Välimallin viinien tulo ruokakauppoihin ei näkynyt oikeastaan mitenkään

8-prosenttiset juomat tuli kauppoihin eikä mitään kaaosta ainakaan vielä näytä olevan. Uusia pulloja parilla hyllyllä ja kirjoittelua mediassa riittävästi. Suomessa tätäkin reformia hannattiin vastaan. Muualla maailmassa viinit ovat ja ovat olleet ruokakaupassa (minne ne kuuluvatkin) jo pitkään eikä sielläkään ole paniikki päällä viinien takia.

.

Mistä hallitus taikoo näitä kummallisia 8 ja 25,6 prosentin rajoja lakeihinsa? Jotenkin vaikea ymmärtää. Olisivat nostaneet alkoholipuolella kerralla sinne 13% asti niin olisi tullut oikeatkin viinit tarjolle. Tällaiset laimeat välimallin juomat ovat hiukan terästettyä mehunmakuista sokerivettä. ALV suoraan 26% koska valtiolla on tuskainen rahantarve tulevaisuudessakin.

Kaupan hinnoittelu sattuu silmään. Pullo viiniä lähtee kaupasta 8 eurolla, mutta samaan rahaan alkaa saada valtion kaupasta oikeaakin viiniä. Siis silloin kun alkot ovat auki. Arvatenkin tätä kohtaa arvioitiin, kun rajoja mietittiin. Monessa maassa on rajoituksia alkoholin yömyönnille.

Ikävästi 8-prosentin raja jättää suositun Dubbelpukin ja vastaavat pois päivittäiskauppojen valikoimista, mutta ehkä se olikin tämän rajauksen kaikkein suurin salaisuus?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu