Hallituksen päätös kansaneläkkeiden poistamisesta ulkosuomalaisilta kertoo harkitsemattomasta päätöksenteosta

Kuluneen viikon Suomen hallituksen päätös kansaneläkkeiden maksamisen lopettamisesta ulkosuomalaisille osoittaa sitä kylmää ja harkitsematonta linjaa johon olemme jo saaneet tottua. Valitettavasti.

Esityksen mukaan kansaneläkettä ei makseta mikäli saaja asuu vakituisesti ulkomailla. Asiaa voisi edes jotenkin yrittää ymmärtää, jos ruotsinsuomalaiset olisivat rajattu ulos, mutta ei. Kansaeläke lähtee niiltä tavallisilta suomalaisilta jotka asuvat Ruotsissa. Ennen kuin hallitus lähti edes rakentelemaan esitystä he olisivat voineet leikkauskiimassaan tutkia ketkä ovat suurin ulkosuomalainen ryhmä jota esitys koskee. Ruotsinsuomalaiset, sverigesfinnar. Hallitus olisi voinut miettiä millainen tämä ryhmä on. He ovat heitä jotka muuttivat vuosikymmenten saatossa Suomesta Ruotsiin kuka minkin syyn takia, mutta he ovat myös niitä ikäpolvia joiden piti mennä töihin nuorena saadakseen elantoa. Jos nyt töitä oli jossain pohjoisen Suomen pikkukolkissa. Ellei ollut niin jotain piti tehdä.

Kaikilla ei mennyt ihan putkeen lännessä. Nyt he ovat perusturvan varassa tai he ovat tilanteessa jossa suomalainen kansaeläke muodostaa osan perusturvasta. Suomalaisista on pidettävä huolta. Möttönen tai Keränen on yhtä suomalainen asuipa hän Raahessa tai Eskilstunassa. Pienenä kansakuntana meillä suomalaisilla ei ole varaa antaa yhtään periksi tässä periaatteessa. Toivottavasti viimeistään ruotsalainen yhteiskunta tulee apuun ja hoitaa asian kuntoon. Finlands sak är vår.

Suomalaisista eläkeläisistä on pidettävä huolta vaikka he asuisivat Costa del Solilla tai Thaimaassa, mutta hallituksen nykyinen päätös kertoo taas kerran huonosta valmistelusta. Ruotsinsuomalaiset ovat vihaisia ja aiheesta. https://sverigesradio.se/artikel/tata-mielta-enkopingilaiset-erkki-aino-ja-kalervo-ovat-suomen-kansanelakepaatoksesta

Kansaneläkeen poisjääminen sattuu yhtä paljon Pekkaan Oslossa kuin Pekkaan jossain lämpimässä maassa, mutta jos raja on jonnekin vedettävä niin olkoon se Pohjoismaat. Se on kuitenkin viime kädessä se viitekehys jonne meidän kannattaa kuulua ja arvoja vaalia vaikka maailmalla kuinka tuulisi. Eläkeläisten pakottaminen Suomeen ei kuulosta hyvältä idealta ja ehkä ne säästötkin ovat pienemmät kuin mitä nyt hatarasti esitetään.

Oma oletukseni on, että tämänkin kuningasidean takana ovat maanvaiva eli perussuomalaiset. Kaikki mikä viittaa jotenkin ulkomailta tulleisiin on hyvää kasvualustaa lyhytnäköiselle ajattelulle. Ideaa perustellaan Ruotsin vastaavalla ja viitataa EUn lainsäädäntöön. Yhtä hyvin he voisivat kuluttaa aikansa ruotsalaismallisen eläkekaton ajamiseen Suomessa, mutta ei. Ei taida istua oikeistojuntan agendaan?

Suomen ei tietenkään pidä olla maa jonne voi tulla vuosiakausiksi oleilemaan toisten kustannuksella, lopuksi kuitata kansaneläke ja mennä takaisin sinne mistä tultiinkin. Kansojen kotiin ei ole varaa. Suomalaisilla veromuuleilla (nettomaksajat) on riittävästi maksamista, kun he pitävät pystyssä välttämättömän, elättävät ylisuuren viranhaltijarälssin ja ne lukemattomat julkisen sektorin kyljessä pyörivät verorahanimijät.

Näin tänään sunnuntaina, 21. huhtikuuta 2024. Takatalvi ja kaikki. Ensi viikolla hallitus arpoo uudet häviäjät ja taas riittää hämmästelemistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu