Tarkkaa on valvonta rajoilla

Tänä aamuna palattiin Espanjasta vähän yli puolentoista vuoden reissulta. Matkan aikana tuli nähty Espanjan tilanne 9 viikon ulkonaliikkumiskiellot, sen rajoitetut liikkumiset oman kunnan alueella, sen jälkeen vähän laajemmalla alueella. Ravintoloiden eri aikaiset sulkemiskäytännöt yms. Myös se kuinka nopeasti päätöksiä tehtiin. Kokous oli yleensä torstaina ja perjantaina, päätökset astui voimaan pääministerin ilmoituksella, jonka sitten hallitus vahvisti yleensä seuraavana maanantaina.

Kävihän siellä, ainakin yksi Suomalainen nainen kokeilemassa koskeeko säännöt häntäkin, kyllä koski, juna seisoi puoli tuntia paikoillaan ja käsiraudoissa pääsi pois jatkokeskusteluihin. Voi olla, että tempaus oli aika tyyris juttu. Espanjan sakotus käytäntö on aika kovaa luokkaa, kovenee lisää jos vastustaa poliisia.

Kun lähdimme ajamaan Espanjasta Ranskan kautta Saksaa ja Suomeen näki tilanteen myös siellä. Ranskan rajaa ei voinut ylittää kuin PRC testin kanssa, jonka Ranska ilmoitti vaativansa. Totta kai tietyt Suomalaiset näyttivät näissäkin paikoissa, ettei he ymmärrä mitä tuo selvä käsky tarkoittaa.

Saksassa ei ollut mitään tarkistuksia, mutta Lyybekissä Cittiparkin kauppakeskus, joka vilisee yleensä ihmisiä täynnä oli hyvin hiljainen. Kaikilla oli maskit kasvoilla, myös kadulla kulkiessa.

Kauppakeskuksessa kiinnitin huomiota, että kaupat oli auki, mutta ovien kohdalle oli vedetty köysi ja myyjä päästi asiakkaat yksitellen sisään. No eipä näyttänyt olevan tungosta noissa kaupoissa. Saksassa on myös iltaisin ulkonaliikumiskiellot voimassa.

No nyt onneksi Suomi on herännyt tarkkaan rajavalvontaan, kuitenkin kohdistaen sen vain niin sanottuihin lomamatkailijoihin.

Ne, jotka liikkuvat työnsä puolesta ei tätä kontrollia ole. Seurasin laivalla, kun ensimmäisenä iltana rempseät rekkamiehet ottivat vähän lohtua elämään. Siellä ne istui ryhmissä ilman maskeja.

Nyt pitää sanoa, ettei siellä kaikki rekkamiehet istuneet, ettei synny kuvaa, että rekkamiehet juopottelevat siellä ja rälläävät.

Onhan selvä asia että rekkoja tuolla laivalla on suurin osa ja kaikki liikkuvat noissa samoissa riskimaissa kuin turistit, caravaanarit yms.

Meitä muita kulkijoita oli yksi matkailuauto, yksiretkeilyauto, yksi asuntovaunu ja 15 – 20 henkilöautoa( osa ehkä työmatkalla).

Siis meitä vaarallisia kulkijoita, joilta puuttui tuo työmatkatodistus. Meillä piti olla testilaput laivaan noustessa ja Suomen maankamaralle astuttaessa. Hyvä kun valvotaan, minua ei tuo kontrollointi haittaa yhtään, hyvä vain on, jos se toteutettaisiin oikeasti, eikä niin sanotusti näennäisesti, pieneen osaa matkustajia koskevaksi kontrolloinniksi.

Tällä kontrolloinnilla saadaan näkyviin se, että Suomi valvoo pandemian johdosta rajoja nyt erittäin tarkasti.

Henkilökohtaisesti puolitoista vuotta Espanjassa ollessa ja paluumatkan aikana tehtyjen havaintojen pohjalta, seuratessani Suomen asioiden hoitoa, päätöksentekoa, eri tahojen lausuntoja, niin sitä ei voi kutsua kuin yhdellä sanalla, naurettavaa leikkimistä.

Nyt minun pitää sitten 72 tunnin kuluttua hakea todistus PRC tai vastaava testi, niin pääsen liikkumaan, toinen vaihtoehto on olla kaksi viikkoa omaehtoisessa karanteenissa. Mutta se rekkamies ja muu työmatkaliikkuja, jolla on työantajan todistus, jatkaa iloisesti vapaapäivien jälkeen työtään.  Minä meinaan mennä täälläkin sääntöjen mukaan, niin tein Espanjassa, eikä siitä minulle ollut haittaa, ei tullut myöskään ongelmia. Täällä kotosuomessa vaikka lährt´tisin heti liikkeelle ja teksin melkein mitä laki sallii, niin minulle ei koituisi siitä mitään seuraamuksia. Minullahan on perustuslaillinen oikeus liikkua ja olla vapaasti, eikä minun yksilönsuojaan saa kajota, ei siinäkään tapauksessa, vaikka olisin taudin kantaja. Minun ei tarvitse välittää toisista ihmistä, eikä kantaa yhteikuntavastuuta, tältä osin koska se rajoittaa minun oikeuksia ja vapauksia.

Suosittelisin kyllä päättäjille pientä Euroopan tutusmiskäyntiä, voisi käydä katsomassa paikanpäällä eri maissa eri maiden käytäntöjä.

+4
hanante
Muut Nurmijärvi

Olen 66 vuotias
Eläkkeellä.
Harrastuksina: Karavaanari, veneily, ravit.
Drono kuvauksia.
Liikun paljon. Harvoin kotona.
Aviossa, asun Rajamäellä ja Espanjassa
En ole ehdolla, siihen on omat perusteeni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu