Miksi öljylämmitys ajetaan alas

Päällimäinen syy lienee hallituksen sairas kunnianhimo, joka jyrää kaikki toimivat ratkaisut. Samaa pätee myös hallituksen asettama sähköautomallinnukseen, joka on ilmastolle negatiivinen toimintamalli.
Hallituksen nykytapaan syötiksi asetettiin rahalliset tuet, jotka ovat kyllä merkittäviä kaksine tukilinjoineen.
Tuki toimii virheellisesti, koska sen käyttö suuntautuu niille, jotka eivät tosiasiassa olisi tarvinneet mitään tukia remppaan. Tuki olisi voitu suunnata tarkemmin sosiaalisen kaavion mukaisesti. Nyt tuet ovat rakentaneet markkinahäiriön, joka nostaa varmuudella toimitusten hintoja, on jo nostanut kovan kysynnän takia.
Entä sitten me, jotka olemme jo vuosikausia oma-aloitteisesti hoitaneet talomme energiataseen tolkun tavalla. Nyt meidän veroistamme raastetaan euroja näihin tukitoimiin. Kyllä tässä tasa-arvoisuus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus kärsii ja rajusti.

Onko varmasti tutkittu, ettei noissa öljykattiloissa olisi voitu käyttää olemassaolevia ja uusia biopolttoaineita. Nyt uudetkin öljylämmityspannut pitää purkaa ja tilalle sinänsä hyvää tekniikkaa, mutta kansantaloudellisesti syntyy suuria kustannuksia. Jonkun laariin sekin sataa ja siitä taas seuraa kulutuksen lisääntyminen taloudellisten luonnolakien mukaan.

Myönnän, että jotain hyvääkin siitä saattaa ilmastolle syntyä, mutta se olisi voitu toteutta oikealla menettelyllä niin, että ei olisi härskisti siirretty verovaroja niille, jotka eivät sitä tukea olisi edes tarvinneet.

+3
Hannu Valtonen
Sitoutumaton Rauma

Koulutus sähköteknikko.
Työura telakkaklusterissa sähköasentajana, suunnittelijana, sähkösuunnittelun päällikkönä, erityisasiantuntijana.
Eläkkeellä täysinpalvelleena

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu