä työelämässä. Fyysisen koulurakennuksen tulisi olla esteetön, lähellä nuorta ja vapaa kaikesta terveyttä heikentävistä tekijöistä, kuten huonosta sisäilmasta. Nuoren tulevaisuutta ei voi mitata rahassa, mutta tiedämme tutkimusten ansiosta, että nuoren syrjäytyminen on yhteiskunnalle kallis lasku. Koulun tulisi olla myös paikka, jossa lasta ja nuorta ei kiusata. Oppivelvollisuuden täyttäminen ei voi vaatia nuorelta painajaisessa elämistä. Moni nuori kokee pahaa oloa. Se voi juontaa juurensa perheeseen, harrastuksiin tai yksinäisyyteen. Pahaa oloa ei saa purkaa toiseen nuoreen henkisen tai fyysisen väkivallan muodossa. Huonosti voivia nuoria tulisi auttaa moniammatillisesti yhdessä terveydenhuollon, opetushenkilökunnan, lastensuojelun ja nuorisotyön ammattilaisten toimesta. Nämä palvelut tulisi myös turvata ja kehittää taloudellisilla resursseilla. 

Vantaalla eivät toteudu kaikki koulurauhan tavoitteet. Haluan taistella koulurauhan toteutumisen puolesta ja siksi haen kaupunginvaltuustoon.

Lue lisää ja tutustu minuun:
www.gurmannsaini.fi

Gurmann Saini 

Kuntavaaliehdokas (Vihr.) Vantaa. Numerolla 375. 

 

 

0
Gurmann Saini
Vihreät Vantaa
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 23-vuotias kulttuurituottaja, nuorisovaltuuston koordinaattori sekä pienyrittäjä Vantaalta.

Edistän koulurauhaa, kulttuuritoimintaa ja turvallisuutta Vantaalla.

Ehdolla Vantaan kuntavaaleissa 2021, numerolla 375.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu