Perhe on tärkein

Korona-aika ja inflaatio koettelevat perheitä, työpaineet kasvavat ja oppimistulokset huononevat. Syntyvyys on romahtanut aivan kestämättömälle tasolle. Se on enää 1,3 lasta naista kohden. Yhtä suomalaista kohden syntyy siis vain 0,65 lasta.

Suomalaiset haluaisivat keskimäärin kaksi lasta. Tavoitteesta kuitenkin jäädään reilusti, suurimpina syinä sopivan kumppanin puute tai taloudellinen tilanne.

Perheet ovat yhteiskunnan keskeisin osa. Siellä elämä syttyy, voi hyvin tai huonosti ja myös päättyy. Ihmisen hyvinvointi kulkee perheen tarinassa.

Perheiden hyvinvointia lisäävät työllisyys ja hyvät koulut, sote-palvelut ja perheiden valinnanvapautta lisäävät ratkaisut. Siksi nämä asiat ovat Kristillisdemokraateille tärkeitä. Mutta tarvitaan myös aivan erityistä tukea lapsiperheille.

Lapsilisiä on korotettava ja ne on viimeinkin sidottava indeksiin. Vauvan saapuessa tarvitaan tuhannen euron vaunuraha. Verotukseen tulee palauttaa lapsivähennys ja opintojen aikana vanhemmiksi tuleville on hyvitettävä opintolainaa.

Esitin Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustossa omaishoidontukeen korotusta. Raha olisi otettu puoluetuesta. Tätä kannattivat KD, PS, VKK ja Vihreät, mutta muut puolueet asettuivat vastaan.

Omaishoidontuki on tärkeä osa arkea monenikäisissä perheissä. Laitoshoito maksaisi moninkertaisesti yhteiskunnalle. KD vaatii omaishoidontuelle verovapautta.

Perhekeskeisyyden ja lapsiystävällisyyden on noustava painopisteiksi. Nämä vaalit ovat perheiden vaalit.

Hanna-Lea Ahlskog
Kristillisdemokraatit Kokkola
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Minulle tärkeitä ovat inhimillinen kohtelu ja kestävä talous. Haluan löytää ratkaisuja, jotka tukevat kumpaakin. Erityisen tärkeää on pitää huolta lapsiperheistä.

Olen toiminut monissa luottamustehtävissä; tarkastuslautakunnassa, pelastuslautakunnassa, rakennus- ja ympäristölautakunnassa, Soiten valtuustossa. Tällä hetkellä vaikutan Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustossa ja tarkastuslautakunnassa, Kokkolan ja Nordlabin tarkastuslautakunnissa.

Minulla on valtiotieteiden maisterin koulutus, pääaineeni on kansantaloustiede ja sen ohella olen opiskellut sosiaalipolitiikkaa ja viime vuosina hallinto-oikeutta.

Perheeni on kaksikielinen ja harrastamme musiikkia. Meillä on viisi lasta ja shetlanninlammaskoira. Asumme luonnonkauniissa Öjassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu