Ylen punavihreä hegemonia heijastuu sen Unkaria käsitteleviin ohjelmiin
Kyllä on helppoa olla samaa mieltä Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan Juho Romakkaniemen kanssa Yleisradion yksipuolisesta arvomaailmasta, jos kuuntelee Yle Puheen Unkaria käsitteleviä ohjelmia säännöllisesti.
Romakkaniemi totesi osuvasti, että jos moni ajattelee Ylen antavan tilaa lähes yksinomaan vihervasemmistolaisille kolumnisteille, se ei voi olla sattumaa. Asian kieltämisen sijaan pitäisi ehkä tutkia miten tällainen kehitys on päässyt tapahtumaan.
Viime kuukausina Ylen ympärillä nousseet kiistanalaiset tapahtumat (esimerkiksi Teemu Keskisarjan, Janne Saarikiven, Jari Ehrnroothin tai Sanna Ukkolan tapaukset) viittaavat kaikki siihen, että Ylen toimitusperiaatteet ovat vääristyneet punavihreään suuntaan. Se ei ole ihme, sillä jo yliopistojen journalistiikan koulutuksissa suuren enemmistön muodostavat vasemmistoa tai vihreitä kannattavat opiskelijat, kuten Jussi Westinen empiirisiin tietoihin perustuen havainnoillistikin Tampereen yliopiston journalistikoulutuksen tapauksessa.
Vihervasemmistolainen hegemonia heijastuu myös Yle Puheen Politiikkaradion kotimaatani käsitteleviin ohjelmiin.
Toisaalta olen onnellinen, että Yle Puhe on kiinnostunut Unkarista. Mukavaa on huomata, että se käsittelee kotimaatani monta kertaa useammin kuin esimerkiksi Tsekkiä, jota Unkari väkiluvultaan ja etäisyydeltään Suomesta muistuttaa. En voi tietenkään elää toivossa, että tämän kiinnostuksen syynä olisi kielisukulaisuuteen perustuvan yhteenkuuluvuuden heimoaate, sillä kyseinen aate ei ole kovinkaan suosittu vihervasemmistokuplan arvomaailmassa. Loppujen lopuksi syyllä ei kuitenkaan ole väliä; tärkeintä on kiinnostus, joka on itsessään hyvin myönteinen asia.
Taas toisaalta olisi parempaa, jos Yle Puhe pyrkisi todistamaan kiinnostuksensa Unkaria kohtaan hieman tasapainoisemmalla tavalla. Sen sijaan Politiikkaradio jumiutuu säännöllisesti siihen, että kerää itselleen negatiiviselta vaikuttavat Unkarin tapahtumat ja ihmettelee, miten sellaisia kauheuksia voi tapahtua. Lähetykset loppuvatkin yleensä tähän.
Jostain syystä koskaan ei mainita, että kauheuksia kokeneen Unkarin talouskasvu oli vuosina 2018 ja 2019 EU:n toiseksi nopein. Tai että reaalipalkat nousivat viime vuonna noin 10 prosenttia. Vuonna 2010 työttömyys oli 12 prosenttia kun taas koronaepidemian puhjettua vain 3,4 prosenttia. Hallituksen ansiosta talouksien sähkömaksut ovat 2010 lähtien vähentyneet merkittävästi. EU:ssa Unkari käyttää suurimman osan bkt:stä (2,5%) perhe-etuuksiin. Perheen perustamista suunnittelevat nuoret voivat esimerkiksi saada 10 miljoonan forintin korottoman, vapaasti käytettävän lainan, jota ei tarvitse maksaa takaisin, mikäli perheeseen syntyy kolme lasta. Lisäksi he voivat ottaa 15 miljoonan forintin asuntolainan alennetulla korolla. Isovanhemmat saavat pitää vanhempainvapaata, ja neljän lapsen äidit vapautetaan tuloverotuksta koko loppuelämäkseen.
Yllä luetellut toimet ovat olleet suosittuja. Annettakoon minun olla sen verran puolueellinen, että voisin sanoa niitä myös hyviksi toimiksi. Hallitus on suosittu tästäkin syystä. Ja myös sen takia, että se määrätietoisesti sitoutuu kansallis-konservatiivisiin arvoihin. Todettakoon: pelkän vihervasemmistolaisen arvomaailman perusteella on mahdotonta ymmärtää kotimaani poliittisia tapahtumia. Ymmärrystä varten tulisi tunnustaa myös konservatiivisten käsitteiden, eli perheen, kansakunnan tai kristinuskon aktivoiva voima. Jos toimittajalle perheiden tukeminen tarkoittaa naisten pakottamista kotiäideiksi, niin kuin eilisessä ohjelmassa saatiin kuulla, ei ole ihme, ettei hän ymmärrä, miten ja mihin suuntaan Unkari on kehittymässä. Ohjelma juuttuu tasolle, jossa kauhistellaan, miten Unkarissa voi kuulla niin usein käsitteitä epäisänmaallinen tai maanpetturi. Toimittaja ei tunnu ymmärtävän, että jyrkässä ideologisessa vastakkainasettelussa, jonka osana – halusipa tai ei – hänkin on, toisella puolella näillekin sanoille on oma vastineensa: juuri diktatuuri tai epädemokraattisuus, jota hänkin mainitsee niin usein, että se pääsi ohjelman otsikkoonkin. Ymmärtääkseen Unkaria pitäisi nähdä, että maanpetturi-sana kuuluu toiselta poliittiselta puolelta juuri samalla tavalla ja samaan aikaan kuin diktatuuri-sana toiselta puolelta.
Ohjelmissa kuullaan säännöllisesti pitkä lista valikoituja syytteitä, joihin kukaan ei voi reagoida syytettyjen puolelta, sillä tällaisia henkilöitä ei koskaan ole paikalla. Kaikki tämä siitä huolimatta, että syytettyjen kanssa samanmieliset henkilöt ovat vuoden 2010 jälkeen kolme kertaa antaneet Unkarin hallitukselle selkeään parlamentaariseen enemmistöön oikeuttavan valtuutuksen, joten he eivät ainakaan taida olla vähemmistössä.
Uudistuksia ja innovaatiota arvostetaan ja tunnustetaan. Paitsi jos se on poliittinen uudistus, joka ei mahdu vihervasemmistolaisessa arvomaailmassa myönteiseen sävyyn käytettyjen käsitteiden joukkoon. Silloin se on heti tuomittavaa. Tämänkaltaisia tuomioita Unkarin hallitus on saanut 2010 jälkeen.
Muuten pidän kovasti Yle Puheen ohjelmista; ne auttavat vahvistamaan epätäydellistä suomen kielen taitoani. Suosikkini oli Alivaltiosihteeri. Sen loppuminen harmitti – vaikka en kaikkia vitsejä ymmärtänyt, ne, jotka tajusin, olivat aina hyvin viihdyttäviä. Ennen diplomaattiuraani työskentelin toimittajana, ja se voi olla syy siihen, että pidin ohjelman kielellisiä koukkuja ja virastoja koskevia humoristista nokittelua erittäin hauskana.
Hyvät Yle Puheen toimittajat! Miksette koskaan voi kutsua Unkaria käsitteleviin ohjelmiinne henkilöitä, jotka eivät kuulu Orbánin hallitusta kovasti kritisoivien joukkoon? Miksi pitää valita haastateltavia näin yksipuolisesti? Aina vain vihervasemmistolaisen arvomaailman edustajia. Kaikella kunnioituksella – mutta eilisen ohjelman aikana Unkarin-asiantuntija kertoi kahdeksan kertaa (laskin), kahdeksaan eri kysymykseen vastaten, ettei hän ymmärrä, miksi jokin asia tapahtuu Unkarissa tietyllä tavalla. Vaikka hän on tutkinut Unkarin politiikkaa 30 vuotta. Rehellisyys on hyvin kunnioitettavaa, mutta miksi pitää keskustella hänen kanssaan sitten kahdestaan? Eikö olisi parempi kutsua ohjelmaan jotakuta, joka voisi selittää myös näitä ”ymmärrättömistä syistä” tapahtuvia asioita? Edellyttäen tietysti, että tavoitteena on kuulijoiden monipuolinen tiedottaminen. Jos ei ole, niin ei se mitään, mutta kerrottakoon siitä sitten avoimesti. Mikäli punavihreä kupla tekee ohjelmia vain itselleen, tämän pitäisi olla julkisesti ilmastu periaate.
Toki voisi myös muistaa, että Suomi jatkuu myös Kehä III:n ulkopuolella.
Olet täysin oikeassa. YLE on jakanut maat hyviksiin ja pahiksiin, valitettavasti. Vielä valitettavampaa on, että sukulaiskansamme, unkarilaiset, kuuluvat YLE:n pahiksiin. USA on sitä ollut aina, mutta Trumpin aikana erityisesti. Ei ole paljon vertailtu, kumpi on sotinut enemmän Obama vai Trumppi.
Vaikka ilmastonpelastaminen on YLE:lle ykkösjuttu, niin Kiina luokitellaan aina hyviksiin ja Saksa myös, vaikka päästöjä (CO2) ajatellen sitä ei voisi kuvitella, mutta kun yritystä on ollut, niin se riittää näissä tapauksissa ja riittihän se Obamallekin, että pyrkimys oli edistää rauhaa, vaikka ansiot jäivätkin olemattomiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kumma että silloin kun Unkari oli kommunismin rautasaappaan alla, maa täynnä ydinaseita, vankilat täynnä toisinajattelijoita ja elintaso nolla, yksikään punavihreä Suomessa ei hiiskunut Unkarin ongelmista. Vai tuleeko mieleen joku? Satu Hassi varmaan? Tai todellinen sankari, ”ilmiantaja Matti Rossi” .
Ilmoita asiaton viesti
Naurettavaa. Seniilit kommentoivat ihan mitä sattuu, tuntuu olevan vuosikymmenten takainen menneisyys olennaisempi asia kuin nykyisyys ja tulevaisuus. Mene ihan vapaasti kyselemään niiltä seitenkymppisiltä tai vainailta tuota. Nuoremmat ihmiset eivät ole heistä vastuussa.
Ilmoita asiaton viesti
Ohoh, oletko tosiaan ”opettaja”??
Ilmoita asiaton viesti
Mäkinen kirjoitti aika jyrkästi, mutta miten oman sukupolvesi edustajat puolustivat itäblokin kansalaisten oikeuksia puoluekannasta riippumatta?
Ilmoita asiaton viesti
”Vai jyrkästi……” Aiemmin kuvittelin, että täällä on joku moderointi, mutta huomaan, että koko keskustelupalstasta on tullut varsinainen sikolätti, jossa voi kakistaa ulos kaiken, mitä sylki suuhun tuo. Ei kai tarkoitus olliut tehdä tästä kopiota Suomi24:lle…
Ilmoita asiaton viesti
Ainahan voi itse vastata fiksusti ja kohottaa tasoa. Olen syntynyt vuonna 61 ja muistan ihmettelleeni Neuvostoliiton tavasta kohdella toisinajattelijoita 70-luvulla. En muista, että siihen olisi juuri kukaan puuttunut Suomessa muutamaa rohkeaa lukuunottamatta.
Ilmoita asiaton viesti
Kommentoija Esa Mäkinen vahvistaa sitä epäilyäni, että vihreä onkin vain pintavärjätty natsi.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkennus: Esa Mäkinen on steinerkoulun opettaja ja Vantaan vihreiden aktiivi. Hän on käynyt jonkun steinerilaisen sisäavaruusopiston Norjassa.
Rudolf Steiner näki paljon näkyjä. Vuonna 1910 Rudolf näki näyn ja piti siitä esitelmän Hampurissa. Esitelmän yksi kärki oli, että lapsena sairastettu tuhkarokko on välttämätön optimaalisen sielunvaelluksen tae. Tämän vuoksi steinerkouluissa aina silloin tällöin – erityisesti Saksassa – leimahtelee tuhkarokkoepidemioita.
Esa Mäkinen antaa kommentissaan ymmärtää, että olet Matti seniili. Esa Mäkinen on ilkeä kaveri, jolta kielsin kommentoinnin omiin blogeihini, sen jälkeen kun hän oli julkisesti herjannut minua.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on vieläkin suomettunut – kehä III sisäpuolella.
Mutta kaikille blokkareille ja kommentaattoreile tiedoksi, että suomettuminen-niminen tauti on kuolemassa, kuten koronaviruskin.
Kiitos Unkarin suurlähettiläälle asiallisesta kirjoituksesta.
Ilmoita asiaton viesti
Koita Matti, kaivaa jostain todiste siitä, että olit jo tuolloin valveutunut ja pidit Unkarin hirmuvallan alle jääneen kansan puolta. Jos itse olet ollut hiljaa jo silloin, on sinun vaikea osoittaa syylliseksi ketään toistakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tuolle ilmastohömpällekin on mielestäni se ja sama.
Kiina on maailman suurin valtio. Samalla se on kommunistinen valtio joka avoimesti polkee ihmisoikeuksia, pitää kansalaisiaan orjina ja rautasaappaan alla.
Näistä ei Mäkiset ja muut punavihreät kommunistit puhu mitään. Miksiköhän?
Onko niin että Kiina on ”riittävän kaukana”, että sen vuoksi sen kansasta ei tarvitse välittää?
Vai onko niin että se on yhdentekevää, pääasia että täällä saavat cityka eikun vihreät vihreät riittävästi halpaa krääsää? Sillä ei ole väliä että se on tuotettu orjatyövoimalla ja täysin välittämättä siitä virheille niin rakkaasta ympäristöstä. Tosin, kysehän on Kiinan ympäristöstä ja se on ilmeisesti riittävän kaukanan Helsingistä.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitat varmaan ilmastohömpällä Mikko Pauniota ja muuta hourulan väkeä? Heille suosittelen luettavaksi Naomi Kleinin uusinta teosta.
”Osa tämän kirjan teksteistä on Tämä muuttaa kaiken. Kapitalismi vs. Ilmasto (2014) kirjasta, mutta tähän on lisätty uusimpia artikkeleita ja päivitetty vanhoja. Klein vastaa tässä kirjassa moniin edellistä ilmastonmuutosta käsittelevän kirjansa kohdistuneeseen kritiikkiin. Mutta myöskin ilmastodenialistiseen propagandaan.
Olikin mielenkiintoista havaita, että Kleinin uusin kirja vastaa moniin kritiikkeihin, joita ilmastonmuutosdenialisti Mikko Paunion ”Hourulan väen ilmastovallankumous” (2019) kirja esitti ilmastonmuutostorjuntaa vastaan.
Yksi keskeisimmistä ilmastonmuutosdenialistien argumenteista on haukkua ympäristöaktivisteja siitä, että nämä matkustavat paljon lentokoneilla ja omistavat auton. Miten voit aidosti pelastaa luonnon, jos et itse elä eristäytyneen metsän mökissä, kuten Pentti Linkola?
Klein vastaa tähän kritiikkiin sillä, ettei yksilöllisillä valinnoilla ole mitään merkitystä, ainoastaan massalla. Kun tarpeeksi suuri määrä ihmisiä saadaan vaatimaan valtiota puuttumaan saastuttaviin yhteiskunnallisiin rakenteisiin, yhteiskunta muuttuu sellaiseksi, jossa ei voidakaan tehdä saastuttavia yksilöllisiä valintoja.
Kleinin mukaan on modernin kapitalismin etu uskotella ihmisille, että nämä ovat toisistaan eristäytyneitä yksilöitä, jotka omalla kulutuksella voisivat muuttaa maailmaa. Tällöin estetään ihmisiä yhdistymästä kollektiiviseen toimintaan valtarakenteita vastaan. Itselleni tämä on aina ollut itsestäänselvyys, mutta joihinkin ihmisiin tämä yksilöllisiin kulutusvalintoihin keskittyminen aina puree.”
https://spektaakkeliyhteiskunta.com/2020/05/23/kuripolitiikka-tarkoittaa-sukupuuttoa/?fbclid=IwAR1ncb7-yFzS7oUIgKY-xBhMtQpXUQn4JxRHFMgJuUd3v8dzQdoAHvRPXHA
Ilmoita asiaton viesti
Sinä se osaat vetää aiheesta sivuun.
Ja sitten osaat vielä lainailla kaiken maailman ihmisten kirjoittamia tekstejä.
Taidat pokaparka, elää vielä siinä ajassa kun sanottiin että ”Turun sanomissakin kirjoitettiin….” Ja sitä pidetään sitten totuutena. Pääasia on etä joku on kirjoittanut pränttiin jotain.
Ymmärrä hyvä poika että nuo ovat vain ja ainoastaan mielipiteitä.
Ilmoita asiaton viesti
Älä poika kuohu yli äyräittesi.
Ilmoita asiaton viesti
Jotkut eivät ymmärrä journalismista mitään, vaikka se tulisi ja purisi heitä perseeseen. Sinä olet niitä poikaparkoja. Otan osaa, kuten Ritala sanoisi. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoittiko Turun sanomat tuosta?
Ilmoita asiaton viesti
Ei, vaan Sami Eerola kirjoitti blogissaan Spektaakkeliyhteiskunta Naomi Kleinin teoksesta “Tulessa: Uuden vihreän diilin palava tapaus”.
Toisin kuin aiemmissa teoksissa Klein ei edes yritä teeskennellä puolueetonta, vaan julistaa tässä kirjassa ekososialismin nimeen. Kirjailijan mukaan moderni kapitalismi on kykenemätön ratkaisemaan ilmastonmuutosta. Syitä on monia, kuten öljyn tuottavuus, suuryritysten taloudellinen lyhytnäköisyys ja kapitalismin epätasa-arvoisten rakenteitten aiheuttama takertuminen olemassaoloeviin resursseihin.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitin tuota edellistä kommenttiasi.
Ei voisi todellakaan kiinnostaa vähempää mitä joku Sami Eerola tai Naomi Klein kirjoittaa eli on mieltä jostain asiasta ja kaikkein vähiten ”ilmastonmuutoksesta” joka ei ole ihmisen aiheuttama ja jolle ihminen ei vielä satoihin vuosiin, jos koskaan pystyy tekemään yhtään mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Heidän mielipiteensä ovat toki kiinnostavampia kuin sinun. Joillakin ihmisillä on taipumus kieltää kaikkein ahdistavimmat asiat. Sellainen voi olla esimerksiksi ilmastonmuutos. Harva ajattelee. ettei ilmasto muutu lainkaan. Monen denialistin strategiana on kieltää jokin tekijä muutoksessa: ilmasto lämpenee, ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaa tai että ilmastonmuutoksella on vakavia seurauksia. Vain viisi prosenttia on täysin eri mieltä siitä että ilmastonmuutos on pääosin ihmisen syytä.
Ilmoita asiaton viesti
Kukaan ei ole väittänyt etteikö ilmasto muuttuisi lainkaan.
Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan, se ei ole mikään stabiili, sen ymmärtää jo otsaluullakin.
Mistähän tuo viisi prosenttia tulee?
Saattaa tosin olla että vain viisi prosenttia on sitä mieltä että kyse on ihmisen aiheuttamasta muutoksesta.
Tuo on tietysti totta että ilmastonmuutoksella saattaa olla vakavia seurauksia, voi tulla vaikkapa uusi jääkausi.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo viisi prosenttia tulee varmaan niistä ihmisistä jotka ummistaa silmänsä faktoilta ja lukee jotain Suomen uutisia.
Ilmoita asiaton viesti
Ei malta Mika olla vetämättä ilmastonmuutosta joka väliin.
Ilmoita asiaton viesti
Sehän on kuitenkin se isoin kriisi joka on päällä.
Ilmoita asiaton viesti
Naomi Kleinilla ei ole edes estetiikan maisterin papereita. Silti hän pilkkaa hiljan edesmennyttä ystävääni Fred Singeriä kirjassaan ”Tämä muuttaa kaiken – Kapitalismi vs. ilmasto”. Fredin fysiikan alan väitöskirjan esitarkastajina olivat Nils Bohr ja Robert Oppenheimer. Naomi Klein on puhdas poleemikko ja äärivasemmiston äänitorvi, jolla – kuten edellä jo totesin – ei ole edes estetiikan sivistystä saati mitään käsitystä luonnontieteistä. Hourulan Väki on hyvä kirja. Kohta sille saadaan jatkoa, kun Rupert Darwallin ”Vihreä Tyrannia” kirja julkaistaan taas Mika Rantasen mahtavan kuvituksen kera. Stay tuned.
Ilmoita asiaton viesti
Michael Mooren tuottama dokumentti The Planet of Humans kertoo oleellisesti samat asiat kuin minä kahdessa viimeeksi julkaistussa kirjassani Vihreä Valhe – Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallakumous (2019). Vihreä energiapolitiikka – erityisesti bioenergia – on tuhoisaa luonnolle ja ihmisille.
Ilmoita asiaton viesti
Suomalaiset kannattavat aivan yleisesti demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Sellainen ei ole mitenkään erityisesti ”punavihreyttä”. Unkarin valtapuolueen mallin mukaisella fasismilla on toki jonkun verran innostuneita ja äänekkäitä kannattajia, mutta he ovat marginaalissa. Kunnon suomalaiset torjuvat sivistymättömän hörhöpolitiikan, tiedevastaisuuden, heikompien syrjimisen ja oikeuksien polkemisen.
On valtava häpeä, että kaltaisesi barbaari on vanhan ja kunniakkaan sivistysmaan edustajana Suomessa. On tökeröä, että diplomaatin asemassa oleva käyttää äärioikeiston halventavia termejä ja näin tehdessään osallistuu niiden normalisoimiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Että sinua ei hävetä tuollainen tekstisi?
Ilmoita asiaton viesti
Demokratian, sivistyksen ja ihmisoikeuksien puolustamisessa äärioikeistolaista kansallismielipuolisuutta vastaan ei todellakaan ole mitään hävettävää.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäköhän ulkomaalaisetkin meistä nyt ajattelevat?
Ilmoita asiaton viesti
Hän myös kertoo vastustavansa äärioikeistoa, mutta jättää kertomatta,, että natsien sisärenkaasta noin kolmasosa oli steineristeja. Heidän keskushahmonsa oli Rudolph Hess.
Ilmoita asiaton viesti
Esa Mäkinen on sisäavaruuslentelijä eli Steiner-mystikko. Hänen puheensa tiedevastaisuudesta on ymmärrettävä tästä näkökulmasta normaaliksi Steinerhuuhaaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Esa Mäkinen edustaa puheenvuorossa vihreitä.
Ilmoita asiaton viesti
Senhän voi jokainen käyttäjäprofiilista tarkistaa itsekin. Entäs Latvala? Hän ei ole uskaltanut kertoa itsestään mitään. Hän edustaa kirjoittelunsa perusteella sivistymättömiä hörhöuskovaisia.
Ilmoita asiaton viesti
On hyvä että kanssalukijat näkevät minkälaisia vihreiden kannattajat on. Siksi aina täytyy muistuttaa ettei kyse ole hourulasta karanneesta vaan vihreiden peruskannattajasta mitä Mäkinen siis edustaa.
Ilmoita asiaton viesti
Mäkinen on todellinen perusvihreä.
Ilmoita asiaton viesti
Edustaa? Yli 50-vuotias maaseudulla asuva mies ei muuten taida olla tyypillinen vihreä, että sikäli en ole kovin edustava. Teikäläistenkin olkiukot ja viholliskuvat näyttävät aina ihan toisilta.
Miksi te Karjalainen, Väänänen ja Latvala muuten rupesitte taas minusta vänkyttämään? Ei riitä white trashillä älyllinen kapasiteetti asiasta kirjoittamiseen taaskaan, siinähän se syy.
Ilmoita asiaton viesti
Älä nyt Mäkinen vähättele itseäsi 😀
Ilmoita asiaton viesti
Esitän Mäkisen yms. puolesta vilpittömän anteeksipyynnön kielisukulaiskansamme suurlähettiläälle!
Ilmoita asiaton viesti
Moukan moite on paras kiitos. Toivottavasti et kuitenkaan ylpisty,vaikka sitä lajia tuleekin nyt kuin saavista kaataen. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Tämä kansankynttilä on ainakin täysin sammunut. Minä kun luulin että opettajaksi on vaikea päästä. Näin ehkä onkin mutta kriteerit eivät liitykään mitenkään sivistykseen eikä alykkyyteen – näemmä.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä Steinerkoululla on omat kriteerinsä.
Toki prosessi on menossa muissakin kouluissa siihen suuntaan, mitä toimittajakuntamme jo onkin eli vihervasemmiston hallussa on kohta koulumme laajemminkin. Jopa kirkkoonkin ovat soluttautumassa. Propagandakoneisto haltuun oli jo stalinistien periaate monissa maissa. Nyt vasta se on onnistumassa, vihreän hunnun turvin.
Ilmoita asiaton viesti
Ks. mun kommenttini tästä steinerkoulun opettajasta tuolla keskustelun alkupuolella.
Ilmoita asiaton viesti
Meil punavihreä hegemonia, heil Möchtegern-Diktator.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa vihreä puolue on ehdottanut eniten kieltoja ja rangaistuksia, sen jälkeen kun ovat eduskuntaan nousseet 1983
Se heidän demokratiastaan ja ihmisoikeuksistaan
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä kai suurlähettiläältä onnistuisi asemapaikan vaihto vähän helpommallakin menettelyllä?
Ilmoita asiaton viesti
Tässä saattaa vielä hyvinkin käydä niin, että Urkuti kutsutaan kotiin. En nimittäin muista, että Suomeen akkredioitu suurlähettiläs olisi aikoihin ylittänyt tällä tavoin diplomaatille sopivat asemamaansa arvostelun rajat. Israelin suurlähettiläät ovat kyllä arvostelleet Suomen suhtautumista maansa politiikkaan, mutta yleisemmällä tasolla. Jopa Neuvostoliiton suurhettiläälle Aleksei Beljakoville tuli lähtö täältä 1971 hänen puututtuaan Suomen sisäpolitiikkaan tukemalla näkyvästi SKP:n vähemmistösiipeä.
Ilmoita asiaton viesti
Onko diplomaattien lojalitettivelvollisuus asemamaataan kohtaan murenemassa? Se on vakavasti otettava asia.
Ilmoita asiaton viesti
Teillä onneksenne on saatu vapaa tiedonvälitys kuohittua. En ihan hirveästi ylpeilisi sillä. Ja varmaan kokoomuskin kuuluu ”punavihreään hegemoniaan”? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006019631.html
ps. Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja on kokoomuslainen.
Ilmoita asiaton viesti
Hallintoneuvoston puheenjohtajalla ei ole mitään valtaa ohjelmien sisältöihin, eikä hän palkkaa toimittajia.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tutustuit linkkiini, niin voit havaita strategisten linjojen vedon kuuluvan hallintoneuvostolle. Hallintoneuvosto taas kootaan Eduskunnan puolueiden suhteessa. Jos Yle on ”punavihreä”, se ei vastaa vaadittavaa Eduskunnan koostumusta? Taidat olla väärässä.
Ilmoita asiaton viesti
Ympyurää.
Ensin sanot että hallintoneuvoston puheenjohtaja on kokoomuslianen, tällä viittaat siihen että hallintoneuvosto olisi kokoomuslainen.
Sitten kirjoitat että ”strategisten linojen”, mitä ne ovatkaan, veto kuuluu hallkintoneuvostolle joka on poliittiseti koostu ja jossa siis on punavihreä enemmistö.
Tämä enemmistö päättää sitten noista ”strategisista linjoista”.
Ei siis puheenjohtaja yksin.
Ilmoita asiaton viesti
Eduskannan puolueiden kanta. Tutustu asiaan, ihan rauhassa. Kunhan olet selvinnyt.
Ilmoita asiaton viesti
Ota vaan se viideskin aivan rauhassa.
Kuten kirjoitin, Ylen hallintoneuvostossa määrää punavihreä vasemmisto.
Siellä keikkuu Keskustapuolue ja RKP ”löysässä hirressä”. Jos eivät tee niin kuin punavihreät käskevät niin tulee lähtö hallituksesta.
Ilmoita asiaton viesti
Myöskään hallintoneuvosto ei puutu ohjelmien sisältöön, eikä palkkaa toimittajia.
Kuinka ollakaan edelleen toimittajien selkeä enemmistö on punaisia tai vihreitä (jotka myös ovat todellisuudessa punaisia). Hyvin pieni vähemmistö on kokoomuslaisia tai persuja. Kepulit taas suometettiin ihan perusteellisesti Kekkosen aikana. Sieltä löytyy ”vino pino” venäjämielisiä – kuten esimerkiksi Lehtomäki.
Ilmoita asiaton viesti
Urkutin soisi kirjoittavan myös unkarilaisen median riippumattomuuden jyrkästä kaventamisesta, Unkarin muuttumisesta korruptoituneeksi oligarkiaksi, demokratian muuttumisesta autoritääriseksi systeemiksi ja monista muista Orbanin aikakauden repressiivisistä muutoksista, joiden takia Unkarin paikka ei enää ole EU:ssa tai sivistyneessä Euroopassa muutoinkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Miksipä Urkuti niistä kirjoittaisi meidän toiveidemme mukaisesti, koska hänelle maksaa kohtuullisen hyvän palkan Orban emme me.
Niiden lauluja laulat, kenen leipää syöt. Halusit tai et!
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos erittäin hyvästä artikkelista.
Yle on edelleen paitsi vihervasemmistolainen (punainen), niin myös suomettunut. Toki ihan kaikki toimittajat eivät ole.
Ilmoita asiaton viesti
Arto Satonen on kommunisti?
Ilmoita asiaton viesti
Rakas Unkarin suurlähettiläs sinulla ei ole varaa arvostelle Yleä millään tasolla. Yle on hyvä ja hieno palvelu meille suomalaisille. Se tuottaa loistavaa sisältöä. Vain epäisänmaalliset suomalaiset haluavat sen maksukortin taakse.
Sinä trollaat ja yrität levittää epäpuraa suomalaisten keskuusteen. Et oikeasti rakasta Suomea, häpeäisit.
Minusta teit tällä kirjoituksella virheen.
Vaihtoon.
Ilmoita asiaton viesti
Loistavaa sisältöä… Olet siis valmis maksamaan siitä. Hyvä. Mutta emmekö syntään saisi edes tässä asiassa vapaasti valita tiedonvälittäjämme, Mikä siinä ”vapaus valita” -periaatteessa on niin vaikeaa? Jos Hesari(kin) on sinun mielestäsi loistava, pitäisikö senkin tilaus laittaa pakolliseksi. Ja onko selitys yhä sama: isanmaallisuus?
Ilmoita asiaton viesti
Ai että Viren pistäisi kaiken tiedonvälityksen maksulliseksi? Köyhät sitten lukisivat heille jaettuja ilmaismainoksia ja sivivstäisivät tällä tavalla itseään.
Unkarissahan ollan ihan kohta pääsemässä tälle asteelle.
Ylpeästi astelen Orbanin jalanjäljissä- sanoi Viren. Tästäkö uusi lentävä kansansanonta?
Ilmoita asiaton viesti
Unkarissa valtiollinen M4 kanava näyttää ilmaiseksi maan eri urheilusarjoja sekä kansainvälisiä urheilutapahtumia kuten F1.sen.
Ilmoita asiaton viesti
Ai helkkari, sitähän kansan sivistyksestä puuttuukin – F1-kisat!
Nyt Jotu menit kyllä pöpelikköön, että hujahti – jos tarkoitit vastata tuohon kommenttiini kansan sivistämisestä.
Jo Roomassa aikanaan tarjottiin kansalle leipää ja sirkushuveja. Jä hyvin pysyivät kurissa.
Ilmoita asiaton viesti
Sinä väitit tiedonvälityksen Unkarissa muuttuvan maksulliseksi kun asia on juuri päinvastoin,meillä kun taitaa kaikenäköinen urheilu olla jo maksukanavilla.
Kouri vois tutustua aiheeseen ennen ku kourasee tyhjää.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaisikohan Jotu hankkia uudet lasit. Viren puhui maksullisuudesta.
Minä vain kommentoin hänen näkemystään vääräksi.
Silti ei asia siitä miksikään muutu, että en oikein osaa nähdä Formula 1 – kisojen näyttämistä ilmaiseksi televisiossa kovin välttämättömäksi ihmisen kehityksessä.
Ilmoita asiaton viesti
F1 on vaan esimerkki,näyttää ne siellä myös paikalliset fudisottelut ja jopa kiekkopelit. Urheilua arvostetaan eri lailla Unkarissa kuin meillä.
Ilmoita asiaton viesti
Karjalainen, Kouri puhuu kansan sivistämisestä ja sinä ilmaisesta urheilutarjonnasta. Ensin sinulle piti kertoa, ettei F1-kisojen näyttäminen kansaa sivistä, ja sinä kerrot sen olleen vain esimerkki: siellä näytetään paikallisia fudisotteluita ja jopa kiekkopelejä!!
Karjalainen, kertoisitko, miten Unkari sivistää kansalaisiaan. Urheilulähetykset eivät tuollaisesta tosiaankaan kerro.
Ilmoita asiaton viesti
Kourin vastaus oli Virenille missä ei ymmärtänyt että se tiedonvälitys on Suomessa maksullista, joko maksujen tai verojen muodossa.
Kouri myöskään tiennyt ettei Unkarissa ole erillistä valtion veroa tv- ja radiotoiminnalle. Unkarissa valtiolla on neljä kanavaa M1 on uutiskanava, M2 lastenohjelmiin keskittynyt kanava, M3 ajankohtaisohjelmiin ja M4 urheilulähetyksiin.
Kai voisi opetella lukemaan ennen kommentointia niin et antaisi itsestäsi niin vajaavaltaisen kuvaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tällä palstalla monet kirjoittajat kommentoivat asioita, joista he eivät tiedä mitään. Tai eivät ymmärrä mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Olen tehnyt saman havainnon.
Ilmoita asiaton viesti
Projisoinnin mestari Janhunen näyttää mallia. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Onko se taas Kognitiivinen dissonanssi joka Anttia vaivaa 😀👍
Ilmoita asiaton viesti
Matti Kouri: Eikö YLEn ohjelmat ole jo maksullisia, vai etkö maksa YLE veroa?
Jopa eläkeläiset joutuvat maksamaan YLEn ohjelmista… kukaan ei kysy haluatko maksaa.
Ennen oli TV-lupa, jos et omistanut TV aparaattia, sinun ei tarvinnut maksaa lupamaksua. Nyt on pakko maksaa vaikka et halua katsoa/kuunnella YLEn ohjelmia. Näin meitä ’pakkoaivopestään’ tai ainakin pakotetaan osallistumaan (rahoituksen kautta) kansalaisten aivopesuun …
Ilmoita asiaton viesti
Oletko kuullut sellaista järjestelmästä kuin markkinatalous?
Ilmoita asiaton viesti
Mikä tiedonvälitys meillä on maksutonta? Tai on koskaan ollut?
Oletko koskaan kuullut TV-lupamaksuista? Jotka muutettiin PAKOLLISIKSI kun lupamaksu siirrettiin suoraan veroihin?
Mutta niinhän se tietenkin on joillekin että se mikä maksetaan verovaroilla on ilmaista?
Tämä lienee syy siihen tolkuttomaan verojen korottamiseen mitä punavihreät ajavat. Sieltä saadaan sitten ilmaiseksi kaikkea hyvää.
Ilmoita asiaton viesti
Jos vuositulosi jäävät alle 14000 euron niiin sinulta ei peritä ns. Yle-veroa. Tämä tarkoittaa erityisesti niitä henkilöitä jotka saavat vain ja ainoastaan kansaneläkettä. Olisi suotavaa, että näistä asioista kirjoitettaisiin totuuden mukaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Oletin että tämä on selvä asia jokaiselle että pienituloiset ja tulottomat eivät maksa Yle-veroa.
Siitä huolimatta Ylen tiedonvälitys on maksullista. Se, että jokaisen ei tarvitse siitä maksaa ei muuta asiaa. Eikä maksullisuus ole millään tavoin riippuvainen siitä käyttääkö Ylen palveluita vai ei.
Ilmoita asiaton viesti
Ylen asema demokratian, tasa-arvon ja oikeusvaltion puolustajana on kirjattu Yleisradiolaissa
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19931380
ja Ylen strategisessa ohjelmassa
https://yle.fi/aihe/strategia
Tässä asiassa tasapaino löytyy siitä, että kun jotkut tahot eivät näitä periaatteita kunnioita, on siitä epäkohdasta puhuttava. Vai pitäisikö jättää joka toinen sana tekstistä pois…?
Ilmoita asiaton viesti
Niin taisi olla kaikenlaista kirjattuna myöskin Neuvlostoliiton laeissa.
Ilmoita asiaton viesti
Nuo periaatteet nousevat kyllä perustuslaistamme ja sen taustalla olevista kansainvälisistä sitoumuksista. Neuvostoliiton painostus oli luonteeltaan jossain määrin eriluonteista, siinä lain henkeä vääristeltiin laeista huolimatta.
Niin kauan kuin olemme länsimainen oikeusvaltio, emme voi tasapuolisuuden nimissä antaa valtiollisen tiedotusvälineen toimia länsimaisen oikeusvaltion vastaisella tavalla.
Ilmeisesti Unkarin suurlähettilästä huolestuttaa moinen. Sanankäyttö ja agenda tuntuu olevan sama kuin kotoisilla oikeusvaltion nakertajillamme.
Ilmoita asiaton viesti
Ilmeisesti ymmärsit tahallasi väärin.
Rautalankaa. Neuvostoliitossakin oli kaikenlaisia kirjoitettu lakeihin mutta todellisuudessa niistä viis veisattiin.
Aivan kuten meillä nykyään Yleä koskevista laeista.
Ymmärrät myös varmaan että laki itsessään ei takaa yhtään mitään. Vasta kun sitä noudatetaan niin lain tarkoitus toteutuu.
Yleä koskien, näin ei nykyään ole.
Ilmoita asiaton viesti
Neuvostoliitossa lakeihin kirjoitettiin kahdeksan kaunista ja yhdeksän hyvää yhtään niistä toteuttamatta, mutta nyt tarkoitin kyllä Suomen lakeja, joiden merkityksiä venyteltiin.
Tämänpäiväisen Unkarin suurlähettilään myllykirjeen toiveen toteuttaminen veisi samaan jamaan kuin silloin 50-70-luvulla. Suomen perustuslaissa esitetyt oikeusvaltioperiaatteet ovat liian arvokkaita moiselle puliveivaamiselle: Silmien ummistaminen oikeusvaltion romuttamiselle sen takia, että romuttaja siitä ärähtää, olisi noloa uus-suomettumista – jolla en millään muotoa viittaa tähän keskustelualustaan 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Perustuslaki.. oikeusvaltioperiaatteet. Have a break, Mitä jos puhuttaisiin oikeista asioista. Kummassa maassa oppositiolla on helpompi saada äänensä kuuluviin, Suomessa vain Unkarissa? Toisin sanoen, voiko Unkarin mediamonopoli on täydellisempi kuin Suomessa. Mitä oppositiomedioita on Suomessa? Luettelepa muutama….
Ilmoita asiaton viesti
Mikä on oppositio Suomessa? Kaikki puolueet ovat olleet hallituksessa, ja toisaalta puoluelehdistä on oikeastaan kuollut pois. Jäljellä ovat, Työkansan sanomat….
Ilmoita asiaton viesti
Ovat olleet hallituksessa?
Tuoko tarkoittaa että eivät sitten voi olla oppositiossa?
Kyllä oppositiopuolueita nyt ovat Kokoomus, Perussuomalaiset, Kristilliset ja Liike Nyt.
Ilmoita asiaton viesti
Hoh hoijaa. Onko kokoomuksella tai persupuolueella vaikeuksia päästä mediaan?
Ilmoita asiaton viesti
Onkohan Viren nyt ymmärryksessä siitä, mistä puhuu: Oikeusvaltiossa voi olla heikko opposition media, esimerkiksi heikon oppositiopolitiikan takia. Voi lisäksi olla, että laadukkaat ja asiansa osaavat journalistit eivät pääsääntöisesti ole opposition linjoilla, mikä edelleen heikentää opposition journalistista asemaa.
Valtio, joka aktiivisesti ja aggressiivisesti rajoittaa opposition lehdistön toimintaa tyyliin Unkari, on kyllä ihan eri sfääreissä kuin Suomi.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/unkarissa-toimittajien-painostus-on-henkista-ja-taloudellista-kriittisten-juttujen-kirjoittajia-uhkaillaan-jopa-oikeusjutuilla/7586202#gs.73y5nx
Huolestuttavalta kuulostaa myös Virenin toteamus, että oikeusvaltion ja sitä tukevan perustuslain sijasta on joku ”oikea” asia.
Ilmoita asiaton viesti
”laadukkaat ja asiansa osaavat journalistit”… kuten Rakel Liekki YLEssä??
Ilmoita asiaton viesti
Viren sai siis kommentistani irti väittämän, jonka hän sankarillisesti nuiji tohjoksi: Kaikki Ylen ja hallituspuolueiden medioiden journalistit ovat laadukkaita…?
Ilmoita asiaton viesti
Ai suaki on alkanut Rakeli hävettämään…
Ilmoita asiaton viesti
En ole hänen toimittajatyötään lainkaan seurannut, enkä sen takia ota kantaa suuntaan tai toiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Montako ei-äärivasemmistolaista/vihreää/feminististä blogistia YLE:llä on 20 joukossa?
Ilmoita asiaton viesti