Turvallisuutta Vantaalle – ja sen puolustaja valtuustoon

 

Turvallinen kotikunta on kaikkien etu. Turvallisuudesta huolehtiminen on lainsuojelijoiden lisäksi myös päättäjien tehtävä. Haluan auttaa rakentamaan Vantaan, joka on turvallinen jokaiselle asukkaalle sekä henkisesti että fyysisesti.

Olemme erityisesti kuluvan syksyn aikana huomanneet kasvavan määrän vihapuhetta, väkivaltarikoksia sekä rauhattomuutta julkisilla paikoilla. Turvattomuus ja pelkotila hankaloittavat vakavasti yksilön ja lähipiirin elämää. Usein vantaalaisten suusta, sosiaalisen median ryhmistä tai uutisista kuulee häiriö- ja vaaratilanteista julkisilla paikoilla. Näistä ei pitäisi vaieta, vaan tapaukset tulisi ratkaista yhdessä viranomaisten kanssa ja estää niitä toistumasta. Minun Vantaa on sellainen, jossa on valaistut ja hyväkuntoiset kadut, auratut tiet sekä turvallista liikkua myös öisin.

Vantaalaisten toimeentulo, asuminen ja hyvinvointi ovat ratkaisevia turvallisuusseikkoja. Yhdenkään vantaalaisen ei tulisi kärsiä köyhyydestä tai asunnottomuudesta. Meidän tulisi saattaa apua tarvitsevat asukkaat laadukkaan avun piiriin. Näihin asioihin vaikutetaan valtuustossa, kun päätämme edullisesta asuntorakentamisesta, turvallisemmasta kaupunkisuunnittelusta sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuudesta lähipalveluna tai koti- ja omaishoitona.  

Asukkaiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin lisäksi meidän tulisi kiinnittää entistä enemmän huomiota ympäristömme ja luontomme turvallisuuteen sekä hyvinvointiin. Nämä asiat tukevat toisiaan. Suomalainen luonto ja neljä vuodenaikaa ovat suuri rikkaus sekä Vantaalla että koko Suomessa. Pidetään siitä hyvää huolta. Vantaan päätöksentekoa tulisi tarkastella ympäristöystävällisyyden näkökulmasta, eivätkä tavoitteet saisi olla kehnoja vaan kunnianhimoisia. Luonnonkatastrofi on turvallisuusuhka koko yhteiskunnalle. Vantaan tulisi olla edelläkävijä ympäristöasioissa. Ilmastonmuutos torjutaan myös Vantaalla.

Kokemukseni turvallisuus- ja hyvinvointikysymyksistä on kertynyt järjestötoiminnan sekä päivätöiden kautta. Osana koordinaattorin työtä toimin myös Vantaan kaupungin turvallisuussuunnittelun ohjausryhmässä. Tämän lisäksi olen pureutunut turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin eri järjestöissä. Entisenä omaishoitajana ymmärrän kuinka turvattomalta voi arki tuntua.

Haluan lähteä rakentamaan kanssanne turvallista Vantaata kaupunginvaltuustosta käsin.

Lue lisää ja tutustu minuun:
www.gurmannsaini.fi

Gurmann Saini

Kuntavaaliehdokas (Vihr.) Vantaa. Numerolla 375. 

+1
Gurmann Saini
Vihreät Vantaa
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 23-vuotias kulttuurituottaja, nuorisovaltuuston koordinaattori sekä pienyrittäjä Vantaalta.

Edistän koulurauhaa, kulttuuritoimintaa ja turvallisuutta Vantaalla.

Ehdolla Vantaan kuntavaaleissa 2021, numerolla 375.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu