Takuueläke

Olenko ymmärtänyt oikein uusi takuueläke on 837.59€. Siihen saa aika ison asumistuen päälle, vai olenko väärässä.

Julkisen sektorin paljon parjattu työntekijä, joka on tehnyt työtä esim. 35 vuotta saa eläkettä 1200.00€ osa pienempää. Koska tulo kasvaa pienenee myös asumistuki osuus. Eli kaikilla joilla eläke ylittää takuueläkkeen rajan , alkaa vaikuttamaan asumistuen suuruuteen.

Paljonkohan osa-aikaisen eläke on, pääseekö hänkin tuohon takuueläkkeen piiriin

Takuueläke turvaa Suomessa asuvalle henkilölle vähimmäiseläkkeen 837,59 euroa kuukaudessa, jos hänellä ei ole muita eläketuloja tai niiden määrä on enintään 830,82 euroa kuukaudessa. IS

Kansaneläkkeen täysi määrä on yksin asuvalle 665,29 euroa kuukaudessa (vuoden 2021 tasossa). Jos olet avio- tai avoliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa, määrä on 593,97 euroa (vuoden 2021 tasossa). Kansaneläke pienenee työeläkkeen kasvaessa.

Takuueläke turvaa sinulle vähimmäiseläkkeen, jos kaikki eläkkeesi ennen verotusta ovat yhteensä enintään 830,82 euroa kuukaudessa (vuoden 2021 tasossa). Tuloraja ja vähimmäiseläke jäävät kuitenkin pienemmäksi, jos olet varhentanut vanhuuseläkkeelle siirtymistä.

Takuueläkkeen suuruuteen vaikuttavat kaikki muut eläkkeesi Suomesta ja ulkomailta. Täyden takuueläkkeen, eli 837,59 euroa kuukaudessa (vuoden 2021 tasossa), saat vain, jos sinulla ei ole mitään muita eläkkeitä.  (työeläke.fi)

Eli nyt KELA alkaa tutkimaan ketkä eivät ole osanneet hakea tätä erotusta ja alkaa maksamaan heille sitä. Ihan oikeudenmukaista toimintaa KELALTA.

Itse kysymys,jota jäin miettimään, meillä ihmetellään, miksi ihmiset eivät mene töihin, tai ota työtä vastaan.

+1
hanante
Muut Nurmijärvi

Olen 66 vuotias
Eläkkeellä.
Harrastuksina: Karavaanari, veneily, ravit.
Drono kuvauksia.
Liikun paljon. Harvoin kotona.
Aviossa, asun Rajamäellä ja Espanjassa
En ole ehdolla, siihen on omat perusteeni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu