Nuori, muista käyttää äänioikeuttasi kuntavaaleissa!

Nyt on se aika, jolloin voit vaikuttaa oman asuinkuntasi asioihin. Kuntavaaleissa päätetään kuntasi strategiasta seuraavalle neljälle vuodelle, ja se koskettaa jokaista kunnan asukasta – myös sinua. Kannattaa siis hyödyntää omaa äänioikeuttaan ja käydä äänestämässä kuntavaaleissa.

Tilastojen mukaan tämän vuoden kuntavaalien ehdokkaiden keski-ikä on noin viisikymmentä vuotta (HS 20.5.2021). Ehdokkaiden keski-ikä nousi edellisistä vaaleista kuudella kuukaudella. Lisäksi suurten ikäluokkien edustajat käyvät nuorta ahkerammin vaaliuurnilla.

Ehdokkaista 222 on 18-vuotiaita. Alle 30-vuotiaita ehdokkaita on 8,5 %, mikä on 0,4 prosenttiyksikköä vähemmän kuin edellisissä vaaleissa.  Yli 64-vuotiaita ehdokkaita on 17,9 %. Tämä ikäluokka on kasvattanut osuuttaan vuosi vuodelta vaaleissa vuodesta 1996 lähtien. Vanhin kuntavaaliehdokas on 94-vuotias. (Kuntaliitto.fi)

Nuoret ehdokkaat ovat siis tärkeässä roolissa. Äänestämällä ikäistäsi ehdokasta, hän ajaa todennäköisimmin ikäluokkasi etuja. Äänestämällä nuorta ehdokasta edesautat sitä, että kaupunginvaltuustoon valitaan henkilö, joka ajattelee kaupungista ja sen kehityksestä myös nuorten etua katsoen.

Äänestämään pääset joko ennakkoon vielä huomisen 8.6. ajan tai varsinaisena vaalipäivänä 13.6.2021. Ottamalla nämä päivämäärät haltuun pääset vaikuttamaan juuri sinua koskeviin asioihin.

Muista siis käyttää äänioikeuttasi vuoden 2021 kuntavaaleissa!

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu